falosny marcipan-potrebujem radu
Pozrite si aj
No asi si moc naraz pridala vody, musíš pridávať po troške.
Teraz už len dosypavaj cukor a sušeného mlieko, a riadne rozpracuj.
Neviem aký marcipán si robila, ja mám osvedčený falošný zo šušeného mlieka:
125 g sušeného mlieka, 250 g prášk. cukor, 1 lyžica glukozy, a vodu podľa potreby, treba pridávať postupne, nie naraz. Riadne vypracovať.
Dufam, že som trochu pomohla, tak nech sa darí.
Monika
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vodu som nedavala, robila som to podla receptu ktory som tu nasla, je ich tu vela tak som si vybrala z 200g cukor 200g mlieko a 250g cera...takze zrejme na tych 200g mlieka malo byt dvojnasobne mnozstvo cukru
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a nebolo to mlieko myslene, ako susene?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tento pomer potravín je dobrý, preto nechápem prečo to máš riedke. Nedala si náhodou roztopenú ceru?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
..ked je tam tolko cery ,nedavam vobec mlieko tekute....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj ja robím takto: 250g pr.cukor,200g suš.mlieko a 250g cera
Ceru si takú stuhnutú z chladničky nastruhám na jemno( ako na syr) a potom miesim.Je to náročné miesenie,ale neboj sa určite sa ti to zcelí.Myslím,že ked to dáš do chladničky stuhnut tak by sa Ti to malo napravit
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja poťahujem takýmto receptom už veľmi dlho a bez problémov. 200 cukor, 200 Cera,150 suš. mlieko,žiadna tekutina, len zmiesiť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak som to nakoniec vyhodila, lebo sa to nedalo, ale urobila som si novy a to 125g sus. mlieka, 250g cukor a voda po kvapkach a ten sa podaril na prvy raz perfektne, takze uz budem robit len tak. Dakujem za rady
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...ciste ,len sus.mlieko,cukor, a voda?ziadna cera ,bielok, maizena ?...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ano ciste a robilo sa mi s tym super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tiež mám skúsenost ked som robila tento falošký s velkým množstvom cera sa mi to rosípalo na piesok, tak rbím 10PL suš. mlieka, 10PL pr. cukru, 2PL maizena,2PL voda, za vlašský orech cera, 3kvapky mandlova aroma ostane mi krásne lesklý a super sa snim robí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a aká voda sa pridavá? teplá? .. lebo v jednom recepte som sa dočítala že pridáva teplú vodu .. alebo je to jedno
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj co mam dosypavat do marcipanu cukor alebo susene mlieko mam ho strasne riedky dosypavala som jedno aj druje ale nepomaha pls poradte
vopred dakujem