reklama

"Pravé" Tiramisu

Pridal/a lia6 dňa 03. 07. 2009 - 17:39 - Recepty lia6
obrázok k receptu

reklama

TIP: Pravé Tiramisu sa pripravuje so surovým žĺtkom, namiesto toho môžeme mascarpone vymiešať s troškou mlieka. Aby bol krém ľahký, vmiešame doň ešte dotuha ušlahanú šlahačku.

Ingrediencie
1 hrnček káva
1 kus citrón
2 polievkové lyžice Amaretto
150 gramov dlhé piškóty
250 gramov mascarpone
50 gramov cukor
2 polievkové lyžice mlieko
120 gramov šľahačková smotana
1 polievková lyžica kakao
Postup

Uvaríme zhruba jednu vačšiu šálku kávy. Keď vychladne, primiešame do nej likér.

Espressom navlhčíme polovicu(75g)piškót a poukladáme ich na dno štvorhrannej formy. V mise dobre vymiešame Mascarpone s cukrom.

Po troške vmiešame mlieko, potom pridáme najemno nastrúhanú citr.kôru. Nakoniec do krému vmiešame dotuha vyšlahanú šlahačku.

Polovicou krému potrieme piškóty vo forme. Espressom navlhčíme zvyšné piškóty a položíme ich vedľa seba na krém. Všetko potrieme druhou polovicou krému.

Tiramisu prikryjeme a dáme na 4 hod. do chladničky. Krátko pred podávaním posypeme cez jemné sitko kakaovým krémom.

PS:koľko vrstiev urobíte, je len na Vás-ak máte užšiu nádobu, vrstiev môže byť viac. Želám dobrú chuť.

Celkový čas
5 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

niki, So, 04. 07. 2009 - 11:30

zaujimavy recept,o citrone som este nepocula ze sa dava do tiramisu,tych receptov je strasne vela,len tak vediet ktory je ten pravy,ale pre kazdeho asi je ten pravy jeho,dik za recept,nabuduce vyskusam tuto verziuÚsmev Slnko

lia6, So, 04. 07. 2009 - 12:54

Samozrejme-každý máme ten SVOJ recept, či už je to s Mascarpone, alebo len s nátierkovým maslom! Netvrdím, že toto je ten originál, iba zdroj je z knižky Talianska kuchyňa. Ten citrón dá tomu lahodnú a sviežuKvietok Slnko chuť. Ak ho budeš robiť, tak Ti želám dobrú chuť.

ja robím tiramisu len z mascarpone, žiadna šľahačka a podobné veci a najlepšie mascarpone je z billy-majú dva druhy - nižšie je nemecké a má 250 G a väčšie je 500 G - je lacnejšie alebo z kauflandu,v tescu majú aj odtučnené od českého výrobcu, ale to je akoby zrazené. Dávam polkila marcarpone so 4 žĺtkami, nechám šľahať minim. 8 minút so 100 g mletého cukru, potom pridám amareto. Piškóty máčam v silnej zrnkovej káve zmiešanej s amaretom, natriem polovicu plnky, zase rada piškót, plnka a hrubo posypem kakaom.
ODPORÚČAM VYSKÚŠAŤTlieskam Tlieskam Tlieskam

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama