čokoláda do falošného parížskeho krému
Pozrite si aj
Ahoj, ja mám takýto recept na falošný parížsky: 250g šlahač. smotany, 200g várovej čokolády, 250g kryš. cukru a 1 hera. Šlahačku a cukor spolu variť 5 min., nechať trochu vychladiť (ale tak aby sa čoko pustila) a potom do toho polámanú čoko., nechať cez noc v chladničke a potom vyšlahať s maslom. Je to mňamky. Kakao vôbec nepoužívam. Ale je vela receptov.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Stanka a do toho tvojho receptu nejde vajíčko???? ešte prosím o radu tá šlahačka s cukrom to musí vrieť alebo len na takom miernom ohníku
dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Maťka ja tam vajíčko nedávam, nie je ho tam treba. A ja dávam to kakao do vriacej a ceru roztopenú....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nie, nedávam vajíčko. Ja to nechám zovrieť a potom 5 min. na slabom ohni, trošku nech to bublá, ale aby neprihorelo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja som robila s čokoládou a bez kakaa,myslím,že sa nemusíš obávať čokoládu používam buď z Li..a 52% alebo Ka...u 50%nech sa ti darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja tiež robím tak ako stankad s čokoládou - mne chutí viac ako s kakaom, len používam 1:1 maslo a heliu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tiež robím s čokoládou na 6 vajec dávam 350g cukru+ 2vanilky,po vyšľahaní ihneď vmiešam cca 120g na malé kúsky nalámanej varovej čokolády a 20g kakaa.Miešam kým sa čokoláda nerozpustí.Počas chladnutia premiešavam aby sa nevytvorila škrupina.Nakoniec to vymiešam s 500g masla.Tento krém dávam takmer do každej torty a vždy má veľký úspech
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
do základu na falošný parížsky ide šľahačka, kakao,cukor a cera,čo je vlastne čokoláda,takže keď dáš namiesto kakaa a cery hotovú čokoládu,je to to isté,len s čokoládou je krém jemnejšej chuti a viac sladký,s kvalitným kakaom je viac čokoládový a akoby horkejší,ja osobne preferujem to,lebo milujem čokolády s 80 a viac % kakaa a mám dojem,že s čokoládou je šľahačkovej masy trocha menej ako z kakaom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja ho robim tiez s coko tou 52% bez cery a s troskou kakaa a je super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som robila 2krát podľa takého receptu ako uviedla stankad a bolo to NESKUTOČNE sladké a krém mi akoby tiekol. Celý korpus bol napitý akoby tým cukrom, neviem, čo som urobila zle ... robila som presne podľa receptu. Odvtedy robím už len šľahačka+čokoláda, čo je vlastne pravý parížsky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, mám požiadavku od zákazníčky, pridať do čokoládovej plnky varovú čokoládu. Robievam falošný parížsky ale s čokoládou som to neskúšala. Neviem, ako sa to zachová. Mám ju prehovárať, že tento krém je vynikajúci aj bez čokolády? alebo jej mám urobiť po vôli. Robievate takýto krém? A mám tú čokoládu dať namiesto toho kakaa alebo aj čokoládu aj kakao. Dakujem za odpovede.