reklama

fondant

Pridal/a petuldo dňa 17. 04. 2010 - 15:11

reklama

ahojte, nemáte niekto skúsenosť s takýmto receptom na fondant?? na obrázkoch vyzerá veľmi pekne: 500gr práš. cukru, jedno vaječné bielko, 30 ml glukózového sirupu, trochu oleja alebo rast. tuku a aróma?? bežne používam MMF a mliečny marcipán... ďakujemMlčím


reklama


reklama

Komentáre

dobrý den,chcela by som poradit ako sa robi potahovacia hmota čo mam na to použit a kolko,aky je postup keby som chcela obdlžnikovu tortu na sposob knihy kolko surovin mi treba.dočitala som sa že su najvhodnejšie penove cukriky ale ako ich spracovat po domacky na potahovaciu hmotu,a ako sa da docielit čisto biely marcipan nie kremovy tiež po domacky dakujem katka hlinik

dobrý den,chcela by som poradit ako sa robi potahovacia hmota čo mam na to použit a kolko,aky je postup keby som chcela obdlžnikovu tortu na sposob knihy kolko surovin mi treba.dočitala som sa že su najvhodnejšie penove cukriky ale ako ich spracovat po domacky na potahovaciu hmotu,a ako sa da docielit čisto biely marcipan nie kremovy tiež po domacky dakujem katka hlinik

petuldo, St, 29. 09. 2010 - 11:47

z tých penových cukríkov je to jednoduché, keď chceš pekný biely poťah, odstrihni z tých klasických bielo ružových ružovú časť. ja to robievam takto: trochu ich opláchnem vodou, dám do misy, cvrknem trošku oleja, kávovú lyžičku kyseliny citrónovej a nechám v mikrovlnke rozpustiť, približne pol minúty. do hladka vymiešam a pridávam preosiaty práškový cukor. treba to dobre miesiť, kým ti nevznikne tvarovateľná hmota. s týmto fondantom sa veľmi dobre poťahuje. a koľko ti bude treba? tak keď používam celé cukríky, treba mi ich na tortu veľkosti plechu 1 a pol balíčka.

Zlata09, St, 29. 09. 2010 - 19:15

Petuldo, cením si, že chceš pomôcť, ale myslím, že pre začiatočníka je tvoj popis - bez udania množstva - nepoužiteľný.
Katarína, klikni vľavo hore v príspevkoch podľa kľučových slov na heslo "marschmalloow" a na poslednej strane je postup Bohuša L. Vylepšila ho nanya, ktorá dala rozpustenú hmotu do mixéra, prisypávala cukor a za pár minút je hmota hotova, nie je treba prácne miesiť.Áno

petuldo, Ut, 05. 04. 2011 - 14:38

Tak sa teda ospravedlňujem, možno sa mi to preto zdalo také jednoduché, že keď som ho robil ja prvý krát hneď sa mi perfektne vydaril.... Už sa radšej nestarám nech neuškodím Hambím sa

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama