reklama

Suchý korpus


reklama

Ahojte všetci, potrebovalal by som poradiť ohladne korpusu. Naposledy čo som piekla tortu, mi zákazník povedal, že bola chuťovo dobrá, ale že bola dosť suchá. Ako to spraviť, aby sa mi to už nestalo. Korpus robievam, že na 1 vajce dávam 30g pr.cukru a 30 g PH múky. Pomohlo by keby som spodný plát popichala vidličkou a trošku poliala sirupom alebo šťavou z kompótu? Dosť ma to štve. Ďakujem vopred za všetky rady. Smútok

Pozrite si aj


reklama


reklama

lubka67, Ne, 29. 03. 2009 - 18:45

neviem či ti pomôžem ale si každý plát popichám vidličkou a polejem sirupovou vodou,pridám aj trochu rumu.Úsmev Úsmev Úsmev Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

Ariela, Ne, 29. 03. 2009 - 19:02

Neviem to odhadnúť na gramy . Na jedno vajce dávam podľa veľkosti viac ,alebo menej plnú polievkovú lyžicu cukru a múky . Na koniec primiešam do piškóty trochu oleja -je omnoho vláčnejší.
Upečené pláty piškoty kropím cukrovým sirupom s rumom 1.1

atigram, Ne, 29. 03. 2009 - 19:21

Zdravím 1mimulilinka,nuž mne sa to tiež raz stalo,ale od vtedy polievam korpusy dosť veľa teraz je všetko OK ,ale rozrábam UM z vodou,vanilínovým cukrom a citrónovou šťavou sem tam vypláchnem aj poháriky od džemu vylejem do rozrobenej šťavy a má to potom chuť takú,ako majú radi neboj bude to dobré na druhý krát!!!Úsmev Mrkám

Kaga, Ne, 29. 03. 2009 - 21:07

Ahoj 1mimulilinka, ja tiež robievam z jedného vajca, ale ja mám takýto recept, ktorý robím stále, pretože tá piškóta je neuveriteľne vláčna. Takže: na 1 vajíčko treba 5 dag kryš. cukru, 4 dag polohrubej múky, 1 Pl vody a trošku prášku do pečiva. Ide o to, že táto piškóta sa robí opačne: vyšľaháme sneh z bielka a cukru, potom po vypnutí šľahača jemne vmiešame vaječný žĺtok, múku zmiešanú s kypriacim práškom a vodu. Ja zvyčajne robím na klasický plech piškótu z troch vajec. Ak by si chcela orechovú piškótu tak z múky uber toľko lyžíč, koľko lyžíc orechov dáš. Na piškótu z troch vajec dávam tak 2-3 Pl orechov. No a pečiem to na 180°C-Vyplazený jazyk 20-25 minút.

doddy, Ne, 29. 03. 2009 - 22:32

Pridavam vodu do cesta,osvedcilo sa mi to,korpus je jemnejsi a neysusi sa v rure tak velmi.Vzdy kropim cukr.sirupom zmiesanym s rumom.Kazdy korpus z oboch stran.Vobec nemam problem,ze by bol suchy.Ak nejake ovocne,pouzijem sirup z kompotu a nesetrim nim.doddes

ja do cesta pridávam namiesto vody olej a mlieko, zdá sa mi to chutnejšie. Vrchy šúpem, cesto je vláčnet, takže neprepichujem vidličkou, ale pláty polievam zmesou sanquicku, sirupu, rumu a trochou vody. Aj dlhšie vydrží. Rum fixuje! :)

Kaga, Po, 30. 03. 2009 - 07:30

Nie je veľmi tenká, ale ono asi radšej urob zo štyroch vajec, ale na klasickú tortovku (dokonca aj na priemer 28cm) je krásne vysoká. Úsmev Úsmev Úsmev

klara.., St, 01. 04. 2009 - 12:30

Ja robim na kruh 28cm: 4vajcia, 60g pr. cukor, 60g muka, 3PL voda, 2PL olej, 1/2 bal. pr. do peciva, 1 1/2 PL kakao. Zltka scukrom potom doslaham ostatok a nakonec jemne zapracovat sneh. Nikdy sa nestalo ze by bolo cesto suche vdaka vode a oleju. A pecem na 180 tak 15min, radsej pichnem sparadlo.cesto je vysoke cez 2 cm.Ak chces mensie uber 1vajce alebo daj menej kypriaceho.samozrejme upecem 3 platy, mam to istejsie ze sa prepece nez prerezavatSlnko Slnko Slnko

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama