Ako skladovať K 2
Pozrite si aj
ahojky ja práve mám tiež v rúre 30cm srdce a myslím ,že mi ten marcipán v pohode bude stačiť ---ale to asi záleží od hrúbky akú použiješ videla som už aj vyvaľkaný na dosť hrubo ,ja vaľkám natenko.Je síce fakt ,že sa ľahko trhá a treba dávať pozor .Takže asi to budeš musieť vyskúšať,Jeden typ priprav si čistú misu hore dnom ktorá zodpovedá asi veľkosti torty.a skús položiť ten marcipán najprv na ňu ak stačí tak ho opatrne prenes na tortu ,ak sa ti náhodou roztrhne znova zmies a vyvaľkaj na tú istú veľkosť,Ide tu o to že ak po priložení na tortu zistíš ,že nepasuje nemáš šancu tú masu posunúť a ľúbi sa aj zašpiniť od krému čo vadí pri opätovnom zmiesení.Možno ti poradí nejaká profi -babenka lepšie .Ja amatér to robím takto
skladovanie ak nie dlho -špajza ak dlhšie alebo končí trvanlivosť chladnička
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Milá Rebeka ja nejako často nepečiem, ale s K2 som už poťahovala. Robí sa s ním dobre, ale pozor keď ho ideš vyvaľkať tak si ho podsypávaj solamilom. Ja posypávam aj valček, ale dávaj pozor ak dáš veľa solamilu na potiahnutej torte sa začnú robiť prasklinky, neva daj do chladničky a potom s prstom zamaskuj. V žiadnom prípade nedávaj pod fóliu ja som tak urobila a celé kilo K2 išlo do koša, lebo som mala nervy jak čert ! Dúfam, že som pomohla
A ešte ja K2 skladujem v chladničke, ale niektoré babenky normálne v špajzy ak ju máš chladnejšiu. Farbí sa dobre, len keď ju zafarbíš tak ti z redne neva daj na pol hodinky do chladničky a môžeš začať s ňou robiť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Babenky prosím ako skladujete K 2 ? Stačí s špajze v sáčku, alebo treba v chladničke? A ako farbíte, normálne ako marcipán? Mám gelovky. Ďakujem. Robievam len so salko marcipánom a prvý krát som kúpila K 2 a ešte otázočka. Idem poťahovať 30 cm srdce. Našla som tu diskusiu, že 1kg K 2 je na takéto srdce málo. Myslíte, že mi to nebude stačiť? Ozdoby mám hotové s marcipánu, budem iba poťahovať...Dík vopred za rady. Anka