reklama

Prosím poraďte mi s krémom

Meggie , 22. 03. 2010 - 08:06

reklama

Dostala som zákazku na tortu s orechovým korpusom a plnkou, ktorú ani zákazník nevedel upresniť. Mám len požiadavku aby v plnke boli jahody, ale krém nebol jahodový ani čokoládový. Ako ho mám urobiť? Máte s tým skúsenosti. Robili ste niečo také? Má to byť torta 3D a chcem aby to nevytieklo a držalo tvar. Vopred moc ďakujem za rady

Pozrite si aj


reklama


reklama

No tak sprav plnku aku chcel a potom tam pokrajaj kusky jahod a len ich poukladaj, pozatlacaj do plnky, ked uz ju budes mat natretu na korpuse. Áno

Meggie, Po, 22. 03. 2010 - 08:34

No oni nevedia akú plnku, ale jahodovú nechcú. ale chcú tam dať jahody. Povedali len aký chcú korps presne

zlatat, Po, 22. 03. 2010 - 09:00

a čo čokoládový krém ???? Jahody a čokoláda pasujú ... teda aspoň mne Chichocem sa
Ja robím tento a všetci ho milujú http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=16&t=2437 ... namiesto bielej čokoláddy daj tmavú.

Len zase neviem, ako chutí kombinácia čokoládový krém a orechový korpus ... to som ešte nerobila.

renka74, Po, 22. 03. 2010 - 09:19

orechový korpus a čoko krém ide super ...a tie jahody v orechovom myslim že to bude tiež jedléChichocem sa ...a keď si to tak želá výslovne zákazník tak mu to tak spravÚsmev

Ahoj, podla mna by mohla byt perfektna kombinacia vanilkovy krem z pudingu Dr Oetker, ja ho pouzivam dost casto a krem je chutovo vyborny.

thyna17, Po, 22. 03. 2010 - 09:36

K orechovemu korpusu vacsinou robim karamelovu plnku, tak skus takuto

Judit, Po, 22. 03. 2010 - 09:54

Skus nugatovy, alebo klasicky pudingovo-maslovy krem vanilkovy, s tym urcite nic nepokazis, ja ho robievam s roznym ovocim a vzdy chutilÚsmev Snad som trochu pomohla

Vanilkový alebo ten s bielou čokoládou určite.K tomu jahody idú a ide to aj k orechovému korpusu.Krém s bielou čokoládou je skutočne lahodný.Slnko Slnko Slnko Kvietok Kvietok Kvietok Kvietok

keli62, Po, 22. 03. 2010 - 11:43

ja robievam tvarohovú s maslom /250gr tvarohu,150gr prr,cukor ,1 vanilka a spojím to s 15dkg maslo. S jahodami je to super. vyskúšajBozkávam Bozkávam

keli62, Po, 22. 03. 2010 - 18:11

meggie vymiešaj si maslo s cukrom a vanilkou do peny a pomaly prišlahávaj tvaroh. je vážne dobrý a robievam ho často hlavne ked sú jahody moje decká to milujú.Bozkávam

zlatat, Po, 22. 03. 2010 - 12:37

ten vanilkový s bielou čokoládou je bohovský - odporúčam ... to je vlastne ten, čo som ti dala odkaz Slnko

renka74, Po, 22. 03. 2010 - 13:21

tak keď krém nemusí byť orechový tak vynikajúci je falošný parížsky krém
350g kryšt.cukru, 2 žĺtka a dve šlahačky uvariť, po zovretí pridať 100g kakaa a 150g roztopenej cery a po vychladnutí vmiešať 500g maslaVyplazený jazyk

Meggie, Po, 22. 03. 2010 - 14:45

Nie orechový nemá byť ale čokoládový nesmie byť :(

pumpel, Po, 22. 03. 2010 - 14:08

alebo urob ten vanilkovo-smotanový,hodí sa k jahodám a je lahodný.alebo tiramisový je s jahodami tiež dobrý.

