Prozba
Pozrite si aj
Ja mám od jedného pána čo mi nosí LILI aj presný pomer ako sa rozrába. LILI- 200 g , voda - 200/300g, šľahačka - 100 g, v prípade rastlinnej šľahačky treba robiť takto : LILI - 200 g, Voda - 600g, Slahačka - 700g. Všetky suroviny spolu vyšľahať. Ja používam SABI šľahačku na šlahanie a riadim sa tým prvým postupom. Podľa množstva šľahačky potom prispôsobujem pomer ostatných surovín. Na prsia by ti mali stačiť 4 šľahačky SABI. Ja korpus potriem džemom, dám jahodovú lili a potom celú tortu potriem maslovým krémom a nakopniec poťahujem. A ešte ak je LILI JOGURT tak sa robí takto: LILI - 200g, voda - 500g, šľahačka - 500/600g vymiešať LILI s vodou a pridať jemne vyšľahanú šľahačku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem ti veľmi pekne, ale nezmýlila si sa v tej šľahačke?
určite tam má byť 100g? a nie 1000g?
a vieš mi vysvetliť aký rozdiel je medzi normálnou šľahačkou v kelímku a tou rastlinou?
ja nechápem aké sú to tie šľahačky.
ďakujem.
a ešte ja mám lilly citron, a mám tiež k tomu návod, ale niekde som to čítala, že treba dať menej vody, aby to dobre tuhlo, tak preto sa pýtam.
len tamtú diskusiu už neviem nájsť
Reňa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
áno máš pravdu , osparavedlnujem sa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To množství šlehačky v prvním případě jsi asi popletla, ne? To nebude 100 g.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som skúšala robiť lili malinu a jogurt tak, že som na 1L rastlinnej šľahačky/rama, holé/ dala 300g prášku lili a mlieko som pridala podľa potreby, aby som to mala také miešateľné metličkou, zhruba ako puding. ono to počas miešania hustne, takže pridávam mlieko podľa potreby. takéto množstvo ti v pohode vystačí na tie prsia. Skúšala som aj s vodou ale s mliekom je to lepšie. poradila mi to Zitka. šľahačka musí byť poriadne vychladená, vyšľaháš ju do tuha, pridáš rozrobené lili s mliekom a ešte trochu došľaháš. budeš to mať pekné tuhé, v pohode s tým naplníš tortu. omastiť odporúčam maslovým krémom a tak dať poťah.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte babenky. Chcela by som vedieť, aký rozdiel je medzi rastlinou šľahačkou a tou druhou.
a tiež by som chcela poprosiť niekoho, kto robí z práškom lilly, či ak dám 1000g šlahačky+? koľko prášku lilly a vody, či mi to bude stačiť na tortu prsia(veľká forma) a či do tej šľahačky pridávate aj jogurty alebo nie. a tiež sa chcem opýtať, či treba robiť maslový mantynel, alebo to pekne tuhne aj bez toho
Veľa otázok, ale chcem to lilly vyskúšať, tento týždeň a neviem sa to tu nikde dočítať. Veľmi pekne ďakujem za všetky odpovede.
Reňa