reklama

Krém v lete


reklama

Aký krém robievate v tomto teple? Tento víkend som robila čokoládový a orechový s vareným pudingom a pomerne rýchlo skysli. Ďakujem za príspevky.

Pozrite si aj


reklama


reklama

Spagi, Ut, 19. 05. 2009 - 16:57

A ako rychlo sa pokazili? Kolko boli mimo chladnicky?

Aja, Ut, 19. 05. 2009 - 17:01

ja robim len vareny alebo šlahany nad parou a ešte falošny parižak ,ešte sa neskysol nech sa ti dariSlnko Kvietok Slnko Kvietok

No len mám robiť poschodovú svadobnú, ktorú chce zákazník v piatok viesť cez pol Slovenska, s orechovým cestom a mám obavu, že sa pokazí. Viem, že aj sestrina torta počas svadby skysla.

Ja myslím, že pokiaľ ju budeš mať v chladničke do prevzatia, tak tá cesta by nemala tomu uškodiť pokiaľ tortu zas po prevezení hneď strčia do chladničky Mrkám Ale zákazníka na to treba vopred upozorniť, ale to by už mali vedieť aj sami, ako v teple niečo také skladovať.

lubka67, Ut, 19. 05. 2009 - 19:29

neviem či pomôžem,na jednu dávku: 1/2l mlieka,4poliev.lyž.hladkej múky,uvariť,1maslo alebo čo používaš,200g prášk. cukru potom spojiť môžeš pridať orechy. Robila som ho vlani ked boli riadne horúčavy torta bola dosť dlho vonku a nič sa jej nestalo. Dávam aj banány Mrkám Mrkám Mrkám

ankab, Ut, 19. 05. 2009 - 20:36

Ja robím pudingovú plnku len s vodou.Nie s mliekom mlieko skysne.Do pol litra vody dám 2 van.pudingov 3 žltka 3 van.cukor.Maslo vyšlahám s pr. cukrom podľa chuti a prišľahám vychladnutý puding.Ten krém mi ešte neskysol.Úsmev

annie.b, Ut, 19. 05. 2009 - 20:38

ja zásadne nepoužívam na varenie pudingu mlieko, ale vodu: na jedno maslo ide "puding" z 1/4 l vody a 3 PL múky, 1 vanilkový cukor a cca 180 g kr. cukru, do hotového krému dám ešte trochu rumu! nikdy to neskyslo, ešte po týždni mi hovorili, že ju jedli a to bola celú svadobnú noc na stole

lia6, Ut, 19. 05. 2009 - 21:08

Uvarím salko dve hod.vo vriacej vode. Nechám vychladnúť. 250gHery, 250gMasla vyšlahám s 20g pr.cukru a vmiešam posekané orechy(asi 100g), nakoniec vymiešam so salkom. Najlepší krém na orech.tortu som nejedla! Dokonca namiesto orechov som dala kokos-fantastikuš. Len upozorňujem, toho krému je celkom dosť.

Ďakujem, dievčatá. O tých vodových pudingoch som už počula, ale eštre som to nevyskúšala. Skúsim. Vodovú robím len krémešku a je super.

A Ten posledný vyzerá mňa. Určite ho vyskúšam.

Adriana, ak môžem poradiť k tej preprave torty. Existujú polystyrénové boxy ( používajú napr. na rozvoz pizze ), alebo sa dá použiť krabica ( tak aby sa dala uzavrieť ) do ktorého sa okolo torty dajú vrecká do prenosnej chladničky alebo fľašky so zamrznutou vodou. Známa takto prepravovali tortu z Banskej Bystrice do Bratislavy. Hádam som aspoň trochu poradil.

a ako sa správa ten krém, ked sa nepoužije mlieko ale voda, pod potahovkou?? ja používam mmf, a až sa desím ked začnu tie horúčavy čo s tým bude..., zatial som torty dávala len do chladu, ale začínam sa obávat presne že to začne kysnut, zas ked dám do ladničky tak sa bojím že sa torta orosí, ked ju vyberiem...Váľam sa od smiechu po podlahe

Vlani v lete som dala tortu potiahnutú MMF do chladničky a keď som ju vybrala, hmota zostala lepkavá a tiekla. Od vtedy dávam torty len do chladu.

anka_, St, 20. 05. 2009 - 11:39

Ja robím pudingové plnky tiež len s vodou, ale pod K2 tortu potriem len vyšľahanou herou s práškovým cukrom. Krém tam nedávam.

niki, St, 20. 05. 2009 - 18:12

ja davam tortu vzdy do chladnicky potiahnutu MMF a este sa nikdy neroztekla,pod MMF davam cokoladu.

sona7, Št, 21. 05. 2009 - 20:35

...uz tu bola taka tema ze kremy z vodou niektore su zasadne proti vode, ja osobne len s vodou,ja mlieko pouzivam len ked robim s mukou... dam do vody zltka na 2 litre vody 4 zltka 2 vanilky 1 maizena krabicova, auvarim kasu, to je na 8 palmarinov, 1kg pras cukor, je to vyborny krem,podla potreby pridam kakao, orechy,atd...

prosím Vas o postup na hríbik neviem ako upiesť korpus. Diki

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama