kde je chyba?
Pozrite si aj
Asi bolo potrebné pridať ešte trochu ceru - ja robím už dlho mliečny marcipán - 250 gr pr. cukor, 250 gr cera a 150 gr sušené mlieko a ešte pridám pár kvapiek mandľovej arómy - len tak na vôňu - vždy je dobrý - ešte sa mi nikdy nerozpadával - sušené mlieko používam Sabi v modrom sáčku / teraz ho majú v predajniach Milk Agro za akciovú cenu 54,80 SK/ 400 gr/ - predtým som používala aj iné mlieka, ale toto sa mi zdá najlepšie.
Nech sa Ti dobudúcna darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kaga, týmto marcipánom sa poťahuje torta postupne - najprv vrch, potom boky. Rozvaľkáš, vyrežeš potrebný tvar (napr. kruh) prenesieš na tortu. Potom zvlášť boky z pásu hmoty, spoje sa dajú zahladiť. Ja pravda, že sa s tým treba trochu pohrať, ale dá sa to. Ak chceš poťahovať tortu v celku, musíš použiť iný druh marcipánu (kde nejde toľko cery a ide tam voda) alebo MMF, prípadne hotové poťahovky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem, snáď to pomôže, aj keď už akosi strácam odvahu to robiť aj nabudúce. S tým rozvaľkávaním to viem, že to ide postupne, už som tak robila minule, a šlo to, aj keď som sa nad tým tiež potrápila, ale tentokrát to nešlo rozvaľkať vôbec. Ináč, ďakujem aj za tip, pôjdem sa pozrieť do našej predajne Milk agro, či majú to mlieko
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kaga odporucam ti vysksuat MMF, je to lespie ako nepravy amrcipan, a mas istotu ze sa ti na 90% podari:) a ma to aj plus v tom, ez to vyjde lacnejsie:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kaga, ja používam tiež tento marcipán (25dkg Cera, 25dkg práškový cukor a 15 dkg suš.mlieko, mand.aróma)a stalo sa mi iba raz, že sa mi kálal pri vaľkaní. Cera nebola dostatočne mastná, treba jej potom trochu pridať. Poťahuje sa ním postupne ako píše ZuzkaV. Nemyslím, že to bolo druhom mlieka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
podla mna je najlepsie si kupt v obchode nemyslim pravy ktory je drahy ale v urcitych obchodoch ako napriklad roll decor ktory ja kupujem za 5 e za kilo a vyborne sa mi s nim potahuje vobec sa netrha nic
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
podla mna je najlepsie si kupt v obchode nemyslim pravy ktory je drahy ale v urcitych obchodoch ako napriklad roll decor ktory ja kupujem za 5 e za kilo a vyborne sa mi s nim potahuje vobec sa netrha nic
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
podla mna je najlepsie si kupt v obchode nemyslim pravy ktory je drahy ale v urcitych obchodoch ako napriklad roll decor ktory ja kupujem za 5 e za kilo a vyborne sa mi s nim potahuje vobec sa netrha nic
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
podla mna je najlepsie si kupt v obchode nemyslim pravy ktory je drahy ale v urcitych obchodoch ako napriklad roll decor ktory ja kupujem za 5 e za kilo a vyborne sa mi s nim potahuje vobec sa netrha nic
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj a kde ho kupuješ??
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no ja ho kupujem v Dubnici nadvahom ale da sa urcite objednat aj na internete ja cez internet kupujem aj praskovy krem ktory tiez vyborny a drzi dobre tvar a je chutny a trvanlivy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a aká je internetova stranka na predajnu v Dubnici?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Klikni na pečenie hrou... to je tušim v Dubnici nad vahom.. T-Formax...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
hej ej to tam na pecenie hrou ale aj ked si da sdo google vyhladat cukrarske pomocky aj tam ti to najde rozne stranky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte šikuľky a šikuľkovia, obraciam sa na vás s jednou otázočkou: totižto, uplynulý piatok som robila tortu a chcela som ju potiahnuť mliečnym marcipánom. Skoro ma šľak trafil, keď sa mi pri pomere 20 dag cukru, 20 dag cery a 15 dag suš. mlieka, všetko rozpadávalo. Absolútne sa do nedalo rozvaľkať, pretože sa všade robili trhliny, a tak som to nakoniec na tortu pridávala po kúskoch a zliepala dokopy, našťastie to nebolo tak vidno. Som len nešťastná, lebo neviem, kde sa stala chyba, cukrom to určite nebude, lebo som použila považský. Nechápem, ako vy, ktoré to používate tiež tento marcipán, dokážete potiahnuť tortu, na vašich fotkách to vyzerá tak skvelo! Čo myslíte, kde nastala chyba? Ďakujem!!!