reklama

tvrdý marcipán


reklama

Pekný deň všetkým cukrárkam a cukrárom. už viackrát som robila marcipán, ale tentokrát mi tak rýchlo tvrdne,že nestihnem urobiť ani jednu ružičku. prosím poradte čo pridať aby bol elastickejší a nemusel pútovať do koša.Mrkám ďakujemKvietok

Pozrite si aj


reklama


reklama

Ahoj, neviem či poradim, ale ak je zo sušeného mlieka, skús ho dat na pár sekúnd do mikrovlnky.
Len daj pozor, hreje sa z vnútra, potom ho premies a mal by byt ok. Mrkám Mrkám

Dobre si natri ruky cerou a mies a mies ak to nestačí trošku si môžeš aj navlhčit ruky a tak mies.Dá sa to napravitÁno vela zdaruZlomené srdce

Ja som mala tiež taký prípad,ked som si robila s odstredeným suš.mliekom.Za cvílku mi bol taký tvrdý marcipán ako skala.Ja som pridala vela jedlého oleja a znovu premiesila ide to tažko ,ale dá sa zachránit.Doporučujem urobit mekšie lebo časom aj tak stvrdne.

fani, St, 22. 04. 2009 - 19:00

Keď dáš do mliečneho marcipánu viac Solamylu,menej Cery a kratšie miesiš, marcipán rýchlejšie zatvrdne. Dievčatá ti radia dobre. Namoč ruky do vody, trocha Cery, premies a je to. Držím palce.

olafka, St, 22. 04. 2009 - 20:40

Ja nakupujem marcipán v ZEELANDII, je chutny a bez roboty za tu istu cenu.

Olafka aj ja kupujem marcipán v Zeelandii, ale ružičky nie sú z neho také pekné ako z falošného marcipánu, resp. tým že rýchlo netvrdne tak mi zvykli klesnúť, lebo pravý marcipán je predsa len mäkší. Mne keď stvrdne falošný marcipán, tiež ho na chvíľu dám do mikrovlnky. Vyberiem len také množstvo aké potrebujem, ostatné držím v sáčku.

boza, Št, 23. 04. 2009 - 19:06

ja robim falosny marcipan podla znamej cukrarky aj autorky knihy julkine netradicne torty pani serekovej ktoru osobne poznam a touto cestou ju srdecne pozdravujem recept 6 dielov suseneho mlieka 6 dielov osiateho praskovrho cukru 1 diel maizeny lyzicka medu malicko bielka premiesane pridame vodu spracujeme cesto

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama