reklama

Salkový marcipán.... potrebujem pomoc


reklama

Práve som robila marcipán zo salka, všetko som robila podľa návodu, ale hmota mi doslova "tečie", vymodelovaná ružička mi hneď spľasne, už som pridala toľko cukru na zahustenie, že až...
Dá sa to ešte nejako zachrániť? Plačem

Pozrite si aj


reklama


reklama

Neskúšala si ho dať do chladničky tak na 1-2 hodinky schladiť a potom znovu prepracovať?

vavka, St, 08. 07. 2009 - 14:20

Žiaľ asi Ťa moc nepoteším, dopadla som podobne a marcipán je doteraz v chladničke, ale keď ho vyberiem začne tiecť, tiež neviem, čo s tým.Smútok Plačem

hm holky tak to neviem čo vám na to poradiť, možno ešte niekto sa nájde, kto bude vedieť čo s tým Smútok

-Janka-, St, 08. 07. 2009 - 14:36

No ja viem, čo s ním... Celý ho zožeriem, lebo aký je nevydarený, taký je dobrý....
Veľký úsmev Veľký úsmev

ketrin, St, 08. 07. 2009 - 16:40

Od cukru sa ti topí, skús pridať sušené mlieko a škrob, to ti zahustí, vyskúšaj najprv na kúsku a daj vedieť, ako to dopadlo, nech sa ti darí

-Janka-, St, 08. 07. 2009 - 19:29

Holky, po chvíľke v chladničke som znovu premiesila, pridala cukru a dokonca spravila zopár ružičiek, možno sa zľakol tej mojej hrozby, hádam z neho bude dačo... Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

Ze by výhražky zabrali? Nabudúce ho postraš skôr nech si ušetríš nervy Vyplazený jazyk Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

Gledis, St, 15. 07. 2009 - 19:08

No neviem či ti práve ja poradím ale ja nepridávam vôbec cukor.Torty síce nepečiem dlho ale ružičky vyrábam pre kamarátky už dávno a len z tohto salkomarcipánu.Dávam 400g sušeného mlieka plnotučné a jedno salko tuším to má 370g a lyžičku oleja.Miešam do zblbnutia a keď je to husté máčam si ruky vo vode kým to nemám ako plastelínu potom idú lupienkyKvietok vyvalkať do priehladna.Tak veľa trpezlivosti.Slnko Slnko

Dnes je tak teplo ze sa vsetko topi.Ja som potahovala s MMF a bola to katastrofa.O kvietkoch uz ani nehovorim.Pokial som si urobila dalsiu ruzicku tak ta pradchadzajuca bola ako zvadnuta.Neviem co to urobi zajtra ked to vybetiem z chladnicky.Plačem

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama