Kremy a potahy ktore mozem pouzit do torty pre vysoke teploty napr. v juli.
Pozrite si aj
ja pouzivam len kremy varene nad parou, este sa nestalo, ze by sa mi pokazila .A to jedna prezila 6 hodinovu cestu na svadbu,lebo sa nam pokazilo auto . Bolo to v juli, horucava a na druhy den pol dna na stole na svadbe v takej istej horucave
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja by som sa spoľahla asi na krém nad parou, jedine
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A poťah? Ktorý je vhodný? Bude PDT dobrá aj do horúčav? Ešte som v lete nepiekla tortu, preto sa pýtam.
Ozaj a pudingový nebude dobrý? Ale nie robený z mlieka a klasického masla, ale z ryžového nápoja a margarínu - to by sa nemalo pokaziť, či sa mýlim?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
z ryzoveho napoja? to je co? to nepoznam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
http://www.vemica.sk/ryzovy_napoj.php?sekce=13
celá family sme alergickí na mlieko a sóju, takže namiesto klasického kravského mlieka používam toto
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
diky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zlatat to poznám, ja som tiež na tom rovnako. Ale z toho by som krém nerobila. Urob puding dr.oetker s vodou namiesto mlieka. Ja tak bežne v lete robievam, neskazí sa.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
myslíš, že by sa to pokazilo?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No ja radšej tú vodu kmbinujem a chuťovo je to dobré. Raz som mala zarobené ovsené mlieko a zabudla ho shcovať a na druhý deň to bol humus. Ryžové neviem. Neriskovala by som.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dík, tak dám v lete vodu... šťava z kompótu asi nehrozí, lebo chcú celú čokoládovú tortu ( korpus aj krém ).
Mne sa ešte ani raz nepodarilo zabudnúť na ryžové ( zakaždým sme ho hneď vypili ), tak neviem, ako by to dopadlo, no istota je guľomet.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To prvý krát počujem že existuje niečo ako ryžový nápoj.A som zasa o kúštik múdrejšia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
používam krémy varené nad parou-jedine.Minulý rok mi torta s takýmto krémom cestovala v horúčavách až ku Hamburgu a bolo všetko OK.Poťah bol MMF.
Nech sa darí. Anka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som tiež robila poťah z MMF, ale stalo sa mi v apríli, že sme tortu niesli asi 100 metrov po vonku, bolo to naobed, slnko riadne pripekalo a poťah mi jemne skĺzol dolu. Ale podľa mňa to bolo vtom, že torta nebola poťahovaná celá- teda poťah nebol kladený zvrchu, ale torta bola v ňom obtočená- pivový pohár. Alebo sa mýlim? A ešte niečo by som sa chcela opýtať. Dávate do MMF aj Ceru? Lebo ja som začala dávať malý kúsok, hmota je tvárnejšia, veľmi dobre sa robia ružičky. Len neviem či aj v tom nebola chyba a či MMF na poťah nemám radšej robiť bez Cery. Ako ho robíte vy? Vopred ďakujem za všetky rady. Moni
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
moni ja vobec ceru nedavam do mmf, takmer vsetky torty su z MMF, okrem mc queena a zemegule-tie su zo salkomarcipanu a prve pokusy su z mliecneho marcipanu...v nemecku som cery nevedela zohnat tak som skusila bez a no problem, hmota je tvarna aj bez cery na kvietky, treba len vystihnut spravnu konzistenciu-neprehnat to s praskovym cukrom, ja ho vzdy davam od oka na 175g cukrikov dam niekedy 450 niekedy 500g praskoveho cukru, lyzicu citronky a lyzicku cistej prevarenej vody...to este pri roztapani cukrikov..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj prosím ťa som tu nová a tá mmf stvrdne ked z nej robíš ružičky?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pekna torticka,ja pouzivam ryzove mlieko bezne okrem toho aj mandlove,ovsene kokosove...aj do piskoty aj do plniek a su ok a mame 40st teraz!!!srdce co som robila naposledy je z margarinu z klickoveho oleja a kokosoveho mlieka tiez:0)ale pod potah som dala tenucko maslovy krem,pre istotu!!podla mna sa vsetko moze pokazit pri nespravnom skladovani ci je to normalne mlieko,ci ryzove,ak sa bojis pouzi nieco ako grisco to je ten tuk,co netreba aby bol v chladnicke toto sa bezne pozuva v zahracici na torty a je to nemliecne,ale chut uz ti nezarucujem,najdi si recepty na icing,pohar tuku,4pohare cukru
