reklama

Kde som spravila chybu?


reklama

Dnes som prvy krat robila marcipan z cukrikov marschmellow. Pouzila som tie americke cukriky, zdalo sa mi ale ze potrebujem velmi malo cukru. Na 175 g cukrikov som spotrebovala asi len 400 gramov. Robilo sa mi s nim ale vyborne...ako s plastelinou. Pokusila som sa o maslicku, ta vsak nestvrdla. Krem som mala tvarohovo pudingovy, ale kedze tu uz bolo spomenute ze potom sa marcipan stapa, tak na potretie torty som pouzila len pudingovo maslovy. Ale tiez sa stapal... a asi som ho vyvalkala dost na tenko, lebo dost spod neho presvitalo.
Mozete mi prosim poradit co pouzit pod marcipan aby sa nestapal? citala som ze niekto to potiera cokoladou, mam ho dat ak este celkom nestuhla, alebo az na uplne tuhu? Bude potom vobec drzat? Dakujem!

Pozrite si aj


reklama


reklama

Ja som včera tiež robila prvýkrát poťahovanú tortu z MMF, potierala som pudingovo-maslovým krémom a nič sa mi nestápalo - chyba je asi ozaj v tom, že si ho rozvaľkala natenko. Čo sa týka toho cukru, ja som robila len tak odoka - dosýpala som, kým sa mi nezdalo, že je to také akurátVeľký úsmev Takže si myslím, že tých 400g je tak akurát. Zdá sa mi, že som tu v príspevkoch čitala, že aj samotný Bohus_L upravoval to množstvo cukru na nižšiu gramáž, ako má uvedené v pôvodnom recepte.
A čo sa týka toho, že Ti mašľa nestuhla, tak ja som robila ozdoby cca pred týždňom a ešte nie sú úplne stuhnutéVeľký úsmev . To by som tiež rada vedela, ako postupovať, aby to stuhlo a teda potom aj držalo tvar tak, ako má Chichocem sa

dakujem za radu...ja som asi mala viac toho pudingu v nom....nabuduce skusim len cisto maslovy...a urcite ho nevyvalkam tak na tenko....

daduš, Ne, 15. 02. 2009 - 20:49

ja myslím, že na ozdoby je potrebné vyvaľkať hmotu na tenučko ale na poťahovanie treba veru hrubšie.Tiež som robila tenti týždeň prvý krát tortu poťahovanú MMF a vôbec prvú poťahovanú.Vyvaľkala som si MMF na tenko a druhy deň som ho dávala dole,lebo nielenže nestuhol,ale aj tiekol.Druhý plát mi poradili vyvaľkať na hrubšie a už to fungovalo.

cecil, Po, 16. 02. 2009 - 07:35

ja ked chcem aby mi MMF lepšie stvrdlo, zapracujem doňho trochu vody tým pádom si zoberie do seba aj viac cukru a skôr vyschne. A do tých amerických cukrýkou dávam viac vody už aj pri topení, lebo sú oveľa tukšie, gumovejšie

Majka22, Po, 16. 02. 2009 - 09:28

môžem sa vás opýtať, kde kupujete tie americké cukríky? Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

dada.m, Po, 16. 02. 2009 - 21:06

majka, americké marschmalloow kúpiš v Lidl. Nemajú to celý rok, ale len keď majú "akciu" na americké výrobky /všetky sú v takom modrom balení /. Ale ponáhľaj, u nás sa už skoro minuli!

je dobre najprv nechat trosku vychladnu tortu pred tym, ako nanesieme potahovu hmotu-mne to velmi pomohlo a za jednu noc mi ta hmota uplne stvrdla. vela stastia.Bozkávam

Ja robím MMF podľa Bohuša - presne - a nemám s tým problém.Nádherne sa mi robia aj ozdoby, aj poťahovanie. Na poťahovanie treba len hrubšiu vrstvu a nebude sa topiť.Mrkám

niki, Ut, 17. 02. 2009 - 23:45

ja som davala pod potah z MMF cokoladu a nemala som problem,nestapasa pekne stvrdne,a cokolada musi byt stuhnuta pod ten potah,drzim palce nech sa podariÚsmev

ahojte ja som robila MMF z jojo cukrikou a na prvi krat som uspela postupovala som podla receptu od bohusa ale dala som tam menej cukru a citronovu stsvu krasne som obtiahla tortu a kvietky pekne drzali a stvrdly tak som sa strasne tesila ze ja a torta tak drzim palceVáľam sa od smiechu po podlahe

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama