reklama

Kremy a potahy ktore mozem pouzit do torty pre vysoke teploty napr. v juli.


reklama

ahojte v juli mam prvykrat dve poziadavky na torty, no neviem aby som to nepokazila ak budu vysoke teploty ake kremy pouzit aby sa to nepokazilo. A este jedna otazka, ja robim MMF potah no tiez neviem ci radsej nekupit nejaku hmotu ktora vydrzi aj vysoke teploty aj prevozy, lebo neviem ci mi MMF vydrzi. Dakujem velmi pekne za rady.

Pozrite si aj


reklama


reklama

ja pouzivam len kremy varene nad parou, este sa nestalo, ze by sa mi pokazila .A to jedna prezila 6 hodinovu cestu na svadbu,lebo sa nam pokazilo auto . Bolo to v juli, horucava a na druhy den pol dna na stole na svadbe v takej istej horucave

zlatat, St, 19. 05. 2010 - 14:42

A poťah? Ktorý je vhodný? Bude PDT dobrá aj do horúčav? Ešte som v lete nepiekla tortu, preto sa pýtam.

Ozaj a pudingový nebude dobrý? Ale nie robený z mlieka a klasického masla, ale z ryžového nápoja a margarínu - to by sa nemalo pokaziť, či sa mýlim?

Meggie, St, 19. 05. 2010 - 16:46

Zlatat to poznám, ja som tiež na tom rovnako. Ale z toho by som krém nerobila. Urob puding dr.oetker s vodou namiesto mlieka. Ja tak bežne v lete robievam, neskazí sa.

Meggie, Pi, 21. 05. 2010 - 11:38

No ja radšej tú vodu kmbinujem a chuťovo je to dobré. Raz som mala zarobené ovsené mlieko a zabudla ho shcovať a na druhý deň to bol humus. Ryžové neviem. Neriskovala by som.

zlatat, Pi, 21. 05. 2010 - 15:31

Dík, tak dám v lete vodu... šťava z kompótu asi nehrozí, lebo chcú celú čokoládovú tortu ( korpus aj krém ).
Mne sa ešte ani raz nepodarilo zabudnúť na ryžové ( zakaždým sme ho hneď vypili ), tak neviem, ako by to dopadlo, no istota je guľomet.

aja1, St, 19. 05. 2010 - 16:10

To prvý krát počujem že existuje niečo ako ryžový nápoj.A som zasa o kúštik múdrejšia.

AnaP, St, 19. 05. 2010 - 18:12

používam krémy varené nad parou-jedine.Minulý rok mi torta s takýmto krémom cestovala v horúčavách až ku Hamburgu a bolo všetko OK.Poťah bol MMF.
Nech sa darí.Zlomené srdce Anka

Moni2, St, 19. 05. 2010 - 19:29

Ja som tiež robila poťah z MMF, ale stalo sa mi v apríli, že sme tortu niesli asi 100 metrov po vonku, bolo to naobed, slnko riadne pripekalo a poťah mi jemne skĺzol dolu. Ale podľa mňa to bolo vtom, že torta nebola poťahovaná celá- teda poťah nebol kladený zvrchu, ale torta bola v ňom obtočená- pivový pohár. Alebo sa mýlim? A ešte niečo by som sa chcela opýtať. Dávate do MMF aj Ceru? Lebo ja som začala dávať malý kúsok, hmota je tvárnejšia, veľmi dobre sa robia ružičky. Len neviem či aj v tom nebola chyba a či MMF na poťah nemám radšej robiť bez Cery. Ako ho robíte vy? Vopred ďakujem za všetky rady. Moni

moni ja vobec ceru nedavam do mmf, takmer vsetky torty su z MMF, okrem mc queena a zemegule-tie su zo salkomarcipanu a prve pokusy su z mliecneho marcipanu...v nemecku som cery nevedela zohnat tak som skusila bez a no problem, hmota je tvarna aj bez cery na kvietky, treba len vystihnut spravnu konzistenciu-neprehnat to s praskovym cukrom, ja ho vzdy davam od oka na 175g cukrikov dam niekedy 450 niekedy 500g praskoveho cukru, lyzicu citronky a lyzicku cistej prevarenej vody...to este pri roztapani cukrikov..

evinaf, St, 19. 05. 2010 - 22:02

ahoj prosím ťa som tu nová a tá mmf stvrdne ked z nej robíš ružičky?

