ČOKOHMOTA-ako preniesť
Pozrite si aj
Máš ju asi moc teplú nechaj ju odpočinúť, stvrdnúť. Mne sa zasa zle vyvaľkávala Bohuš mi povedal, že aby som pridala kuk. sirupu, možno ty by si potreboval pridať čokolády, alebo ako som ti povedala nechaj ju stvrdnúť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
I think this board is the proper place to ask you about the activation proccess. My link is not working properly, do you know why it is happening? http://www.tortyodmamy.sk/?6fab5859cba823752a101ecef57,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem, skusim
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Neviem, akú robíš čokohmotu, ja robím aj s cukrovým rozvarom. Na ružičky a ozdoby si vaľkám na mikr.sáčku, ale na potiahnutie torty bez sáčku a podsypam solamylom. Niektoré dievčence si natierajú prac. dosku tukom. To som ešte neskúšala. S tým solamylom to ide dobre. Treba asi vyskúšať, s čím sa ti bude lepšie. A biela čokoplastelína je taká redšia, ale robím s ňou tak isto ako s tmavou. Len ju netreba vyberať skôr z chladničky, ale až keď ideš robiť. Ona sa v rukách rýchlo zohreje.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá určite dajte do čokohmoty cukrový rozvar. Ja som dala podľa rady odtiaľto a podarila sa. Na 100g čokolády treba dať 10 ml vody,10g kryšt cukru, dobre zozvariť, aby vznikol taký mierne hustý sirup, ochladiť a pridať do čokolády, rozmiešať a "plastelínka " je na svete. Mne zase hmota na torte prirýchlo zatvrdla...ale sa nevzdávam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Fani, prosim, staci len ten rozvar alebo treba dat aj kukuricny ci iny sirup? vopred dakujem za odpoved.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Treba aj kukuričný al. pšeničný sirup. Na 100g čokolády - 10ml. vody, 10g cukru a 30g toho sirupu. Na bielu čokoládu a mliečnu - polovičná dávka sirupu. Z toho sirupu je to podľa mňa také elastické.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Miriams, dakujem moc za presny popis
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Treba dať aj sirup aj rozvar. Vyskúšaj to!!! Sirup dobre povar, aby si mala sirup a nie len cukor rozpustený vo vode. Čokohmota zostane ako plastelína. Ak máš obavy, nemusíš pridať cukrový sirup všetok. Daj si ho po častiach. Nech sa ti darí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem, Fani
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, mam taky problem ze ked si urobim cokohmotu tak ju neviem preniest, ani neviem podla koho ale valkam si ju na sacku a sackom ju aj prikryjem, ruzicky sa robia dobre ale keby som ju mala v kuse prelozit na tortu sa mi to asi nepodari... a ako na bielu coko? tak isto?