upevňovanie kvietkov-ako??
Pozrite si aj
Ja som teraz naposledy lepila väčšie kvietky medom a drží to dobre, inak lepím väčšinou vodou a keď je veľmi zle tak bielkom. Ak budeš lepiť kvietky tak si ich štetcom pretri buď polevou alebo vodou a prilep. Niekedy treba chvíľu pridržať kým sa to chytí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Karmelka...kvietky na bok torty upevníš tak, že ich napichneš na špáradlo a vpichneš do torty
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
bielkovou polevou, ak to lepis na potahovane torty. ale vtedy si robim taku uplne hustu tu bielkovu polevu. uplne to bude drzat az ked to stvrdne, ale nepadali mi ani z bokov torty. ale ak si tu nova pozri si starsie prispevky a rady, vsetko tu uz je. ty spominas makku tortu, tak neviem ci myslis ako ked je na nej len krem, to sa potom inac asi robi...
ta rada s tou bielkovou je na potahovane
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
poťahované som mala na mysli a myslela som to tak, že predsa len aj keď je torta vychladená, tak je mäkšia ako ružička urobená dva dni vopred. raz som skúšala lepiť čerstvo urobené ružičky, to šlo fajn, lebo boli ešte mäkké.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vtedy je lepsia ta bielkova nez voda. ja lepim vodou len cerstvo spravene kvietky. vyschnute bielkovou tuhou polevou. drzi to fakt dobre. ale treba ju mat hustu ked lepis na boky, lebo s riedkou by ti to padlo dole. ja mam lepene na bokoch len mensie kvietky. a do bielkovej polevy pouzivam umelu nahradu bielka v prasku. pre istotu :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Janka a tú náhradu bielka dostať kde? V cukrárskych pomôckach? Bežne som sa s tým ešte nestretla, ale je pravda, že som ani nehľadala...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ak máš kvietky veľké a ťažšie a chceš ich dať na bok torty, vtedy ich treba dať na špáradko. Ak sú plytšie, udrží ich aj biela čokoláda. Rozpustenú čokoládu natrieš na spodok kvietka,prilepíš, chvíľu podrž na torte..a je to.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj dievčatá! Som tu celkom nová, amatér-samouk, hlavne čo sa týka poťahovania a zdobenia tort. Chcem sa vás opýtať na podrobnejší opis upevňovania kvietkov a ozdôb na tortu. Mám troška problém upevniť kvietky aj navrch torty, zatiaľ som to skúšala len vodou a mám trocha obavy z predstavy upevňovania na boky torty a podobne. Viem, že sa to robí bielkovou polevou, ale ma to desí, upevniť stvrdnutý kvietok na bok mäkkej torty. Ako na to, aby to nepadalo? Namočiť do polevy, či štetcom, či ako na to? Pridržať na torte a ako dlho, aby to chytlo??? Určite to nepadne? A aký pomer bielkov a cukru na tú priliepacu bielkovu polevu? ďakujem veľmi pekne za všetky rady...E.