ako miešať
Pozrite si aj
Dievčatá, poraďte, z koľkých vajec asi mám urobiť orechový korpus na tortu, nechcem robiť poschodovú, ale aby bola dostatočne vysoká, priemer asi 26cm. ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja pečiem každý korpus zvlášť, na tento priemer by som robila 3x po 3 vajcia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja nešľahám mixérom, ale miešam vareškou. Zatiaľ sa mi krém podaril. Keď som si nie istá, či je dostatočne hustý, odoberiem trošku na lyžičku a dám vychladiť. Ak je krém nad parou dlho, hrozí skaramelizovanie cukru. Čokoládu pridávam po odstavení. Asi toľko.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vaječný krém môže ísť do mrazáka, nesekne sa, len ho dobre uzatvor. Ja tento krém len vareškou miešam,a si takých 10 minút.
6 vajec
350g kr. cukor
2 vanilkové cukre
2PL kakao
200g varovej čokolády
-všetko nad paru, vychladiť a primiešať do 500g masla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Maxellka mám ho zmraziť s maslom alebo bez? Lebo zatiaľ ho mám bez.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
asi píšem neskoro , ale ja som to mrazila už hotové vymiešané z maslom, ked som to vybrala nechala som to pri izbovej teplote a peken ostal hladký ako čerstvý.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nevadí, dala som bez a uvidím aké to bude keď to rozmrazím. Aspoň som sa zase niečo nové naučila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Betuli, treba kúpiť výkonnejší mixer, aspon 350W.
Ten tak lahko nezhorí. Alebo aj 2 a ak robíš naraz veľa plniek, alebo aj snehové pečivo, treba ich striedať, nech jeden odpočíva kým druhý pracuje.
Niekde som čítala, že maslo sa nemá mraziť. Ale ja som tiež mrazila.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som už tiež sničila dva mixéry,ale existuje- ked nebolo mixérov taký ručný šľahač akoby struna alebo špirála na rúčke asi 8 závitov od rúčky sa to rozširovalo.Šľahat s tým,len to dlhšie trvá a je to pracnejšie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem ďakujem ďakujem veľmi pekne za všetky rady.
Ja mám z krémov, snehov a podobných vecí čo sa robia nad parou nočnú moru
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja, slaham metlickou,rucne,je super...nech sa dari...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte šikulky a šikulkovia, podarilo sa mi pokaziť krém do dobošky(vajcia, cukor, čokoláda). Namiesto toho aby som ho šľahala nad parou tak som ho len miešala veľmi veľmi dlho a cukor v ňom mi skaramelizoval. Síce som vymyslela nový recept na čokoládovokaramelový krém ale je mi nanič. Mám z neho 3 dávky. Chcem sa spýtať môžem ho dať zamraziť? Keď hej tak ho mám vymiešať s maslom alebo ho mám nechať tak?
A ďalší problém. Ako mám šľahať nad parou? Už sa mi podarilo zničiť jeden mixér a nerada by som zničila aj mamin požičaný. Ako to robíte vy?