reklama

Schnutie figurok z marcipanu

Verka , 17. 09. 2008 - 16:30

reklama

Prosim vas, kolko vam asi trva, kym vam zaschnu jednotlive diely z marcipanu na maslu alebo ine ozdoby? Lebo ja som ich susila na vzduchu asi 1hod a stale neboli tvrde. Az potom ked som ich dala do chladnicky, tak po pol hodine stuhli. Je to normalne? Prekvapenie

Pozrite si aj


reklama


reklama

fani, St, 17. 09. 2008 - 16:40

Ja robím všetky ozdoby z mliečneho marcipámu. Sušenie netrvá dlho, Závisí to od toho, aké sú jednotlivé komponenty a ako som ich vypracovale.Hmota nesmie byť veľmi mäkká, ale to už asi vieš.Prajem ti veľa trpezlivosti pri tvorení.

Dagmarg, Po, 22. 09. 2008 - 21:55

Ahojte babulky. Chcela by som sa spýtať, ktorá z poťahovacích hmôt nestvrdne tak ,že keď budem tortu krájať, bude sa mi to prelamovať, alebo to ani nepôjde ukrojiť. Chystám sa robiť tortu, ale neviem, čím ju mám potiahnuť. Je tu popísaných vela postupov,ale každý má svoje " ale". Napr. píšete, že mliečny marcipán veľmi stvrdne na vzduchu, tak to znamená, že stvrdne aj na torte. K2 aj originál marcipán tečú a pod. Prosím, čo sa dá dobre krájať a nie je príliš tvrdé. Nechcem aby mi to hostia pri jedení odkladali na kraj taniera. Vopred ďakujem Dada

adika, Ut, 23. 09. 2008 - 12:54

Dagmar ja ti poradim K2, mne sa nestalo ,ze by tiekla!Len ju musis vyvalkat na hrubku 3 mm a bez problemov!Kraja sa krasne lepsie ako domaci marcipan,teda aspon mne vobec nezaschne ,je proste Áno Áno Áno Moji hostia ,mi vzdy obzeru celu tu paradu ,az potom sa pustia do torty,a nakoniec sa pytaju ci mam este nejake zbytky z nejVeľký úsmev

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama