reklama

ako dlho vydrzi v chladnicke


reklama

dievcata , prave som zistila, ze zakaznicka chce tortu v nedelu-potom je mimo mesta ci ako...ale chce ju dat dotycnej az v stredu a ja som uz dnes upiekla korpusy. Tak co s tym? mam ju chystat az v sobotu vecer? a vydrzi jej v chladnicke do stredy? Potahujem white icingom, ma to byt kosik plny kvetov- korpus svetly, krem striedavo coko-karamel rozmyslam ci tam dat aj dzem a ak aky-co by pasovalo ku karamelu aby nezanikla chut...ale hlaaaaavne ci nepoprosit zakaznicku a neodniest jej to radsej osobne v utorok, mam obavy, ved to bude 6 dni stara torta...

Pozrite si aj


reklama


reklama

Myslím že sa vôbec nič nestane, ja mám skúsenosť, že čím odležanejšia torta, tým lepšia a pokiaľ ju budeš mať stále v chlade, tak sa jej nič nestane, a dnes si ju ešte neplnila, takže aj keby si ju zajtra naplnila a v sobotu potiahla a dorobila, bude to v poriadku.Len ju potom upozorni, že keby ju náhodou nepojedli tak do 2-3 dní, nech dá zbytok do mrazáku. To je môj názor, ale tiež som zvedavá čo na to ostatné dievčence a chlapci. Úsmev

Alena R, Pi, 13. 11. 2009 - 08:54

mimuli, ja si myslím, že 6 dní odstáta torta je veľa, ja by som sa bála dať takú tortu zákazníkovi, 2 dni max 3 Kvietok Slnko Kvietok

ja som hovorila o torte s maslovou plnkou, ja si varím puding bez mlieka, teda nahrádzam ho vodou a maslo dávam vždy čerstvé, takže takáto torta v chladničke vydrží podstatne dlhšie a samozrejme s vocnými by som to takto dlho nedoporučovala Mrkám

no prave mi volal muz-je to jeho kolegyna tak si nemam urobit zlu reklamu a mam upiect nanovo korpus na kosik v nedelu...Smútok zrusil ma totalne-je fakt ze to moja prva objednavka za peniazky a nechcem to pokazit ale-otazka...ked som dnes upiekla korpus a naplnila by som ho v pondelok v utorok dorobila...bolo by poznat ze je stvrtkovy-teda dnesny? ako ho skladovat ak je to vobec mzne,...zenicky fakt neviem v akom predstihu napr. peciete korpusy, platy...

daduš, Št, 12. 11. 2009 - 23:50

korpusy dobre zabaľ a daj do mrazaku.
Ja niekedy aj plním zamrnuty korpus.
Ked ho vyberieš, nechaj chvílu pri izbovej teplote, polej ako zvykneš a môžeš plniť.

Rebeka7, Pi, 13. 11. 2009 - 08:49

Ja som raz robila tortu a dotyčný pán musel ostať v nemocnici a nemohol ísť na oslavu...Tortu som odovzdávala v piatok a tuším v stredu mi písal, že je doma, že ju ochutnal a je výborná(to nechválim svoje tortyChichocem sa )...Takže sa prikláňam k Mirkunmu názoru. Samozrejme pokiaľ sú všetky suroviny 100% čerstvé, torta je dobre skladovaná ( a plnka maslová...) tak sa celkom určite nemôže nič stať!

live.el, Pi, 13. 11. 2009 - 09:09

Ahoj,no podľa mňa korpusy zabaľ a stačí aj do chladničky, len ju nastav na chladnejšie /5-6/,a potom naplň už len ako potrebuješ.Torta Korpusy treba dobre zabaliť aby neoschli - piškóte sa nič nestane. A ako píše rebeka7, keď robím tortu pre deti, jedli sme ju týždeň a bola OK a ja dávam do každej ovocie.Slnko

presne, korpusy zabaľ do folie, a šup do mrazáku, manžel o tom vedieť nemusíˇ- čo oko nevidí, to srdce nebolí. Keď ich rozmrazíš, tak nikto nič nepozná. Vyplazený jazyk

Ak robis z kvalitnych surovin,tak sa nemusis nicoho bat,vsak na kazdej surovine by mala byt vyznacena zarucna lehota.

dakujem Vam za rady, nemam skusenosti-tak to radsej upeciem tu nedelu, manzelovi som nakoniec upiekla tzv. kopec lasky-je to vlastne obrateny kosikVyplazený jazyk -zajtra sa vrati z jedneho skolenia tak ho prekvapim zajtra pridam foto torty- ci sa oplatilo spracovat korpusÚsmev

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama