reklama

Ako správne vyvaľkať marcipán ho suš. mlieka?


reklama

Ahojte curkárky, prosím poraďte ako mám správne valkať marcipán zo sušeného mlieka, Skúšala som to medzi dvomi igel. sáčikmi ale ostávali mi tam záhyby zo sáčiku. Musela som to potom rukou uhladiť. Válkom mi to vôbec nešlo, stále sa mi to lepilo tak na dosku ako aj na valčel.
prosím ako sa to má správne robiť a na akú hrúbku to mám max. vyvalkať.
Ďakujem Magda

Pozrite si aj


reklama


reklama

Treba miesit marcipán tak dlho,pokial sam nepusti olej.Ked je z plnotucneho mlieka nie je problem.Iba do odstredeneho pridavam olej a solamyl.Niekedy musim pridat solamyl aj do plnotucneho a to vtedy,ked je odskrobeny pr.cukor.Z takto pripraveneho marcipanu sa daju vyrobit ruzicky aj bez posypuKvietok

eva.s, Ne, 06. 09. 2009 - 15:09

Ja marcipán spracujem tak aby bol ako plastelina používam len sušené mlieko polotučné práškový cukor a kúsok cery a vodu. posypem stôl práškovým cukrom a prejdem rukou valček tiež s práškovým cukrom a krásne sa mi vyvaľká a bez problémov zdvihnem zo stola.Úsmev

presne tak, aby nevyschol mozno podsypavat aj solamylom. presne ten problem som mala ja s igelitom- hrubka by mala byt tak 0.4 mm.Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama