reklama

čokoláda do falošného parížskeho krému


reklama

Ahojte, mám požiadavku od zákazníčky, pridať do čokoládovej plnky varovú čokoládu. Robievam falošný parížsky ale s čokoládou som to neskúšala. Neviem, ako sa to zachová. Mám ju prehovárať, že tento krém je vynikajúci aj bez čokolády? alebo jej mám urobiť po vôli. Robievate takýto krém? A mám tú čokoládu dať namiesto toho kakaa alebo aj čokoládu aj kakao. Dakujem za odpovede. Úsmev

Pozrite si aj


reklama


reklama

stankad, Po, 05. 09. 2011 - 17:08

Ahoj, ja mám takýto recept na falošný parížsky: 250g šlahač. smotany, 200g várovej čokolády, 250g kryš. cukru a 1 hera. Šlahačku a cukor spolu variť 5 min., nechať trochu vychladiť (ale tak aby sa čoko pustila) a potom do toho polámanú čoko., nechať cez noc v chladničke a potom vyšlahať s maslom. Je to mňamky. Vyplazený jazyk Kakao vôbec nepoužívam. Ale je vela receptov.

Stanka a do toho tvojho receptu nejde vajíčko???? ešte prosím o radu tá šlahačka s cukrom to musí vrieť alebo len na takom miernom ohníku
dakujem

Meggie, Ut, 06. 09. 2011 - 13:15

Maťka ja tam vajíčko nedávam, nie je ho tam treba. A ja dávam to kakao do vriacej a ceru roztopenú....

stankad, Ut, 06. 09. 2011 - 20:43

Nie, nedávam vajíčko. Ja to nechám zovrieť a potom 5 min. na slabom ohni, trošku nech to bublá, ale aby neprihorelo.

aj ja som robila s čokoládou a bez kakaa,myslím,že sa nemusíš obávať Mrkám čokoládu používam buď z Li..a 52% alebo Ka...u 50%nech sa ti darí Tlieskam

ja tiež robím tak ako stankad s čokoládou - mne chutí viac ako s kakaom, len používam 1:1 maslo a heliu Úsmev

palmar, Po, 05. 09. 2011 - 19:00

tiež robím s čokoládou Úsmev na 6 vajec dávam 350g cukru+ 2vanilky,po vyšľahaní ihneď vmiešam cca 120g na malé kúsky nalámanej varovej čokolády a 20g kakaa.Miešam kým sa čokoláda nerozpustí.Počas chladnutia premiešavam aby sa nevytvorila škrupina.Nakoniec to vymiešam s 500g masla.Tento krém dávam takmer do každej torty a vždy má veľký úspech Mrkám Mrkám Úsmev

Aliss, Po, 05. 09. 2011 - 19:24

do základu na falošný parížsky ide šľahačka, kakao,cukor a cera,čo je vlastne čokoláda,takže keď dáš namiesto kakaa a cery hotovú čokoládu,je to to isté,len s čokoládou je krém jemnejšej chuti a viac sladký,s kvalitným kakaom je viac čokoládový a akoby horkejší,ja osobne preferujem to,lebo milujem čokolády s 80 a viac % kakaa a mám dojem,že s čokoládou je šľahačkovej masy trocha menej ako z kakaom

ja ho robim tiez s coko tou 52% bez cery a s troskou kakaa a je super

dasak, Ut, 06. 09. 2011 - 11:26

ja som robila 2krát podľa takého receptu ako uviedla stankad a bolo to NESKUTOČNE sladké a krém mi akoby tiekol. Celý korpus bol napitý akoby tým cukrom, neviem, čo som urobila zle ... robila som presne podľa receptu. Odvtedy robím už len šľahačka+čokoláda, čo je vlastne pravý parížsky

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama