
V originál tiramisu sa vymiešajú vaječné žĺtka s cukrom do peny a tá sa pridáva k mascarpone. V tomto recepte je surová žĺtková pena nahradená šľahačkou a vaječným likérom.
400 | gramov | dlhé piškóty |
250 | millilitrov | káva |
8 | polievkové lyžice | Amaretto |
500 | gramov | mascarpone |
10 | polievkové lyžice | vaječný likér |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
trocha | kakao |
Dávka ideálna na podlhovastú misu asi 20x35 cm.
Uvaríme silnejšiu kávu /môže byť instantná/ a necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí pridáme Amaretto.
Mascarpone vymiešame s cukrom, postupne primiešavame aj vaječný likér. Smotanu ušľaháme, pridáme k mascarpone, plnka je hotová.
Piškóty pozdĺžne namáčame len z jednej strany do kávy a do misy ich kladieme suchou stranou nadol. Piškóty ukladáme jednu vedľa druhej, 200g na jednu vrstvu. Na vrstvu piškót navrstvíme 1/2 plnky, a na ňu znovu ukladáme druhú vrstvu namočených piškót. V tejto vrstve ukladáme piškóty tak, aby boli priečne voči piškótam v spodnej vrstve. Na piškóty roztrieme druhú 1/2 krému. Vrch posypeme nesladeným kakaovým práškom.
Necháme v chladničke odpočívať aspoň 6 hodín, ideálne však celú noc, aby piškóty boli dokonale zmäknuté.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Medové rezy
Bejč | Medové rezy
Medové rezy
Recept na vynikajúce tradičné medové rezy so slivkovým lekvárom v strede
Orechové laskonky
Bejč | Orechové laskonky
Orechové laskonky
Vynikajúce orechové laskonky s lahodným pudingovo-maslovým krémom