prosím o pomoc
Pozrite si aj
Ja som predtým robila marcipán nasledovne:
6 pol. lyžíc polotučného sušeného mlieka /modré/
6 pol. lyžíc práškového cukru
1 pol. lyžica maizeny /Gustin/
1 pol. lyžica bielka
1 pol. lyžica vody alebo arómy /ja dávam mandľovú/
1 kávová lyžička rozpustenej Cery
Sypké suroviny preosiať, premiešať, postupne pridávať tekuté.
Práškové farby rozpustiť v troške vody, ale ja som dávala nerozpustené rovno do marcipánu. Tekuté pridávať rovno do hmoty po troške.
Veľa šťastia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj nikussik, v receptoch máš viacero receptov na marcipán, tak sa tam mrkni je tam toho mooooooooooooooooc. Tam si určite vyberieš. Recepty a potom marcipán, fondanta a iné si ťukni. Nech sa ti darí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj nikussik,ja robím takto: 200g suš.mlieka (zelená krabica),200g pr.cukru a 250g cery.Z tohto množstva je dost aj na velkú tortu a ja som s ním velmi spokojná.Vela štastia pri hladaní toho najlepšieho
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem vám všedým
ste super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj všetci!
Dnes som tu prvý raz a čumíííííím....vy ste ale šikulky!!!Prosím radu,nie som síce totálna začiatočník,ale marcipán idem dnes použiť prvý raz.Nesmejte sa mi...Kúpila som si hotový marcipán,200g,a chcem ním potiahnuť tortu.Dúfam,že dobre predpokladám,že ho treba vyvaľkať...ale...na čom,alebo ako,aby sa mi neprilepil na podklad a aby som do mohla preniesť pekný a v jednom kuse.Dakujem za radu.
Budem tu často,dám vedieť,či som to nakoniec nevyhodila...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Renči ja si valkám marcipán bud na oleji alebo pr.cukri,ale kedže ideš robit prvýkrát tak ho možeš vyvalkat na mikroténovom sáčku a sním aj preniest na tortu tak by sa ti nemal pretrhnut.Vela štastia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Veva!Dakujem za radu,vaľkala som to nakoniec na poolejovanej folii,celkom sa to dalo,len som potom mala trochu problém s tými kúskami,čo mi zostali.Chcela som ich ešte použiť,ale už sa mi to trhalo,je na to nejaká finta?Musela som improvizovať a už to nebolo ono.Ale na prvý pokus to nebolo až také hrozné.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No neviem prečo sa ti trhal,lebo ja som z kupovaného marcipánu ešte nerobila a z toho čo si robím doma sa mi ešte dajú urobit ozdoby na tortu.Ale ked to na prvý pokus bolo dobré tak na další to už bude výborné
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Renči, ja už používam len pravý marcipán. Treba ho po obrezaní poriadne vymiesiť a potom by sa už nemal trhať. Možno si dala veľa oleja. Ja vaľkám rovno na stole jemne posypanom Gustinom, celý čas si ho otáčam aby sa neprilepil. To mi poradila LenkaFab a je to super. Vyskúšaj nabudúce, možno sa ti potom nebude trhať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte chcela by som skusiť potiahnuť tortu marcipánom a preto by som potrebovala čo najlepší recept lebo je tu celkom vela receptov a ja si neviem vybra preto prosím vás skúsené ženičky
a ešte kúpila som si cukrárenské farby aj v prášku a aj tekute poradte mi ako na to
dakujem 