pomóc, topí sa mi marcipán
Pozrite si aj
tortu som obtiahla rano a topit sa zacala az poobede zhruba o 16 hod
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj!To sa už aj mne stalo že sa mi roztopil marcipán na torte a potom som prišla na to, že som dala veľa vody do marcipánovej hmoty.A aj od toho to veľmi závisí aký máš recept.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
I think this board is the proper place to ask you about the activation proccess. My link is not working properly, do you know why it is happening? http://www.tortyodmamy.sk/?7ab99ed39f68512fbaa80672650,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
práve pred chvíľou som niečo na túto tému čítala tu http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=17390
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mirocka marcipán sa nesmie dávať na jogurtovú ani šľahačkovú plnku. Dokonca aj mne tiekol keď som dávala plnku robenú z tuku s cukrom s pridaním pudingovej kašičky. Tiež marcipán je náchylný naťahovať vlhkosť z chladničky. Preto je dorbé chladničku nastaviť na najvyšší stupeň chladenie a tortu dávam do krabice, cez ňu prehodím utierku a prekryjem do mikroténom. Teraz keď robím tortu tak do vnútra plnku dávam podľa potreby ale vrch a boky potieram len čistým tukom vymiešaným s cukrom. A nič netečie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aha, no ale my nemame radi maslo - tuk na torte a kolacoch. bolo by vhodne natriet celu tortu lekvarom?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
miročka, ja robievam väčšinou šľahačkovú plnku /prevarená šľahačka s čokoládou, to každému chutí/ a ňou potieram aj tortu a netečie mi...nemám skúsenosť, ako sa deží marcipán na džeme...ale už viem že sa topí, ak je torta vlhká, mne sa tak topil na punčovej hmote, z ktorej som robila maca pu...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mirocka ja torty väčšinou potieram lekvárom a poťahujem falošným marcipánom, K2 alebo Roll decor icingom a ešte mi netiekli.Potom dávam poťahovú hmotu trošku hrubšiu, aby to bolo rovné.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mirocka - malo by sa to dať aj lekvárom len ten ti nevyrovná tak nerovnsti korpusu ako plnka. Neviem oskúšaj ja som zatiaľ s lekvárom nerobila.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ketrin, prvu tortu som robila so slahackou a bolo to ok. presne ako ty, prevarila som s cokoladou /a vela som odpila-tak mi to chutilo... /
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...ak tortu pod marcipán poleješ čokoládou, tak môžeš použiť akúkoľvek plnku...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ako sa da dosiahnut biely marcipan? Dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...už sa to tu niekde písalo: ak chceš biely marcipán, tak musíš použiť odtučnené mlieko, ale aj tak nebude úplne biely. Potom ešte musíš použiť bielidlo, ale potom sa marcipán drobí. Takže najlepšie je použiť MMF, alebo hotové poťahovavie hmoty.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak ako hovoria baby, treba použiť odtučnené mlieko a takisto aj tuk, ktorý nie je taký žltý (napr. cera). ale stále nebude biely, len keď použiješ to bielidlo. ale pozor, vybiel si iba potrebné množstvo, lebo potom, keď ho budeš farbiť inou farbou, nedosiahneš taký odtieň.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pokial myslíš falošný mliečny marcipán zo sušeného mlieka tak na biely marcipán treba použiť sušené kokosové mlieko namiesto sušeného kravského...toto poradil a vyskúšané má Bohuš...iba posúvam ďalej...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj!Mala by som jednu otázku.Môže sa dať marcipán aj na krém?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja by som taktiež radila tortu pred potiahnutím poliať čokoládou..to netečie potom nikdy nech je plnka akákolvek...
Daniela Sarkoziova, aby sa netopil tak ako je vyššie písané...na maslový krém ano t.j. maslo vymiešané s cukrom...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem pekne za odpoveď veľmi ste mi pomohla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dnes som robila tortu s marcipanom /2x v zivote/. bolo to take ako makka plastelina, podarilo sa mi tortu potiahnut, no zrazu zacala z jedneho miesta vytekat biela hmota /chuti ako salko/, takze som dosla k zaveru, ze sa mi topi marcipan. Najprv som si myslela, ze to vyteka jogurtove vnutro. dala som ju do chladnicky, dufam, ze do zajtrajsej oslavy vydrzi...