Meggie, Po, 22. 03. 2010 - 14:46

Vieš mi prosím napísať recept na ten tiramisu krém?

niki, Po, 22. 03. 2010 - 16:17

neviem ci pomozem ale ja by som vymiesala maskarpone 250g s praskovym cukrom podla chuti,zvlast vyslahat 250ml smotany na slahanie+stuzovac a spojit to z maskarpone,plat potriet dzemom a potom pripravenym kremom navrch poukladat jahody a zasa plat potrety dzemom a t.d.nam to chuti aj ked je to drahy kremÚsmev ,ale dobryVyplazený jazyk

kovka, Po, 22. 03. 2010 - 18:38

ja robim maslo s cukrom, mlieko uvarim s mukou a vanilkou a vychladnute zmiesam s maslom a pridam jahody..

Sigetka, Ut, 23. 03. 2010 - 09:55

No Meggie, nezávidím ti, koľko rád ti tu padlo, aj tak je na tebe, čo vyberieš. Ja často robievam orechový korpus, potriem jahodovým džemom- trochu rozriedeným vodou, aby sa lepšie natieral na orechové cesto, lebo to je veľmi krehké. Potom obyčajný pudingový vanilkový krém (pridávam do neho van. cukor), natriem a poukladám jahody (najlepšie sú čerstvé alebo mrazené, teda rozmrazené, ale môže byť aj kompót) pozatláčam do krému a na to druhý plát. Zaručene netečie- nemá čo. S čerstvými jahodami sa dokonca aj ľahúčko krája, kompótované sa niekedy ťahajú za nožom.

Meggie, St, 24. 03. 2010 - 06:43

No asi to fakt urobím taktoz krémového pudingu a do toho nakoniec jahody. V každom prípade som si receptíky, ktoré tu boli prezentované poznačím Úsmev Zaujal ma ten tvarohový ale bude to 3D torta tak to nepôjde s ním, nechcem aby pustila poťahovka.

Meggie, St, 24. 03. 2010 - 06:40

No len požiadavka bola, že krém nemá byť jahodový ale jahody tam majú byť Smútok

Meggie, St, 24. 03. 2010 - 06:43

Dievčatá veľmi pekne Vám ďakujem, ste zlaté, hádam to už nejako dopadne. Torta Torta Torta Nech sa vám všetkým darí Slnko

Ja robievam karamelovy krem z čerstvými jahodami a idu sa za nim pozabijat...:) a ide aj potahovat a netopi sa potahovka.... 1 slahacka na slahanie(200ml) 200gr krystal cukru, 250gr masla a 5dkg prask. cukru..kryst. cukor upalis na karamel a zalejes slôahackou(izbovej teploty) , miesas kym sa nerozpusti...vymiesas maslo s cukrom a pridas vychladeny karamel... a ja davam na korpus este jahodovy dzem...skus ...dufam ze som pomohla Úsmev

Meggie, Št, 25. 03. 2010 - 06:54

ˇKaramelový robievam aj ja takýto ale nikdy by ma nenapadlo dať do neho jahody. To vážne "funguje" ? Slnko

pumpel, St, 24. 03. 2010 - 16:13

originál tiramisový je:4 žltka a jedno celé vajce vyšľahať so 4lyžicami cukru do penista.potom tam zašľahať 500g mascarpone.so 4 bielok vyšľahať tuhý sneh,ktorý zamiešame do mascarponovej masy a podľa chuti pridáme vaječný likér-nie veľa.toto je recept na tiramisú,ale ak by si do tohto krému pridala,také 4pláty želatíny,tak by to bolo určite fajnové.už len preto,lebo ja v lete robievam tiramisú s čerstvými jahodami a je to lahoda.snáď som pomohla a dúfam,že nie neskoro.skôr som sa tu totiž nedostala.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama