Tvarohová torta - aké ovocie?
Pozrite si aj
moja mamka robi tvarohovu s kakovym korpusom a cucoriedkami-normalne zavarene scedi stavu a torta je uuuuzasnaaa...nikdy nezhorkla aj ked postala...ale ked chces viac druhov ovoia tak neviem...ale toto niekedy ak nie teraz stoji za vyskusanie,...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj nam sa stalo,ked sme si doma robili takyto kolac s tvarohom a s cerstvym kiwi,bolo to dost horke,no museli sme to zjest,snad to nebudeme vyhazdovat
odvtedy davam do kazdej iba kompotove ovocie,kiwi,mandarinky,broskyne,ananas,volakde som sa docitala potom ,ze surove ovocie [kiwi]zhorkne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kivi obsahuje enzým,ktorý zabraňuje,tuhnuťiu želatiny,treba ho trocha povaviť,ale mne to nešlo ani tak,odvtedy kivi nedávam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
akurát dnes som ju robila,dávala som jahodový kompót,ale asi najviac mi chutí s hroznom+mandarinky(mandarinky zavárane a hrozno prepolené bez jadier)
,to hrozno v tom veľmi pekne ukáže
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja davam mandarinkovy, jahodovy, broskynovy kompot.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som dnes robila ovocnú tortu a dávala som konzervu Ovocná koktail.Dostat bežne v obchode.Je v nej ananás,hrušky,hrozno,čerešne a tuším aj broskyne.Je to výborná zmes ked chceš viac druhov ovocia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem z celého za všetky rady a odpovede,ste strašne zlaté baby aj celá táto stránka.Stále sa máme čo učiť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kočky, kiwi aj iné ovocie sa dá zaliať želatinou, len musí byť zrelé.
V nezrelom kiwi ako aj v inom nezrelom ovocií je vysoky obsah pektínov a tie sa nemajú radi so želatinou.
Tento obrázok mám z môjho archívu ako dôkaz.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som citala ze cerstve kiwi sa neznasa s mliecnym produktom,preto nam to tak zhorklo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte babulky,idem robiť tvarohovú tortu:korpus,lekvár,tvaroh ovocie,želatina.No a práve o to ovocie mi ide,tá torta pôjde na oslavu do sály ako zákusok.Už som ju robila ,ale vždy sme ju rýchlo doma zjedli,ale tu bude možno aj niekoľko hodín stáť a ide o to či máte skúsenosť,že by pri takejto torte s čerstvým tvarohom nejaké ovocie po čase zhorklo?Lebo napríklad ak by som použila želatínový stužovač do tvarohu,tak tam potom nesmiem dať čerstvé kiwi,ananás ani papaju ani figi,ale prečo to neviem,je to napísané ako upozornenie na tom stužovači.Viete mi teda povedať,aké ovocie(ale viac druhov) je vhodné na takúto tortu (bez želatínového stužovača)?Ďakujem za rady:)Ešte som zabudla,že to ovocie bude len na vrchu torty a na tom želatina,čiže nebude zamiešané v tom tvarohu.Ďakujem