
Výborná a odskúšaná ananásová torta pre diabetikov s umelým sladidlom. Namiesto cukru je použitý sorbitol. Je chutná.
Ingrediencie
Cesto: | ||
6 | kusy | vajce |
150 | gramov | sorbitol |
150 | gramov | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
400 | millilitrov | mlieko |
1 | balík | vanilkový puding |
20 | gramov | kakao |
100 | gramov | maslo |
60 | gramov | sorbitol |
1 | kus | ananás |
Postup
Z bielkov a sladidla ušľaháme tuhý sneh, zľahka primiešame žĺtky. Do hmoty primiešame múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm. Pečieme na 220°C asi 18 minút.
Plnka: mlieko, puding a sladidlo uvaríme na hustú hmotu. Do vychladnutej zmesi pridáme maslo a dobre vymiešame. Do vymiešaného krému pridáme 300 g pokrájaného ananásu.
Vychladnutý korpus rozrežeme, naplníme plnkou. Necháme si plnku aj na vrch torty. Tortu ozdobíme zvyšným ananásom.
Poznámka: Ananás môžeme nahradiť akýmkoľvek ovocím: jahodami, čučoriedkami, marhuľami alebo zaváraním ovocím.
Zdobila som krémom, mletými orechmi, hoblinkami z DIA čokolády horkej a mliečnej, drobnými DIA keksíkmi... Dá sa nájsť všeličo zaujímavé, len treba zabudnúť na marcipán a podobné bežné veci. (pokiaľ teda viem) A prepáčte,neviem odhadnúť počet porcií ani čas prípravy.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.