Schnutie figurok z marcipanu
Pozrite si aj
Ja robím všetky ozdoby z mliečneho marcipámu. Sušenie netrvá dlho, Závisí to od toho, aké sú jednotlivé komponenty a ako som ich vypracovale.Hmota nesmie byť veľmi mäkká, ale to už asi vieš.Prajem ti veľa trpezlivosti pri tvorení.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte babulky. Chcela by som sa spýtať, ktorá z poťahovacích hmôt nestvrdne tak ,že keď budem tortu krájať, bude sa mi to prelamovať, alebo to ani nepôjde ukrojiť. Chystám sa robiť tortu, ale neviem, čím ju mám potiahnuť. Je tu popísaných vela postupov,ale každý má svoje " ale". Napr. píšete, že mliečny marcipán veľmi stvrdne na vzduchu, tak to znamená, že stvrdne aj na torte. K2 aj originál marcipán tečú a pod. Prosím, čo sa dá dobre krájať a nie je príliš tvrdé. Nechcem aby mi to hostia pri jedení odkladali na kraj taniera. Vopred ďakujem Dada
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dagmar ja ti poradim K2, mne sa nestalo ,ze by tiekla!Len ju musis vyvalkat na hrubku 3 mm a bez problemov!Kraja sa krasne lepsie ako domaci marcipan,teda aspon mne vobec nezaschne ,je proste
Moji hostia ,mi vzdy obzeru celu tu paradu ,az potom sa pustia do torty,a nakoniec sa pytaju ci mam este nejake zbytky z nej
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosim vas, kolko vam asi trva, kym vam zaschnu jednotlive diely z marcipanu na maslu alebo ine ozdoby? Lebo ja som ich susila na vzduchu asi 1hod a stale neboli tvrde. Az potom ked som ich dala do chladnicky, tak po pol hodine stuhli. Je to normalne?