ahojte, nemáte niekto skúsenosť s takýmto receptom na fondant?? na obrázkoch vyzerá veľmi pekne: 500gr práš. cukru, jedno vaječné bielko, 30 ml glukózového sirupu, trochu oleja alebo rast. tuku a aróma?? bežne používam MMF a mliečny marcipán... ďakujem
Komentáre
dobrý den,chcela by som poradit ako sa robi potahovacia hmota čo mam na to použit a kolko,aky je postup keby som chcela obdlžnikovu tortu na sposob knihy kolko surovin mi treba.dočitala som sa že su najvhodnejšie penove cukriky ale ako ich spracovat po domacky na potahovaciu hmotu,a ako sa da docielit čisto biely marcipan nie kremovy tiež po domacky dakujem katka hlinik
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
z tých penových cukríkov je to jednoduché, keď chceš pekný biely poťah, odstrihni z tých klasických bielo ružových ružovú časť. ja to robievam takto: trochu ich opláchnem vodou, dám do misy, cvrknem trošku oleja, kávovú lyžičku kyseliny citrónovej a nechám v mikrovlnke rozpustiť, približne pol minúty. do hladka vymiešam a pridávam preosiaty práškový cukor. treba to dobre miesiť, kým ti nevznikne tvarovateľná hmota. s týmto fondantom sa veľmi dobre poťahuje. a koľko ti bude treba? tak keď používam celé cukríky, treba mi ich na tortu veľkosti plechu 1 a pol balíčka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Petuldo, cením si, že chceš pomôcť, ale myslím, že pre začiatočníka je tvoj popis - bez udania množstva - nepoužiteľný.
Katarína, klikni vľavo hore v príspevkoch podľa kľučových slov na heslo "marschmalloow" a na poslednej strane je postup Bohuša L. Vylepšila ho nanya, ktorá dala rozpustenú hmotu do mixéra, prisypávala cukor a za pár minút je hmota hotova, nie je treba prácne miesiť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak sa teda ospravedlňujem, možno sa mi to preto zdalo také jednoduché, že keď som ho robil ja prvý krát hneď sa mi perfektne vydaril.... Už sa radšej nestarám nech neuškodím
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dobrý den,chcela by som poradit ako sa robi potahovacia hmota čo mam na to použit a kolko,aky je postup keby som chcela obdlžnikovu tortu na sposob knihy kolko surovin mi treba.dočitala som sa že su najvhodnejšie penove cukriky ale ako ich spracovat po domacky na potahovaciu hmotu,a ako sa da docielit čisto biely marcipan nie kremovy tiež po domacky dakujem katka hlinik