reklama

Tiramisu

Pridal/a PatríciaH dňa 17. 11. 2008 - 22:42 - Recepty PatríciaH
Tiramisu, Recepty na nepečené zákusky, PatríciaH

reklama

V originál tiramisu sa vymiešajú vaječné žĺtka s cukrom do peny a tá sa pridáva k mascarpone. V tomto recepte je surová žĺtková pena nahradená šľahačkou a vaječným likérom.

Ingrediencie
400 gramov dlhé piškóty
250 millilitrov káva
8 polievkové lyžice Amaretto
500 gramov mascarpone
10 polievkové lyžice vaječný likér
250 millilitrov šľahačková smotana
2 polievkové lyžice práškový cukor
  trocha kakao
Postup

Dávka ideálna na podlhovastú misu asi 20x35 cm.

Uvaríme silnejšiu kávu /môže byť instantná/ a necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí pridáme Amaretto.

Mascarpone vymiešame s cukrom, postupne primiešavame aj vaječný likér. Smotanu ušľaháme, pridáme k mascarpone, plnka je hotová.

Piškóty pozdĺžne namáčame len z jednej strany do kávy a do misy ich kladieme suchou stranou nadol. Piškóty ukladáme jednu vedľa druhej, 200g na jednu vrstvu. Na vrstvu piškót navrstvíme 1/2 plnky, a na ňu znovu ukladáme druhú vrstvu namočených piškót. V tejto vrstve ukladáme piškóty tak, aby boli priečne voči piškótam v spodnej vrstve. Na piškóty roztrieme druhú 1/2 krému. Vrch posypeme nesladeným kakaovým práškom.

Necháme v chladničke odpočívať aspoň 6 hodín, ideálne však celú noc, aby piškóty boli dokonale zmäknuté.

Dobrú chuť!

Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama