čerstvosť torty
Pozrite si aj
ja to robím tak,že ak treba tortu na sobotu poobede tak vo štvrtok pečiem korpusy, piatok ráno si uvarím plnky , ked vychladnú naplním, dám na 2 aj viac hodiny do chladničky na spodok a nastavím chladničku aby silnejšie chladila (u mna je to stupen 3-4), ale aby zase nemrazila, potom torty potiahnem poťahovkou, zase dám do chladu asi na hodinku a nakoniec kladiem na seba a potom do rána ich mám v chladničke, ale už na miernejšom stupni (tak ako obvykle mávam nastavenú chladničku). snád som ti poradila, ale určite sa žienky podelia so svojimi postupmi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja upeciem vo stvrtok korpusy a v piatok ju dokoncim..a je super..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no ja presne taj štvrtok korpusy,piatok ráno plnky,naplním a cez obed potiahnem.Monika M.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Karmelka,mám takovou zkušenost,protože dělám většinou víc dortů najednou,v úterý peču korpusy,třeba 6 hodin,nechám je vydýchat a vystydnout,zabalím do folie a dám do chladničky,ve středu vařím a dělám krémy,prolévám a promazávám a plním korpusy a opět přez noc do chladničky,ve čtvrtek potahuji a kompletuji a částečně zdobím/ozdoby už dopředu připravené/,v pátek dozdobím jen detaily a mám už takový klidnější den,nejsem ve stresu.Dám do chladnice a už čekají na sobotu.Vždy jsou kvalitně výborné,ještě se nestalo,že by jim něco bylo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne ako my
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne tak keď je toho viac začíname už aj od pondelka a v spolupráci s chladničkou sa zatiaľ tortám ani zákuskom nič nestalo, naplnené a jeden, dva dni odstáte sú oveľa chutnejšie...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja si v piatok rano skorsie vstanem, upeciem korpusy, necham ich vychladnut, uvarim kremy, dam ich vychladit a potom nimi naplnim korpusy. takto naplnene korpusy dam poriadne vychladit a vecer tortu potiahnem a dam na noc do chladnicky. v sobotu dorobim uz len drobne upravy, polepim pripravene ozdobky atd.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja to robim ako Jara. Kedze mam dve male deti a manzela cely den v robote, tak mozem piect iba vecer a v noci. Takze v utorok upeciem korpus, dam do chladnicky, v stredu naplnim, dam do chladnicky a stvrtok v noci dokoncim, v piatok si torticku pridu zobrat. Zatial boli vsetci spokojni
Ak mam toho na jeden termin viac, tak si tie korpusy upeciem aj skor, ked mam cas a dam ich do mraziaka, potom uz len dokoncujem co treba.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá,neviem,ako Vy,ale ja mám takú skúsenosť,ak robím tortu na sobotňajšiu oslavu ,do hotova ju robím deň až deň a pol dopredu,lebo ak má byť skutočne dobrá,musia chuti prejsť..robím to tak stále a ešte som nemala reklamáciu a chutí fantasticky....je to podobné,ako so šalátom tiež nieje tak chutný,ako o jeden deň.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ano všetko ma svoj čas, a ak robíš maslové plnky tak v pohode ten tyždeň vydržia, samozrejme v chlade,a ak odovzdávam tortu v sobotu doobedu tak ju mam v piatok večer urobenú ,aby som nebola v strese,a prípadne ešte ak sa niečo pokazí tak stihala napraviť /ešte sa mi to nestalo/
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Deni, aj ja to robim tak..aj ked torty neodovzdavam .....robim len pre nas
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja torty peciem popri praci ako zaluba.takze orpusy peciem v stredu naplnim vo stvrtok a zdobim v piatok.a takato domaca torta vydrzi vemi dlho.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne robím ako ty,v stredu pečiem korpusy,vo štvrtok len plním dám do chladničky a v piatok poťahujem a zdobím a v sobotu odovzdávam,a sú super teda aspoň myslím hihi
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá, poraďte, ako to robíte, aby bola torta dostatočne čerstvá... napr. poschodovú tortu, ktorú odovzdávate v sobotu ráno na sobotnú popoludňajšiu oslavu.. kedy pečiete, kedy plníte, ako dlho chladíte, kedy poťahujete a kladiete na seba.. ak môžeme poprosiť nejaký detailnejší postup..