Ako na marcipánové ruže... ?
Pozrite si aj
trocha zahusti práškovým cukrom a sušeným mliekom dovtedy kým ti neprestane tiecť.
"Piecť môže každý!"
http://bohusl.multiply.com/
http://picasaweb.google.com/Bohus73
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Skúsim - ďakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Makke?!!
Ja mam opacny problem, skor je to tvrde, stale si musim mokrit ruky. Ak to mas prilis makke, ani neskusaj z toho nic, to bude vsetko splasnute. Nechaj celu hmotu len tak na vzduchu - 5-10 minut (alebo podla potreby) ono to stvrdne... len musi byt dobre vypracovane.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nedavala si nahodou polievkove lyzice vody a oleja...? Neide mi do hlavy, ako to moze byt makke?!!
Ak ti nieco ostane, zabal to do folie a daj do mrazaku. Pri najblizsiom pouziti na par sekund das do mikrovlnky (na rozmrazovanie) a mozes dalej s nim dalej robit. Ak stvrdne, treba prehnietit mokrymi rukami.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Katka, dávala som čajové lyžičky, no ale možno boli väčšie ako tie tvoje. Už som aj zahustila cukrom, ako radil Bohuš, tak uvidím, čo sa s tým dá robiť. Ďakujem za rady, keby mi to nešlo, ešte sa ozvem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No teda moc mi to nejde... Asi preto, že to robím prvý raz. Zahustila som to, v podstate je to tvrdé, ťažko sa miesi, ale keď chcem tvarovať ružičky, spľasnú mi. Tak som dnes kúpila v obchode hotový marcipán a z neho mi idú tie ružičky dobre. Tak neviem,kde som urobila chybu....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj Janka ja sice nerobim ruže dávno ale pokiaľ chceš možme vymeniť skúsenosti bývam tiež blízko žiliny
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No, skoda, ze si od Ziliny... keby si byvala v Blave, ja by som ti to ukazala...takto cez internet tazko zistit, v com bola chyba.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Včera som sa odhodlala a spravila si hmotu - domáci marcipán podľa receptu KatkyRF. Chcem sa spýtať, či treba nechať tú hmotu nejako odležať, stvrdnúť alebo čo, lebo vôbec sa mi nedajú tvarovať ružičky, stále mi to ovísa, padá dole, voľajaké je to mäkké alebo čo... Poradíte?