reklama

nováčik


reklama

Dobrý večer dievčence!Som tak trochu nováčik v poťahovkách a v jednom časopise som našla tento recept na čokohmotu. Myslíte, že by sa mohol podariť? - 400g horkej čokolády, 120 g medu, 40 g kryštáloveho cukru,40 ml vody. Voda sa varí s cukrom na sirup. Nad parou sa rozpustí čokoláda, zloží sa dole a po častiach sa pridáva med a cukrový roztok a miešať až do vtedy, kým nevznikne tvárna nelepivá hmota. - a ešte by som sa chcela opýtať - objednala som si čokohmotu aj cez internet, ale je dosť tvrdá a nedá sa moc rozvaľkať - čím by som to mohla zjemniť. Ďakujem!Úsmev

Pozrite si aj


reklama


reklama

miriams, So, 12. 06. 2010 - 10:51

Anabella, ten recept máš dobrý. Namiesto medu ja dávam kukuričný al. pšeničný sirup. S medom som ešte neskúšala, ale žienky tu v diskusiách píšu aj med. Ja si topím čokoládu, zatiaľ si rozvarím vodu s cukrom, ten rozvar zmiešam s tým sirupom - medom - a keď je čok. roztopená, tak to tam vlejem. Ono to zo začiatku vyzerá ako zdrcnuté, ale miešaj ďalej, ono sa to spojí. Potom to vylejem do misky na mikroténový sáčok a nechám stuhnúť. Ja si to poväčšinou varím večer a ráno to vypracujem. Teda ja si to vymiesim a pobalím po balíčkoch. Na bielu čokoládu treba len polovičnú dávku toho sirupu - tá je mäkšia. A ako píše katulík, pred prácou na 5sek. do mikrovlnky. Radšej po chvíľkach, aby sa ti nezdrcla - oddelil by sa ti tuk. Nech sa ti darí.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama