Tiramisu

Popis

V originál tiramisu sa vymiešajú vaječné žĺtka s cukrom do peny a tá sa pridáva k mascarpone. V tomto recepte je surová žĺtková pena nahradená šľahačkou a vaječným likérom.

Tiramisu - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

400gramovpodlhovastých piškót
250millilitrov2,5 dcl silnej kávy
8polievkové lyžicemandľového likéru amaretto
500gramovmascarpone
10polievkové lyžicevaječného likéru
2polievkové lyžicelyžice práškového cukru
250millilitrovslahackova smotana
 trochanesladené kakao na posypanie
podlhovastá misa asi 20x35 cm

Inštrukcie

Uvaríme silnejšiu kávu /môže byť instantná/ a necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí pridáme Amaretto.

Mascarpone vymiešame s cukrom, postupne primiešavame aj vaječný likér. Smotanu ušľaháme, pridáme k mascarpone, plnka je hotová.

Piškóty pozdĺžne namáčame len z jednej strany do kávy a do misy ich kladieme suchou stranou nadol. Piškóty ukladáme jednu vedľa druhej, 200g na jednu vrstvu. Na vrstvu piškót navrstvíme 1/2 plnky, a na ňu znovu ukladáme druhú vrstvu namočených piškót. V tejto vrstve ukladáme piškóty tak, aby boli priečne voči piškótam v spodnej vrstve. Na piškóty roztrieme druhú 1/2 krému. Vrch posypeme nesladeným kakaovým práškom.

Necháme v chladničke odpočívať aspoň 6 hodín, ideálne však celú noc, aby piškóty boli dokonale zmäknuté.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.