reklama

čokoláda bez lecitínu


reklama

ahojte, všetci. nevie niekto či sa dá na slovenku kúpiť čokoláda bez lecitínu. mala som ale niekto veľmi šikovný ju našiel a už je fuč čo už Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa .

Pozrite si aj


reklama


reklama

Hudy, Št, 14. 07. 2011 - 16:54

Ahoj Štefi, ja som práve jednu dojedla Mrkám Je síce 70%-ná horká, ale myslím, že mali aj 50%-né a aj rôzne s príchuťami, ale tie neviem, či sú tiež bez lecitínu. Je to čokoláda Vivani Ecuador a kúpila som ju v bio obchode v Planeta Food.
Zloženie má: kakaová hmota, prírodný trstinový cukor, kakaové maslo, 100% bio. Ešte tam aj píšu, že neobsahuje sójový lecitín... Slnko

stefi_k, Št, 14. 07. 2011 - 18:36

dik, žial ju majú vypredanú fňuk, inak ju poznám nepoužívajú vôbec lecitín tak neprichádza ani k sekundárnej kontaminácií. dnes nemám štastie Plačem Plačem Plačem Plačem Plačem

aramana, Pi, 15. 07. 2011 - 13:02

Môžem sa spýtať prečo bez lecitínu?Aj na to je alergia? Prekvapenie

stefi_k, Pi, 15. 07. 2011 - 13:31

hej alergia jeden priatel ju má a poprosil ma či mu nenapečiem tortičku. ale na druhej strane čokoláda bez lecitínu je kvalitnejšia. lecitín je emulgátor bez neho musí výrobca používať na jej výrobu kakaové naslo a nie len tuk v priemere to je pri lepších čokoladach 30 percent tuku a viac miesto kakaového masla. a je to aj výzva pre výrobcu dosiahnuť správnu viskozitu a správny bod tekutosti bez niektorého lecitínov.

aramana, Pi, 15. 07. 2011 - 13:59

A hovoríme o tom istom lecitíne?Dietky s poruchami učenia a pozornosti ho berú na lepšie fungovanie mozgu.To je ten istý?

stefi_k, Pi, 15. 07. 2011 - 14:12

lecitíny sú cela skupina a hej pomáha na poruchy učenia. v podstate nie je škodlivý dokým naň nie si alergická. ale čokoládový priemysel ho používa presne tak. kakaové maslo je najdrahšia súčasť čokolády /inak najlacnejšia je cukor/ preto ho čiastočne nahrádzajú napr čistým maslovým tukom a pod. no a ten lecitín to pekne drží po kope.aj preto sú čokolády bez lecitínu tak drahé.

aramana, Pi, 15. 07. 2011 - 14:21

Ďakujem za vysvetlenie. Úsmev Asi naozaj môže byť človek alergický na čokoľvek.

Hudy, So, 16. 07. 2011 - 14:39

Včera som si kúpila 85%-nú čokoládu od Lindt Excellence a tiež neobsahuje lecitín. Píšu iba, že môže obsahovať stopy orieškov, lecitínu....ale keďže také veci spracovávajú vo fabrike, tak to tam uvádzať musia. Aj tie menej %-tné by teda mohli byť bez Mrkám

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama