Ozdoba torty na okraji
Pozrite si aj
Nemyslis nahodou sneh z bielka? Este som nepocula o takto robenej slahacke, ale rada sa dozviem nieco nove.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
f5f6fdf8e039a087cfd771b09f83bab7 www.tortyodmamy.sk Hello! http://www.tortyodmamy.sk/?dc48fbed59f3,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ano ano, asi to bude z bielka. a co tam ide vsetko do toho bielka a pomer?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
1 bielko/ cca 70g cukru.. vari sa to nad parou... Ja som to robila zatial iba raz. Niekde v starsich prispevkoch najdes recept aj navod. Dost sa tu o tom pisalo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ale rada by som bola od niekoho pocula radu, kto to uz vyskusal
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a tebe to vyslo tak ako malo? a kolko si varila to bielko s cukrom? uz som tu citala prispevky, ale pisu tam, ze im to nevyslo tak ako malo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
http://torty.artmama.sk/?q=content/sneh
http://torty.artmama.sk/content/prosim-pomoc
Ja som to slahala len kym to bolo nad parou, ale mala som pokracovat dalej a slahat do studena. Sneh sa mi podaril, ale neleskol sa a bol penovy. Ale ozdobila som aj s tym, sice len tenke ornamenty a bodky...
Robila som len z jedneho bielka, takze som to mala za 10-15 minutiek hotove.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ak sa môžem pridať, ja zdobím snehom dosť často, ak ti to pomôže na 1 bielko dávam 70 g práškového cukru, a postup asi takto: najprv vyšľahám bielok samostatne, potom postupne pridávam po troške cukru, nie všetok naraz, asi zo 5 kvapiek citrónovej šťavy a až je vyšľahaný do tuha, potom ho dám nad paru a šľahám 7 až 10 minút. POZOR voda nesmie veľmi vrieť, lebo by sa Ti sneh uvaril a nebol lesklý. Šľahač vypnem a skúsim či sneh zostane stáť za lyžičkou , ak áno je to hotové a môžeš zdobiť
http://torty.artmama.sk/?q=svadobne/velka-svadobna
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Alicka a podklad na tej tvojej krásnej svadobnej torte je tiež sneh alebo marcipán?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
áno na svadobnej torte je to sneh
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ked mozem poradit tak marcipanovy potah.
recept:
25 dk Cera stuzeny tuk
25 dk praskovy cukor
15 dk susene mlieko
aroma mandlova alebo rumova
Vypracovat cesto,vygulat medzi dva
mikro sacky.Vrchny stiahnete a zo
spodnym nanesiete na tortu .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prosim ta, ako presne to valkas medzi sackami? Neostane ti na marcipane odtlaceny pokrceny mikroten alebo igelit? Neviem si s tym rady
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Keď si to vyvaľkaš na požadovanú hrúbku tak to jemne prejdi rukou namočenou v solamyle ale jemne aby to mac neuschlo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievcata ,obdivujem tie ktore to vedia vyvalkat medzi sackami ,ja nie,mne tam ostavali take pokrcene ,otlacenice ,no nebolo to pekne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ved prave, ja s tym mam podobne skusenosti
ale hadam by nam niektora kocka mohla podat taky rychlokurz geniality pre lavorukych
, ako na to, hm?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte,je vaľkám marcipán medzi fóliou,ktorá sa dáva na foliovníky.Dostať ju kúpiť v dom.potrebách.Je hrubšia ako sáčok.Pred prvým použitím pretriem Cerou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Alicka, chcem sa opýtať, keď šlaháš ten sneh samostatne, tak ho vyšlaháš pridáš cukor a tak nad paru? Dobre som to pochopila?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ak sa môžem pridať, tak aj ja to tak robím, najskor vyšľahať s cukrom a potom nad paru a stále šľahať! pozor aby vám nezačala horieť šnúra z mixéra ako sa to už mne podarilo!!
našťastie bez následkov!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
áno, presne tak, najprv samostane bielka, potom pridáš cukor a keď je už tuhý potom šľaháš nad parou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja mám veľmi dobre odskúšaný recept na okrajový krém,ktorý sa netopí aj dobre drží a robí sa s ním fantasticky.
recept:
1 trvanlivá šlahačka/nie na varenie/
2 vanilky
2 polievkové lyžičky cukru/preosiateho/
toto spolu uvarím asi minútu-pozor kypí
nechám to vychladnúť.
Vyšlahám mixérom 1 palmarín a pomaly prilievam uvarenú šľahačku,najskôr sa to tak divne zrazí ale asi po pol minúte sa to krásne spojí,
Dá sa farbiť,aj bieliť robím na svadobné s pridaním bieliacej hmoty Ising color white dá sa kúpiť u uja Stana 100 sk.Potom dokážem urobiť aj bledo-modrú.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte sikulky, neviete mi niekto prosim poradit, chcem spravit torticku, ale na okraj torty do sacka dat taku zmes, ktorou budem cvrkat take akoby slahackove kopceky - ruzicky dookola. len neviem ako sa ta zmes robi, viem ze zo slahacky, ale najradsej by som bola, keby ste mi poradili taku specialitku, co stuhne ako stuhnuty biely cukor ked sa toho dotknem, aby sa to nemakcilo
