reklama

Rozdiel RDI a WI


reklama

Skúsenejšie šikulky a šikulkovia. Viete poradiť nám menej skúsenejším aký je rozdiel medzi RDI a WI? Jedná sa mi o chuť, výzor ( belosť a podobne ) a s čím sa lepšie robí, prípadne čo je výhodnejšie. Zatiaľ som robil iba s RDI. Vopred veľmi pekne ďakujem.

Pozrite si aj


reklama


reklama

doddy, Po, 07. 09. 2009 - 23:54

matulko,ja ked si mam vybrat,radsej WI,aj na modelovanie,aj potahovanie.RDI skor len na potah.Cenovo je RDI vyhodnejsie,ak by som mal chutovo,ja najradsej K2 alebo mlliecny marcipan.Ale to je subjektivny nazor.Votr zdes moje potrehy.doddes

ahoj matulko, tak ja na poťahovanie používam poväčšine RDI, s tým sa mi veľmi dobre poťahuje ale zas na ozdoby je lepší WI pretože výborne schne, RDI sa ti tak nevysuší ako WI. Čo sa týka chuti, je zas podľa mňa chutnejší WI aj pekne vonia, a čo sa týka ceny, RDI je oveľa lacnejší ako WI, čiže je na tebe čo si vyberieš. Dúfam že ti to trošku pomôže Slnko

Rebeka7, Ut, 08. 09. 2009 - 12:15

Dá sa aj zmiešať RDI a WI Mrkám Vylepší sa tým aj cena, aj chuť Váľam sa od smiechu po podlahe

silwik, Ut, 08. 09. 2009 - 14:27

ano,je to tak Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa všetko súhlasí,nemusím už písať Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

akinom, Ut, 08. 09. 2009 - 18:46

čisto moja skúsenosť : chuťovo WI je taký vanilkový by som povedala RDI je bez príchute , elasticita : WI stredná na torte dosť rýchlo zatuhne , RDI dokonale elastický a dlho tvarovatelný, použitie: WI na poťahovanie klasických tvarov , výroba kvetov a iných ozdôb ,vytvrdne na torte do 20 minút , kvety 3 až 24 hodín . RDI : na poťahovanie členitých toriet , to znamená obtiahne všelijaké výčnelky a dá sa s ním ešte na torte dlho robiť, je dobrý na modelovanie postavičiek ale kvetov nie, dlho tuhne, pre modelovanie postavičiek nutné zamiesiť do RDI solamyl alebo iný škrob aby hmota držala, nevytvrdne úplne.
No a ani jedna z týhto hmôt sa nepodobá na K2 ani MMF tie majú zas tiež iné vlastnosti. Treba skúsiť... MMF je dobré ak zákazník lúbi extra sladké, alebo ak je torta určená deťom ,tie MMF uprednostňujú(aj moje deti)a hlavne je asi cenovo na najnižšej hladine ale zas je pracné, treba si ho zamiesiť, K2 je krásna biela ale mne osobne tá umelá mandlová aróma smrdí, s hmotou sa mi pracovalo oproti iným vyskúšaným najhoršie.tolko moje skúsenosti...Úsmev

Monika, veľmi pekne ďakujem za radu aj ostatným a určite ste pomohli a menej skúseným. Prajem veľa úspechov.

jana-pd, Ut, 08. 09. 2009 - 22:48

pripajam sa aj ja s mojou skusenostou, z RDI sa mi super robia ruze,WI mam prvy krat, ruze sa mi dobre netvarovali,ale na ozdoby je perfektny - papucky si napriklad neviem predstavit z RDI,K2 aj WI mi vyhovuju aj chutovo aj na potah Slnko Slnko Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama