Pomoc lalia
Pozrite si aj
veľa záleží od hmoty akú si použila, myslím, že Gabika uvádza z čoho ich robila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím všetko z WI. Ale pozor, lupene robím jeden deň, nechám vyschnúť na oblej podložke a spájam až druhý deň, keď sú stvrdnuté. Inak ovisnú a olámu sa z drôtikov tiažou hmoty.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj,ja som robila tieto z nepr.marcipánu,
http://www.tortyodmamy.sk/?q=svadobne/svadobna-1500
ale lepšie sa mi robili z MMF
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vetvička, ja som ľalie robila z mliečného marcipánu, z gumpasty a z WI. Netuším prečo ti to praskalo a nepíšeš ani hmotu z ktorej si to robila.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, hmotu som dala k2 a ešte regalicu, lebo mi ostalo z minula trocha zafarbenej, ale výsledok hrozný... Ešte skusim ten Icing, Gaika prosím Ta napiš mi recepr na ten mliečny marcipán, dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ak chceš klikni na moje meno a v obrázkoch je sada na orchideu je tam aj recept na marcipán
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Veronika, K2 aj Regalice sú dosť mäkké poťahovky. Z mliečneho marcipánu zas budeš mať takú krémovú farbu, ale mne sa osvedčilo robiť z WI s primiešaném cukru. Ve1a záleží aj natom, aký drôtik použiješ. Ak je pritenký, nedrží tvar, ak prihrubý, nedá sa dotvarovať. Lupene by mali byť stredom hrubšie a dôkladne vytenšené len smerom do okrajov. Lupene skladám nie totálne vyrvrdnuté, aby sa ešte dali trošku tvarovať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dadus ,kde mas uskladnenu K2 a Regalice,ked hovoris ,ze su makke,uskladnuju sa pri teplote od 5 do 20 stupnov,my pouzivame K2 velmi,velmi dlho a mame ich tuhe,takze si ich musime nahriat,ked chceme pouzit
Regalica bola makka iba ked nam prisla,v chladnejsom prostredi stuhla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
lia, material mam uskladneny v komore, kde nie je viac ako 18°C, Zbytky mám v odsávacej plastovej krabici v kuchyni.
Robila som skúšku všetkých 3 hmôt naraz na modelovanie snehuliakov a najviac sa mi osvedčil WI s pridaním cukru. Na poťahovanie sú všetky dobré, ale aj tak je mojim favoritom WI.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mliečny marcipán - 250 g práškový cukor, 125 g sušené polotučné mlieko, 1 PL glukózový sirup, 3 - 4 PL voda.
cukor a mlieko preosiať, zmiešať odobrať dve hrste bokom. Do ostatného pridať vodu, sirup a zmiesiť. Postupne pridavať odložené mlieko a cukor. Všetko dobre spolu zmiesiť. Ak je to stále tuhé opakovane to premies vlhkými rukami.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj gabikanav prosím Ťa kde kupuješ ten glukozový sirup ja ho nemôžem nikde zohnat našla som len glukozu v takom kelímku a neviem či je to to isté. Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím:
100g pr.cukor
50g sušené mlieko
1 PL oleja
1,5 PL voda
mandľová aróma
a postup je taký istý ako píše gabikanav
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a to maš všetky svoje torty potiahnute falošnym marcipanom či použivaš inu hmotu a ešte sa chcem opytat ako robiš ružičky zlepuješ kolieska niečim či nie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nedávno tu tušim Gabika nafotila postup na Laliu, mama má narodeniny a lalie miluje, tak som sa do toho pustila, ale hroza, tá lalia sa mi celá akosi popraskala, teda tie lupienky a ked som to dala na ten kužel, akože to držalo, ale potom sa to začalo lámat, a ostali mi len kúsky čo som na seba akože prilepila a tie lupienky mi padli, prosím Vás z čoho robíte tie kvety teda hmotu a ešte potierate to niečim, že je to také lesklé, prípadne aby to nepraskalo a neostalo to také škaredé, ked sa to stenšuje tie okraje, dakujem za každú radu
