
TIP: Pravé Tiramisu sa pripravuje so surovým žĺtkom, namiesto toho môžeme mascarpone vymiešať s troškou mlieka. Aby bol krém ľahký, vmiešame doň ešte dotuha ušlahanú šlahačku.
1 | hrnček | káva |
1 | kus | citrón |
2 | polievkové lyžice | Amaretto |
150 | gramov | dlhé piškóty |
250 | gramov | mascarpone |
50 | gramov | cukor |
2 | polievkové lyžice | mlieko |
120 | gramov | šľahačková smotana |
1 | polievková lyžica | kakao |
Uvaríme zhruba jednu vačšiu šálku kávy. Keď vychladne, primiešame do nej likér.
Espressom navlhčíme polovicu(75g)piškót a poukladáme ich na dno štvorhrannej formy. V mise dobre vymiešame Mascarpone s cukrom.
Po troške vmiešame mlieko, potom pridáme najemno nastrúhanú citr.kôru. Nakoniec do krému vmiešame dotuha vyšlahanú šlahačku.
Polovicou krému potrieme piškóty vo forme. Espressom navlhčíme zvyšné piškóty a položíme ich vedľa seba na krém. Všetko potrieme druhou polovicou krému.
Tiramisu prikryjeme a dáme na 4 hod. do chladničky. Krátko pred podávaním posypeme cez jemné sitko kakaovým krémom.
PS:koľko vrstiev urobíte, je len na Vás-ak máte užšiu nádobu, vrstiev môže byť viac. Želám dobrú chuť.
Ďalšie recepty
Samozrejme-každý máme ten SVOJ recept, či už je to s Mascarpone, alebo len s nátierkovým maslom! Netvrdím, že toto je ten originál, iba zdroj je z knižky Talianska kuchyňa. Ten citrón dá tomu lahodnú a sviežu
chuť. Ak ho budeš robiť, tak Ti želám dobrú chuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím tiramisu len z mascarpone, žiadna šľahačka a podobné veci a najlepšie mascarpone je z billy-majú dva druhy - nižšie je nemecké a má 250 G a väčšie je 500 G - je lacnejšie alebo z kauflandu,v tescu majú aj odtučnené od českého výrobcu, ale to je akoby zrazené. Dávam polkila marcarpone so 4 žĺtkami, nechám šľahať minim. 8 minút so 100 g mletého cukru, potom pridám amareto. Piškóty máčam v silnej zrnkovej káve zmiešanej s amaretom, natriem polovicu plnky, zase rada piškót, plnka a hrubo posypem kakaom.
ODPORÚČAM VYSKÚŠAŤ
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj ja mám recept a šľahačka tam nejde a je výbornééé
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zaujimavy recept,o citrone som este nepocula ze sa dava do tiramisu,tych receptov je strasne vela,len tak vediet ktory je ten pravy,ale pre kazdeho asi je ten pravy jeho,dik za recept,nabuduce vyskusam tuto verziu
