Čokoládová plnka hustá a ťažká
Pozrite si aj
Ja niesom skusena ako ostatne žienky,ale tento krem robim často a kazdy plat polejem rozvarom /dzem rozmiesam v troche horucej vody + rum/ a nieje sucha ani na 4 den, ale vacsimou ju zjeddia naposedenie , hovoria zakaznici
ale nutelu sa mi s neho nepodarilo spravit
, hned plnim,ked vyslaham
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nemyslim, ze by bol chutovo zly alebo suchy, len bolo asi treba po vyslahani naplnit tortu a nie davat do chladnicky, maslove kremy vzdy dost stuhnu,...vacsinou stoji pred oslavou chvilu vonku, popusti a je to tak akurat, dala by som kyselkavy dzem a pokropila korpusy
... skus ho trosku nahriat v mikrovlnke alebo nad parou a premixovat jemne a chytro naplnit korpus
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem Vám za rady...no asi som ozaj spravila chybu, že som ho dala do chladničky a stuhol mi ozaj ako nutela, musela som tak či tak ešte jednu dávku spraviť, a namiesto vody som použila šľahačku, zmiešala s tou prvou dávkou pri izbovej teplote a je supiššš , natrela na korpusy a už sa chladí...ešte raz ďakujem pekne za rady
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no vidiš to aka si ty šikovnica!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte kočky,
rada by som sa obrátila na Vás skúsenejšie a šikovné cukrárky, práve robím tortu - box na topánky- a zákazníčka si žiada čokoládový krém, chutný a nie príliš maslový, skúsila som tento podľa receptu na tejto stránke:
200 Milliliter vody
4 Polievková lyžica kryštalového cukru
2 Polievková lyžica hladkej múky
1 Kus vanilkový cukor
4 Polievková lyžica kakaa
1 Kus žĺtok
1 Kus vajce
150 Gram horká čokoláda
250 Gram maslo / margarín
Inštrukcie
Do hrnca si dáme 4Pl kryš. cukru a necháme ho skaramelizovať, ked je pekne hnedý prilejeme opatrne vodu a necháme rozpustiť a vychladnúť. Do studeného sirupu dáme 2PL múky, van. cukor, vopred rozšľahané vajíčka, kakao. Dáme späť na oheň a rýchlo zamiešame aby sa nám vajíčka nezrazili, uvaríme hustú kašu. Odstavíme z ohňa a pridáme nalámanú čokoládu spolu s nakrájaným maslom, a pozvoľna nechame chladnúť a miešame aby sa nám pekne hmota spojila. Po uplnom vychladnutí hmotu vymiešame šlľahačom a plníme tortu, ja do stredu plnky pridávam aj banány prekrojené na 1/2. Plnka je vhodná aj pod poťahovú hmotu.
Je veľmi chutný, čokoládový, avšak po vyšľahaní som ho dala do chladničky a teraz je z neho nutela, je ťažký, a mám trochu obavy, keď ju dám do torty, aby nezostala za 2 dni suchá a krém tvrdý ako kameň...poraďte prosím ako by som ho poprípade mohla trošku zľahčiť...ďakujem veľmi pekne vopred za všetky rady a príspevky.