reklama

Ozdoba torty na okraji


reklama

Ahojte sikulky, neviete mi niekto prosim poradit, chcem spravit torticku, ale na okraj torty do sacka dat taku zmes, ktorou budem cvrkat take akoby slahackove kopceky - ruzicky dookola. len neviem ako sa ta zmes robi, viem ze zo slahacky, ale najradsej by som bola, keby ste mi poradili taku specialitku, co stuhne ako stuhnuty biely cukor ked sa toho dotknem, aby sa to nemakciloZlomené srdce Úsmev

Pozrite si aj


reklama


reklama

Spagi, Št, 19. 06. 2008 - 17:06

Nemyslis nahodou sneh z bielka? Este som nepocula o takto robenej slahacke, ale rada sa dozviem nieco nove. Úsmev Úsmev

ano ano, asi to bude z bielka. a co tam ide vsetko do toho bielka a pomer?Veľký úsmev

Spagi, Št, 19. 06. 2008 - 17:17

1 bielko/ cca 70g cukru.. vari sa to nad parou... Ja som to robila zatial iba raz. Niekde v starsich prispevkoch najdes recept aj navod. Dost sa tu o tom pisalo.

ale rada by som bola od niekoho pocula radu, kto to uz vyskusal Zlomené srdce

a tebe to vyslo tak ako malo? a kolko si varila to bielko s cukrom? uz som tu citala prispevky, ale pisu tam, ze im to nevyslo tak ako malo.

alica, Pi, 20. 06. 2008 - 21:33

Ak sa môžem pridať, ja zdobím snehom dosť často, ak ti to pomôže na 1 bielko dávam 70 g práškového cukru, a postup asi takto: najprv vyšľahám bielok samostatne, potom postupne pridávam po troške cukru, nie všetok naraz, asi zo 5 kvapiek citrónovej šťavy a až je vyšľahaný do tuha, potom ho dám nad paru a šľahám 7 až 10 minút. POZOR voda nesmie veľmi vrieť, lebo by sa Ti sneh uvaril a nebol lesklý. Šľahač vypnem a skúsim či sneh zostane stáť za lyžičkou , ak áno je to hotové a môžeš zdobiť Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa
http://torty.artmama.sk/?q=svadobne/velka-svadobna

Alicka a podklad na tej tvojej krásnej svadobnej torte je tiež sneh alebo marcipán?

anosu, Ne, 22. 06. 2008 - 18:55

Ked mozem poradit tak marcipanovy potah.

recept:
25 dk Cera stuzeny tuk
25 dk praskovy cukor
15 dk susene mlieko
aroma mandlova alebo rumova
Vypracovat cesto,vygulat medzi dva
mikro sacky.Vrchny stiahnete a zo
spodnym nanesiete na tortu .

klufka, Po, 23. 06. 2008 - 16:34

prosim ta, ako presne to valkas medzi sackami? Neostane ti na marcipane odtlaceny pokrceny mikroten alebo igelit? Neviem si s tym radySmútok

Keď si to vyvaľkaš na požadovanú hrúbku tak to jemne prejdi rukou namočenou v solamyle ale jemne aby to mac neuschlo

adika, Po, 23. 06. 2008 - 23:00

dievcata ,obdivujem tie ktore to vedia vyvalkat medzi sackami ,ja nie,mne tam ostavali take pokrcene ,otlacenice ,no nebolo to peknePlačem

klufka, Ut, 24. 06. 2008 - 18:01

ved prave, ja s tym mam podobne skusenosti Smútok Mlčím ale hadam by nam niektora kocka mohla podat taky rychlokurz geniality pre lavorukychVáľam sa od smiechu po podlahe , ako na to, hm?Hambím sa

hanka13, Ut, 24. 06. 2008 - 18:25

ahojte,je vaľkám marcipán medzi fóliou,ktorá sa dáva na foliovníky.Dostať ju kúpiť v dom.potrebách.Je hrubšia ako sáčok.Pred prvým použitím pretriem CerouMrkám

Majenka, Št, 26. 06. 2008 - 10:23

Alicka, chcem sa opýtať, keď šlaháš ten sneh samostatne, tak ho vyšlaháš pridáš cukor a tak nad paru? Dobre som to pochopila?Mlčím

ak sa môžem pridať, tak aj ja to tak robím, najskor vyšľahať s cukrom a potom nad paru a stále šľahať! pozor aby vám nezačala horieť šnúra z mixéra ako sa to už mne podarilo!! Chichocem sa Chichocem sa našťastie bez následkov!! Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Váľam sa od smiechu po podlahe

alica, So, 26. 07. 2008 - 22:36

áno, presne tak, najprv samostane bielka, potom pridáš cukor a keď je už tuhý potom šľaháš nad parou

Ja mám veľmi dobre odskúšaný recept na okrajový krém,ktorý sa netopí aj dobre drží a robí sa s ním fantasticky.
recept:
1 trvanlivá šlahačka/nie na varenie/
2 vanilky
2 polievkové lyžičky cukru/preosiateho/
toto spolu uvarím asi minútu-pozor kypíChichocem sa Chichocem sa Chichocem sa
nechám to vychladnúť.
Vyšlahám mixérom 1 palmarín a pomaly prilievam uvarenú šľahačku,najskôr sa to tak divne zrazí ale asi po pol minúte sa to krásne spojí,
Dá sa farbiť,aj bieliť robím na svadobné s pridaním bieliacej hmoty Ising color white dá sa kúpiť u uja Stana 100 sk.Potom dokážem urobiť aj bledo-modrú.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama