K2 pomoc
Pozrite si aj
Keď s ňou budeš robiť, tak si ju vytiahni tak hodinku pred tým ako s ňou budeš robiť premies a hneď rozvaľkaj a poťahuj. VYvaľkaj si ju na 0,5 cm zhruba, to by malo stačiť. Stiecť ti nestečie, keď dáš tortu hneď po potiahnutí a ozdobení do chladničky, tak ti pekne stuhne, no a potom keď si ju budú preberať, tak si ju vytiahni trošku skôr z chladničky, ale tiež pokiaľ je to možné do trošku chladnejšieho prostredia, aby poťahovka neutrpela tepelný šok a neorosila sa ti. Pokiaľ sa tak stane, stačí ak tortu dáš na chvíľku do prievanu a orosenie by malo zmyznúť. Bohužiaľ v tomto počasí, keď je teplo a aj vlhko sa tomu len málokedy ubrániš. Veľa zdaru a dúfam že som aspoň trošku pomohla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
V tomto teple nemusis K2 vyberat z chladnicky skor. Vyber ju, prepracuj (to pojde najprv tazsie, ale teplom ruk sa Ti postupne nahreje), vyvalkaj a potahuj.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Velmi pekne Vám ďakujem za radu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No neviem, ja na košík používam len falošný marcipán.
Ked som prvý krát poťahovala košík K2 a ešte som tam otlačila košíkový vzor, nedalo sa mi to preniesť na tortu.
Preto odvtedy robím košík len z falošného marcipánu.
Monika
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No to mi ani nehovor,všetko už mám prichystané,torta je v chladničke,nech trocha stuhne a idem nato.Ale mám aj suroviny na salkový marcipán, ak by náhodou.Ďakujem za upozornenie,aspoň viem čo ma môže zaskočiť.Dám vedieť ako to dopadlo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prvý krát idem robiť z K2.Čítala som tu rôzne názory.Kým som prišla z obchodu domov, K2 bola úplne mekká,dala som ju do chladničky.Teraz je zas úplne tvrdá.Kedy ju mám vybrať z chladničky keď ňou budem poťahovať tortu.Prvý krát robím košík.Kúpila som si aj valček.Prosím poraďťe akú hrúbku potrebujem vyvalkať a neztečie mi to potom,nezmekne to znovu keď to na svadbe vyložia napr.na stôl!