Sausen, Št, 20. 05. 2010 - 07:32

pekna torticka,ja pouzivam ryzove mlieko bezne okrem toho aj mandlove,ovsene kokosove...aj do piskoty aj do plniek a su ok a mame 40st teraz!!!srdce co som robila naposledy je z margarinu z klickoveho oleja a kokosoveho mlieka tiez:0)ale pod potah som dala tenucko maslovy krem,pre istotu!!podla mna sa vsetko moze pokazit pri nespravnom skladovani ci je to normalne mlieko,ci ryzove,ak sa bojis pouzi nieco ako grisco to je ten tuk,co netreba aby bol v chladnicke toto sa bezne pozuva v zahracici na torty a je to nemliecne,ale chut uz ti nezarucujemChichocem sa,najdi si recepty na icing,pohar tuku,4pohare cukruChichocem sa preosiateho,2lyzice vody,mlieko nie aby sa nekazilo a aroma a do toho ci uz cokoladu,orechy,orechove maslo,ak mas susene bielka lyzicu myslim ,ale netreba...vyslahat jasneÚsmev toto sa nepokazi lebo nic z toho sa neskladuje v chladnickeMrkám ale pochybujem zeby to malo na sk uspechVeľký úsmev Nemate v aute klimu ze polozis dopredu na zem pred sedadlo a pustis na to studeny vzduch?Ja to tak bezne robim vychladim auto ked sa da a supMrkám a musim povedat este,ze som robila tortu s parizakom a bola na stole 3hodiny,alebo viac,svietili na nu svetla bolo tam teplo,hoc klima ficala a torte sa nastastie nic nestalo a to bol parizak,takze...ale az som tu na stranku pisala co som sa bala lebo slahacka vies...ked je to prevarene ma to proste mensiu sancu sa kazit podla mna nastastieÚsmevnech sa dari a nic nekaziSlnko

TinaJ, Št, 20. 05. 2010 - 13:20

Ja sa tiež zapojím do diskusie. Viac z vás píšete ze sú lepšie krémy nad parou asi myslíte vajíčkové, tak práve s tými by som to v lete neriskovala kôli salmoneloze lebo nad parou sa to poriadne neprehreje(100°C) Ja by som dala radšej pudingový krém tam mám istotu že je mlieko poriadne tepelne upravené,ked použijete ešte trvanlivé nemal by byť žiadny problém, robila som veľkú svadobnú 17KG v septembri a bolo ešte dosť teplo a v pohode to krém vydržal. Potah môžeš dať akýkoľvek len do krému na obtretie pridaj viac masla(margarínu) http://www.healthnet.sk/texts/zdr_nov/SALMONEL.html prečítajte si aj toto je tam časť aj o vajíčkach

Sausen, Pi, 21. 05. 2010 - 08:50

matulienka suhlasim s tebou na 100% ja som este v zivote nerobila krem z vajec,hoci moze byt chutny premna je to zbytocna zataz a riziko,vajec je dost v korpuse,preto robim len z 3vajec pre nas a este ak by som dala do kremu...matilda,cholesterolova bomba v kombinacii s maslom a k tomu riziko salmonely no zbohomVeľký úsmev viem,ze baby varia aj pol h a viac,ale ja tiez radsej mliecne,z vody,dzusu atdKvietok istota je gulometÁno Objímam Kvietok Slnko
peceniu zdar a zdravemu peceniu zvlastChichocem sa

Alena R, So, 22. 05. 2010 - 08:38

Ja robím krémy jediné maslové s varenou kašou, nikdy sa nikomu nepokazili, dávať do krému margarín, to musí byť zbytočná robota, takúto tortu by u nás nik nejedol,takú si môžu objednať v cukrárni.Kvietok Slnko Kvietok

zlatat, So, 22. 05. 2010 - 13:39

no u nás doma sa taká musí jesť, lebo keby som spravila maslovú, tak to by sme s bolesťami a hnačkami nerozchodili ...

babky dakujem vsetkym za rady pomohli ste mi, uz sa len rozhodnut z coho to vlastne budem robitSlnko

martima, Ut, 01. 06. 2010 - 17:51

Ja si myslím,že sa varený krém s mliekom nepokazí veď tortu nebudeš robiť týždeň vopred.Aj ja mám tortu na júl a inakší ani neplánujem robiť mám to vyskúšané.Minule som robila kolegovi tortu,bolo 25stupňov a mal ju v garáži od piatka a jedli ju až v nedelu/čo som nevedela/ a nič jej nebolo.Tak to ma presvedčilo na 100%.Slnko Slnko Slnko

kika777, St, 02. 06. 2010 - 10:08

ja som robila minuly tyzden trasenu tortu prsia, ale pod potahovku som davala karamelovy krem, co som skusala, no ale moc sa mi neosvedcil, zdal sa mi moc maslovy a ked som tortu vytiahla z chladnicky tak ok, ale ako bola vonku pri izbovej teplote, tak sa to maslo dost topilo a ked som potahovala, dost sa to smykalo a nakoniec na stole sa porobili na potahu bublinky...a to este nebolo ani moc teplo
v piatok peciem zas, tak skusim dat falosnu parizsku alebo nejaku pudingovu

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama