Dobrá orechová piškota

Mám piecť prsia.Zákazníčky chce dobrú domácu orechovú piškotu.Ja to robím tak,že odoberiem pár lyžíc múky a nahradím ich orechami.Máte niečo lepšie?Ak chcem dať faloš.parížsky krém a banány bude to pasovať k orech.piškote?Dakujem.(sun)

Kategória: 

Podkategória: 

Erika43 orechovú piškótu robím aj ja tak a parižák bude pasovať Úsmev

.....dievcata pisali ze vhodna kombinacia s orech.piskot.je: ananasovy krem + ananas nasekat, naukladat na korpus, ale tiez, banany, broskyne, ananas, kivi-tieto som ale neskusala - ani neviem preco, dobre ze sa pytas,budem skusat aj ja ....
.....Ja robievam do orech.korpusu karamelovy krem alebo vanilkovy s rumom + dzem.
......korpus robim podla Bohusoveho receptu-tiez odoberiem pár lyžíc múky a nahradím ich orechami...
Snad niekto skuseny este poradi...

tiež robím orechový korpus tak,a parížsky je k tomu origoš;o),ja niekedy aj pridávam priamo do parižskeho orechy.Monika M.(sun)

Ja osobne orechový piškót najradšej s karamelovým krémom, ale aj čokoládový je super, vtedy natieram marhuľovým džemom, ten zvýrazní chuť orechov a zjemní príkrosť. Banány sú zase len sladké a keď torta postojí, sú dosť výrazné, takže prerazia orechovú chuť a celá torta vonia banánmi. Je to otázka vkusu.

Ja tiež k orechovým piškótam na tortu robím čokoládový krém alebo parížsky krém bez ovocia + piškóty natriem marhuľovým džemom - tak je tam stále zvýraznená chuť orechov - no ale aj tu platí známe: koľko ľudí, toľko chutí ÚsmevSlnkoKvietok

ak chcu orechovy korpus,tak treba prisposobit aj plnku,aby tie dalsie prichute ho nezatlacili(y) hodi sa karamelovy,cokoladovy pri ktorom je dobre pokropit platy rumom,,ale len kto chce, dat dzem ,este grilazovy,vanilkovy,kavovy,orechovy(y) nehodia sa tam ovocne plnky(flower) z vlastnej skusenosti;prisli si objednat orechovu tortu ,manzelka chcela z tychto,plniek a manzel zasa s bananovu,hoci som upozornila,ze sa nehodi,presadil si svoje a neskor povedal ,ze som mala pravdu(y)

neboj, bude to fajne. Moja obľúbená kombinácia je práve táto: orechový korpus podľa Bohuša, je tu v receptoch. a je ozaj úžasný. oplatí sa ho vyskúšať. je jemný a vláčny. k tomu čokoládovú plnku a orechy. a jasne, že rum. Veľmi rada túto kombináciu pečiem. Ešte niekedy dopĺňam s punčovinou...
ale asi platí naozaj, sto ľudí, sto chutí...
no toto je moja obľúbená kombinácia.:-)

ja robým orechový korpus tak že vyšlahám bielky z 5 vajec na hustú penu potom pridám do peny 5 polievkových ližíc práškového cukru,aj tímto dobre vyšlahám potom žltky dalej šlahám potom 2a pol ližícpolohrubej múky a 2apol ližic orechov a jeden a pol deci silnej kávy robým to z nesky tak že do vriacej vody dám za malú ližicu nescafé a ešte pridám 1 prášok do pečiva a plním to s karamelovým krémom.je to velmy dobrá kombinácia.(cake) TortaTortaTorta

to si robíš srandu, že deci a pol tekutiny na to množstvo ingrediencií??? a píše sa lyžica po slovensky, hrôza, druhá krát nezverejňuj, ked nevieš

 

Ak si myslíš že je to moc alebo hlúposť, jednoducho to tak nerob.Ak to niekto tak robí a je to chutné a dobre upečené, asi vie, prečo to tak robí.Keď sa ti niečo nezdá, jednoducho to tak nerob.Netreba nasilu do niekoho vŕtať.Mrkám

Slovenčinu tu dúfam nechceš rozmazávať, keďže aj ty tam máš chyby.Áno

Dakujem kočky.(heart) Zlomené srdceZlomené srdce

ja robím piškótu podobne, ale robím varenú čokoládovú, varenú bielu nad parou alebo karamelovú plnku a s trochou džemu jahodový alebo marhuľový, ovocie nedávam, kto chce rum tak ho pridám, je to dobrá kombinácia. Chce to skúsiť najskôr doma a potom pre klientov.(cake) TortaTortaSlnkoSlnkoSlnko

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.