reklama

karamelova plnka


reklama

chcem vas poprosiť o velmi dobru karamelovu plnku osvedčenu,nechcem zo salka,nejaku odlahčenu,prosim,prosim,idem dnes piecť a naplniť,ja viem,že je tu toho moc,len nestiham to prejsť,velka vdakaÚsmev


reklama


reklama

lajla, Pi, 04. 06. 2010 - 12:46

ahoj mariana ja robievam karamelovu plnku takto:200g cukru upalim na karamel a zalejem 3dl mlieka povarim az sa karamel uplne rozpusti,do 2dl mlieka zamiesam 2karamelove pudingy a 3PLhladkej muky a nalejem to do karameloveho mlieka uvarim a este do vlazneho namiesam 3 palmarinySlnko vela stastia

mlenka, Pi, 04. 06. 2010 - 12:51

Ja mám jeden recept (stiahnutý z netu, ale neviem odkiaľ Hambím sa ), ale nemám ho ešte odskúšaný.
"Karamelový krém
150g cukru,1 šlahačková smotana.Cukor nechame skaramelizovat a potom tam dáme tu šlahačku.Velmi to stvrdne ale neboj ak to budeš miešat min 15 minut na miernom ohni sa to krasne vsetko roztopí.Nechame odstát tak na 3-4hod (alebo cez noc) a potom to vyšlahame.Zvlášť si vyšlaháme 200g masla a postupne tam pridavme tu karamelovú zmes."

Tamik, Pi, 04. 06. 2010 - 13:03

Ja som teraz robila z karamelového pudingu.Kúpiš v obchode.

túto mám odskúšanú a zatiaľ všetkým chutila, 600 g kryšt. cukru upálíme na karamel a zalejeme 5 dl šlahačky a rozpustíme naozaj to bude najprv tvrdé ale potom sa to rozpustí nechíme vychladnúť
z 4 dcl mlieka a 1 zlatého klasu + 2 lyžác cukru urobíme puding necháme vychladnúť zmiešame s karamelovou plnkou a 1 maslom , herou plnky je dosť veľa môžeš dať aj viac masla ale hery moc viacej nedávam ja nemám rada moc smetolové

Miriam1, Št, 31. 03. 2011 - 16:58

Severinka, chcem sa opýtať či môžem do tejto plnky použiť aj rastlinnú šľahačku, či len živočíšnu. Do falošného parížskeho som rastlinnú dávala a bola dobrá .....

Ahoj severinka, tento príspevok je starý, ale aj tak ma zaujal tvoj recept a chcela by som sa len opýtať, že ak šľahačku s karamelom necháš vychladnúť, či ju potom vyšlaháš? ďakujem za odpoveď. Úsmev

dakujem vam dievčata,teraz už len urobiť a plniť,mam toho dosť,ešte aj dcerku choru,takto ste mi moc pomohli,vdaka

Ahoj,tak pre mna je najlepšia plnka zo salka,nič sa jej nevyrovná,salko varíš 2 hodiny,po vychladnutí pridať jedno maslo a plnka je hotová.nemá konkurencieTorta

už mam karamel so šlahačkou hotovy,robim teraz podla severinky,ale určite vyskušam aj ostatne,len sa chcem spytať,či ju potom ttreba vyšlahať,alebo ju taku tekutu dať k tej pudingovej plnkeHambím sa

Ja robím takto karamelovú plnku: 400g kryštálového cukru upáliť, zalejem 2dcl vody, povarím, aby sa trochu vody odparilo. Karamelový sirup vychladím a pridám 6 celých vajec, 1VC a šľahám nad parou kým sa kaša neťahá. Potom v studenom vodnom kúpeli nechám vychladnúť a po lyžiciach zašľahám do 500g vyšľahaného masla. Je veľmi jemný a ľahký. Je trošku náročnejší na čas. Ja šľahám nad parou 45min.MrkámMrkám

maca66, Po, 13. 02. 2012 - 18:20

mariana.aza. aka bola ta plnka????vyzera velmi chutne
renkarenka aj toto vyzera uzasne,ale dlhoooooooooVeľký úsmevDDDpri dvoch detoch som rada,ze stihnem take casovo rychlejsieÚsmev))

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama