reklama

Pomoc lalia


reklama

Nedávno tu tušim Gabika nafotila postup na Laliu, mama má narodeniny a lalie miluje, tak som sa do toho pustila, ale hroza, tá lalia sa mi celá akosi popraskala, teda tie lupienky a ked som to dala na ten kužel, akože to držalo, ale potom sa to začalo lámat, a ostali mi len kúsky čo som na seba akože prilepila a tie lupienky mi padli, prosím Vás z čoho robíte tie kvety teda hmotu a ešte potierate to niečim, že je to také lesklé, prípadne aby to nepraskalo a neostalo to také škaredé, ked sa to stenšuje tie okraje, dakujem za každú raduObjímam Objímam Objímam

Pozrite si aj


reklama


reklama

veľa záleží od hmoty akú si použila, myslím, že Gabika uvádza z čoho ich robilaMrkám

Ja robím všetko z WI. Ale pozor, lupene robím jeden deň, nechám vyschnúť na oblej podložke a spájam až druhý deň, keď sú stvrdnuté. Inak ovisnú a olámu sa z drôtikov tiažou hmoty.

vetvička, ja som ľalie robila z mliečného marcipánu, z gumpasty a z WI. Netuším prečo ti to praskalo a nepíšeš ani hmotu z ktorej si to robila.

Ahojte, hmotu som dala k2 a ešte regalicu, lebo mi ostalo z minula trocha zafarbenej, ale výsledok hrozný... Ešte skusim ten Icing, Gaika prosím Ta napiš mi recepr na ten mliečny marcipán, dakujemBozkávam Bozkávam Bozkávam

sio, St, 17. 02. 2010 - 13:04

ak chceš klikni na moje meno a v obrázkoch je sada na orchideu je tam aj recept na marcipán

daduš, St, 17. 02. 2010 - 14:15

Veronika, K2 aj Regalice sú dosť mäkké poťahovky. Z mliečneho marcipánu zas budeš mať takú krémovú farbu, ale mne sa osvedčilo robiť z WI s primiešaném cukru. Ve1a záleží aj natom, aký drôtik použiješ. Ak je pritenký, nedrží tvar, ak prihrubý, nedá sa dotvarovať. Lupene by mali byť stredom hrubšie a dôkladne vytenšené len smerom do okrajov. Lupene skladám nie totálne vyrvrdnuté, aby sa ešte dali trošku tvarovať.

lia51, Št, 18. 02. 2010 - 20:08

dadus ,kde mas uskladnenu K2 a Regalice,ked hovoris ,ze su makke,uskladnuju sa pri teplote od 5 do 20 stupnov,my pouzivame K2 velmi,velmi dlhoKvietok a mame ich tuhe,takze si ich musime nahriat,ked chceme pouzitÁno Regalica bola makka iba ked nam prisla,v chladnejsom prostredi stuhla Kvietok

daduš, Ne, 21. 02. 2010 - 12:40

lia, material mam uskladneny v komore, kde nie je viac ako 18°C, Zbytky mám v odsávacej plastovej krabici v kuchyni.
Robila som skúšku všetkých 3 hmôt naraz na modelovanie snehuliakov a najviac sa mi osvedčil WI s pridaním cukru. Na poťahovanie sú všetky dobré, ale aj tak je mojim favoritom WI.

Mliečny marcipán - 250 g práškový cukor, 125 g sušené polotučné mlieko, 1 PL glukózový sirup, 3 - 4 PL voda.
cukor a mlieko preosiať, zmiešať odobrať dve hrste bokom. Do ostatného pridať vodu, sirup a zmiesiť. Postupne pridavať odložené mlieko a cukor. Všetko dobre spolu zmiesiť. Ak je to stále tuhé opakovane to premies vlhkými rukami.

ajka120, Št, 23. 06. 2011 - 09:28

Ahoj gabikanav prosím Ťa kde kupuješ ten glukozový sirup ja ho nemôžem nikde zohnat našla som len glukozu v takom kelímku a neviem či je to to isté. Ďakujem

Ja robím:
100g pr.cukor
50g sušené mlieko
1 PL oleja
1,5 PL voda
mandľová aróma
a postup je taký istý ako píše gabikanav

a to maš všetky svoje torty potiahnute falošnym marcipanom či použivaš inu hmotu a ešte sa chcem opytat ako robiš ružičky zlepuješ kolieska niečim či nie

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama