reklama

ako miešať

Betuli , 12. 11. 2009 - 08:26

reklama

Ahojte šikulky a šikulkovia, podarilo sa mi pokaziť krém do dobošky(vajcia, cukor, čokoláda). Namiesto toho aby som ho šľahala nad parou tak som ho len miešala veľmi veľmi dlho a cukor v ňom mi skaramelizoval. Síce som vymyslela nový recept na čokoládovokaramelový krém ale je mi nanič. Mám z neho 3 dávky. Chcem sa spýtať môžem ho dať zamraziť? Keď hej tak ho mám vymiešať s maslom alebo ho mám nechať tak?
A ďalší problém. Ako mám šľahať nad parou? Už sa mi podarilo zničiť jeden mixér a nerada by som zničila aj mamin požičaný. Ako to robíte vy?

Pozrite si aj


reklama


reklama

Korona, Št, 12. 11. 2009 - 08:48

Dievčatá, poraďte, z koľkých vajec asi mám urobiť orechový korpus na tortu, nechcem robiť poschodovú, ale aby bola dostatočne vysoká, priemer asi 26cm. ďakujem

Alena R, Št, 12. 11. 2009 - 09:58

ja pečiem každý korpus zvlášť, na tento priemer by som robila 3x po 3 vajciaKvietok Slnko Kvietok

Dellisa, Št, 12. 11. 2009 - 08:52

Ja nešľahám mixérom, ale miešam vareškou. Zatiaľ sa mi krém podaril. Keď som si nie istá, či je dostatočne hustý, odoberiem trošku na lyžičku a dám vychladiť. Ak je krém nad parou dlho, hrozí skaramelizovanie cukru. Čokoládu pridávam po odstavení. Asi toľko.

vaječný krém môže ísť do mrazáka, nesekne sa, len ho dobre uzatvor. Ja tento krém len vareškou miešam,a si takých 10 minút.
6 vajec
350g kr. cukor
2 vanilkové cukre
2PL kakao
200g varovej čokolády
-všetko nad paru, vychladiť a primiešať do 500g masla
Mrkám

Betuli, Št, 12. 11. 2009 - 11:05

Maxellka mám ho zmraziť s maslom alebo bez? Lebo zatiaľ ho mám bez.

asi píšem neskoro Smútok , ale ja som to mrazila už hotové vymiešané z maslom, ked som to vybrala nechala som to pri izbovej teplote a peken ostal hladký ako čerstvý. Mrkám

Betuli, Pi, 13. 11. 2009 - 08:41

nevadí, dala som bez a uvidím aké to bude keď to rozmrazím. Aspoň som sa zase niečo nové naučila Váľam sa od smiechu po podlahe Kvietok

daduš, Št, 12. 11. 2009 - 12:30

Betuli, treba kúpiť výkonnejší mixer, aspon 350W.
Ten tak lahko nezhorí. Alebo aj 2 a ak robíš naraz veľa plniek, alebo aj snehové pečivo, treba ich striedať, nech jeden odpočíva kým druhý pracuje.
Niekde som čítala, že maslo sa nemá mraziť. Ale ja som tiež mrazila.

AnaP, Št, 12. 11. 2009 - 13:40

Ja som už tiež sničila dva mixéry,ale existuje- ked nebolo mixérov taký ručný šľahač akoby struna alebo špirála na rúčke asi 8 závitov od rúčky sa to rozširovalo.Šľahat s tým,len to dlhšie trvá a je to pracnejšie.

Betuli, Št, 12. 11. 2009 - 15:01

Ďakujem ďakujem ďakujem veľmi pekne za všetky rady. Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Ja mám z krémov, snehov a podobných vecí čo sa robia nad parou nočnú moru Vyplazený jazyk

sona7, So, 14. 11. 2009 - 11:27

ja, slaham metlickou,rucne,je super...nech sa dari...

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama