kde nastala chyba?
Pozrite si aj
Ja poznám tento recept s 3lyžicami cukru a mlieka.
Mala si postupne pridať ešte po kvapkách vodu.
"Piecť môže každý!"
http://bohusl.multiply.com/
http://picasaweb.google.com/Bohus73
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ked robím marcipán 1:1 tak používam odtučnené mlieko(zelená krabica),lebo z polotučného sa aj mne roztekalo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Bihus_L myslíš ten recept 1:1 ?
tam som si pridala troska vody tak neviem prečo sa mi to roztieklo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nie poznám recept ktorý si dávala ale v takýchto pomeroch
3lyžice práš. cukru
3lyžice sušeného mlieka
1lyžica maizeny
1lyžica vaječného bielka
1lyžica vody
za vlašský orech Cery
všetko zmiešam a preosejem, odoberiem si 2lyžice a tak pridávam tekuté veci vodu na koniec po troške, z odobratej suchej zmesi postupne pridávam na zahusťovanie.
"Piecť môže každý!"
http://bohusl.multiply.com/
http://picasaweb.google.com/Bohus73
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nikussik ak sa to mrvilo, tak bolo treba pridať viac vody. Treba to dlhšie miešiť. Trením sa hmota spojí. Ja som predtým obťahovala len týmto marcipánom a zvyšok čo som obrezala som použila na ružičky. Nikdy sa mi to nemrvilo, skôr som mala problém, že sa mi urobili hrudky z mlieka. Robila som z neho aj mašľu na fialovú tortu. A na tortu na stužkovú som robila marcipán 1:1 len mlieko, práškový cukor a voda, lebo iný recept som ešte nepoznala a ani túto stránku. Mám s ním potiahnuté všetky diplomy a vydržali od stredy do piatku, kým sa nezjedli na stužkovej. Z toho mi vyplýva, že si dala do jedného málo vody a do druhého veľa. Musíš skúšať. Držím palce, raz to musí vyjsť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kde mohla nastať chyba? poťahovala som tortu falošným marcipánom a ked som robila marcipán :
6 pol. lyžíc polotučného sušeného mlieka /modré/
6 pol. lyžíc práškového cukru
1 pol. lyžica maizeny /Gustin/
1 pol. lyžica bielka
1 pol. lyžica vody alebo arómy /ja dávam mandľovú/
1 kávová lyžička rozpustenej Cery
tak sa mi mrvil ako piesok vobec sa mi nedala rozvaľkať, nedali sa ani ozdoby vykrajovať čo sa stalo?

a potom som skušala ten recept 1:1 a stým to išlo celkom dobre lne keď som potiahla tortu tak mi to neztvrdlo a uplne sa mi to rozlialo na totre čo sa mohlo stať? prosím pomôžte