preosiateho,2lyzice vody,mlieko nie aby sa nekazilo a aroma a do toho ci uz cokoladu,orechy,orechove maslo,ak mas susene bielka lyzicu myslim ,ale netreba...vyslahat jasne
toto sa nepokazi lebo nic z toho sa neskladuje v chladnicke
ale pochybujem zeby to malo na sk uspech
Nemate v aute klimu ze polozis dopredu na zem pred sedadlo a pustis na to studeny vzduch?Ja to tak bezne robim vychladim auto ked sa da a sup
a musim povedat este,ze som robila tortu s parizakom a bola na stole 3hodiny,alebo viac,svietili na nu svetla bolo tam teplo,hoc klima ficala a torte sa nastastie nic nestalo a to bol parizak,takze...ale az som tu na stranku pisala co som sa bala lebo slahacka vies...ked je to prevarene ma to proste mensiu sancu sa kazit podla mna nastastie
nech sa dari a nic nekazi
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem, skúsim teda bez Cery
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja sa tiež zapojím do diskusie. Viac z vás píšete ze sú lepšie krémy nad parou asi myslíte vajíčkové, tak práve s tými by som to v lete neriskovala kôli salmoneloze lebo nad parou sa to poriadne neprehreje(100°C) Ja by som dala radšej pudingový krém tam mám istotu že je mlieko poriadne tepelne upravené,ked použijete ešte trvanlivé nemal by byť žiadny problém, robila som veľkú svadobnú 17KG v septembri a bolo ešte dosť teplo a v pohode to krém vydržal. Potah môžeš dať akýkoľvek len do krému na obtretie pridaj viac masla(margarínu) http://www.healthnet.sk/texts/zdr_nov/SALMONEL.html prečítajte si aj toto je tam časť aj o vajíčkach
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
matulienka suhlasim s tebou na 100% ja som este v zivote nerobila krem z vajec,hoci moze byt chutny premna je to zbytocna zataz a riziko,vajec je dost v korpuse,preto robim len z 3vajec pre nas a este ak by som dala do kremu...matilda,cholesterolova bomba v kombinacii s maslom a k tomu riziko salmonely no zbohom viem,ze baby varia aj pol h a viac,ale ja tiez radsej mliecne,z vody,dzusu atd
istota je gulomet
peceniu zdar a zdravemu peceniu zvlast
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím krémy jediné maslové s varenou kašou, nikdy sa nikomu nepokazili, dávať do krému margarín, to musí byť zbytočná robota, takúto tortu by u nás nik nejedol,takú si môžu objednať v cukrárni.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no u nás doma sa taká musí jesť, lebo keby som spravila maslovú, tak to by sme s bolesťami a hnačkami nerozchodili ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prepáč, ale bolo to myslené ináč,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja viem ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
babky dakujem vsetkym za rady pomohli ste mi, uz sa len rozhodnut z coho to vlastne budem robit
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja si myslím,že sa varený krém s mliekom nepokazí veď tortu nebudeš robiť týždeň vopred.Aj ja mám tortu na júl a inakší ani neplánujem robiť mám to vyskúšané.Minule som robila kolegovi tortu,bolo 25stupňov a mal ju v garáži od piatka a jedli ju až v nedelu/čo som nevedela/ a nič jej nebolo.Tak to ma presvedčilo na 100%.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som robila minuly tyzden trasenu tortu prsia, ale pod potahovku som davala karamelovy krem, co som skusala, no ale moc sa mi neosvedcil, zdal sa mi moc maslovy a ked som tortu vytiahla z chladnicky tak ok, ale ako bola vonku pri izbovej teplote, tak sa to maslo dost topilo a ked som potahovala, dost sa to smykalo a nakoniec na stole sa porobili na potahu bublinky...a to este nebolo ani moc teplo
v piatok peciem zas, tak skusim dat falosnu parizsku alebo nejaku pudingovu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte v juli mam prvykrat dve poziadavky na torty, no neviem aby som to nepokazila ak budu vysoke teploty ake kremy pouzit aby sa to nepokazilo. A este jedna otazka, ja robim MMF potah no tiez neviem ci radsej nekupit nejaku hmotu ktora vydrzi aj vysoke teploty aj prevozy, lebo neviem ci mi MMF vydrzi. Dakujem velmi pekne za rady.