Karamelová torta a lekvár?
Pozrite si aj
ja osobne by som lekvar nepoužila aj tak už je toho dost ked chcú korpus orechový a krém karamelový , divná kombinácia ale však každý podla vlastnéj chuti.nebudú vediet či majú koštovať korpus alebo krém . zákazník náš pán
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
I think this board is the proper place to ask you about the activation proccess. My link is not working properly, do you know why it is happening? http://www.tortyodmamy.sk/?ceb52b1820c98bc99b3e73caa18,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prave naopak myslim ze ribezlovym lekvarom nic nepokazis je kyselkavy a karamel sladky aj ja to tak davam aje to fajn
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
maris to už máš tri chute a nie každý má rád ribezlový
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja ked robievam karamelovy krem ,tak nedavam lekvar,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá ďakujem!!! Ani ja nie som zvyknutá dávať do karamelovej torty lekvár, ale čo už.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Je pravda ze cokoladova piskota sa mi tam viac hodi no ale sto ludi sto chuti
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nazdar dievčence vyskúšajte kúsky višní. Kombinovala som už všeličo. Aj ten ríbezľový je super a torta nie je tak presladená. Nič sa nestane ale dala by som tam aj jednu plnku orechovú a tam je mňam višňový lekvárik a vždy s kúskami višní.Zásadne používam taký. Ľudia si nemôžu vynachváliť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
lianka prosím napíš ako robíš orechovú plnku ,čo všetko do nej dávaš Dakujem Monika
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Monika. Orechovú plnku robím 1 maslo vymiešam s cukrom - podľa chuti asi tak 15O-2OO gr.už to ani navážim. Orechy si pred daním do masla na sucho popražím na panvici a vychladnuté pridám a dochutím rumom asi 1 dl. Niekedy uvarím kašu -. puding a pomaly primiešavam do masla, potom orechy...( 200-250gr.) Ten rum urobí svoje v plnkách sú chutnejšie, voňavejšie. Orechy som prv zabárala vriacim mliekom a tak som ich pridávala do krému, ale teraz ich len popražím, krém je voňavejší je ich tam viac cítiť. Veľa závisí od času koľko ho máš na prípravu. Keď ho nie je dosť tak tam orechy len šmrcnem ako sa hovorí, ale vždy sa snažím ich opražiť, ale pritom dávaj pozor aby si ich nespálila. Radšej od panvice neodbehni. Niekto dáva namiesto rumu arómu, ale vtedy je cítiť umelinu a tak neodporúčam. Vtedy by nebola tortička od nás. Ja viem,že toho rumu sa minie neúrekom, ale čo už. Viete dievčence ani nekombinujem maslo so smetolom , mne ani mojej rodine to nechutí. Ale jeden kamarát má najradšej smetolovú. Raz som mu ju aj urobila, ale odvtedy vôbec nie. Jednoducho poviem na rovinu, "ale pečiem z masla ". Však máme na výber buď, alebo. Ešte k plnke ak sa mi sekne, čo sa stalo iste nám všetkým aspoň raz,tak ohrievam vo vodnom kúpeli a miešam, al. použijem mikrovlnku.
A ešte jedna rada, neskúsili ste niekedy dať orechy aj do karamelovej plnky? Väčšinou ju robím z vareného salka. Keď mám čas tak robím plnku nad parou.
4 žĺtka l celé vajíčko s 200 gr. pr.cukor varíme al. môžeme šľahať nad parou ( varí sa dlhšie asi 3/4 hod a treba ju premiešavať aby sa neurobila škrupina) šľahať kým nie je hustá taká ťahavá, akoby som to povedala robí sa "cestička" pri šľahaní (mix. asi pribl.15 -20 min.)
Potom ešte do teplej masy vmiešame jedno maslo ( niekto používa Heliu)a 100- 15O gr. čokolády. Počas chladnutia premiešavame!!! Zvlášť si vymiešme 1 maslo s rumom a spojíme s krémom. Túto plnku používam aj na parížske rožky. Je výborná a povedala by som, že vydrží v "zrelšom" stave dlhšie. Ak nebudeš rozumieť tak sa smelo spýtaj . Ale vidíš pýtala si sa ráno a je som Ti odpovedala, až teraz. To preto, lebo som mala kopec roboty až teraz som prišla k počítaču.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
lienka veľmi krásne ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
uplne suhlasim s lienkou.Ja pouzivam iba visnovi
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Často robievam karamelové torty, alebo karamelový zákusok na oblátke, kde sa robí orechové ceso a krém z vareného salka, tam sa oblátka potiera ríbezľovým lekvárom. Robím tak, aj keď dávam karamelový krém do torty. Nie je potrebné každu vrstvu pod krémom potrieť lekvárom, ale určtie každú druhú a je to mňamkové.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ešte raz ďakujem za rady a lienke za orechovú plnku. Veľmi ste mi pomohli.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá, potrebovala by som poradiť aký lekvár používate do karamelovej torty. Korpus budem robiť orechový a krém karamelový. Ďakujem!!!
