Popis
V originál tiramisu sa vymiešajú vaječné žĺtka s cukrom do peny a tá sa pridáva k mascarpone. V tomto recepte je surová žĺtková pena nahradená šľahačkou a vaječným likérom.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 45 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
400 | gramov | podlhovastých piškót |
250 | millilitrov | 2,5 dcl silnej kávy |
8 | polievkové lyžice | mandľového likéru amaretto |
500 | gramov | mascarpone |
10 | polievkové lyžice | vaječného likéru |
2 | polievkové lyžice | lyžice práškového cukru |
250 | millilitrov | slahackova smotana |
trocha | nesladené kakao na posypanie | |
podlhovastá misa asi 20x35 cm |
Inštrukcie
Uvaríme silnejšiu kávu /môže byť instantná/ a necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí pridáme Amaretto.
Mascarpone vymiešame s cukrom, postupne primiešavame aj vaječný likér. Smotanu ušľaháme, pridáme k mascarpone, plnka je hotová.
Piškóty pozdĺžne namáčame len z jednej strany do kávy a do misy ich kladieme suchou stranou nadol. Piškóty ukladáme jednu vedľa druhej, 200g na jednu vrstvu. Na vrstvu piškót navrstvíme 1/2 plnky, a na ňu znovu ukladáme druhú vrstvu namočených piškót. V tejto vrstve ukladáme piškóty tak, aby boli priečne voči piškótam v spodnej vrstve. Na piškóty roztrieme druhú 1/2 krému. Vrch posypeme nesladeným kakaovým práškom.
Necháme v chladničke odpočívať aspoň 6 hodín, ideálne však celú noc, aby piškóty boli dokonale zmäknuté.
Dobrú chuť!
Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 11369x