
reklama
Naozaj su krehke.
Ingrediencie
300 | gramov | hladká múka špeciál |
150 | gramov | Hera |
200 | gramov | Eidam syr |
125 | millilitrov | šľahačková smotana 36% |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
1 | čajová lyžička | soľ |
Na potretie: | ||
1 | kus | žĺtok |
1 | čajová lyžička | mlieko |
Na posypanie: | ||
trocha | mak |
Postup
Vsetky prisady zmiesame a vypracujeme mierne tuhe, nelepive hladke cesto, ktore ulozime na 2-3 hod. do chladnicky v igelitovom sacku. Cesto rozvalkame na hrubku cca 1 cm a vykrajujeme praclikovou formickou (najlepsie pruzinovou) pracliky. Ukladame na plech vylozeny papierom na pecenie, potrieme dobre vyslahanym vajickom a posypeme makom. Pecieme vo vyhriatej rure pri teplote 180°C (horkovzdusna 160°C) cca 20 - 25min.
Doplňujúce poznámky
Odporucane prilohy: dobra rodina (znamy), prijemna nalada, Oresanske sudove vinko...
Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty