reklama

čokohmota-asi som niekde urobila chybu....


reklama

Prosím poraďte, skúšala som čokoplastelínu podľa receptu 2 vár. čokolády a 4PL pšenič.sirupu, ja som robila z polovičnej dávky, iba na skúšku, keďže som to ešte nerobila, nech je menej škody. Čokoládu som rozpustila pridala sirup, pekne sa mi to odlepovalo, nechala som vychladnúť, chcela som modelovať, ale stále mi to púšťa olej, mám úplne mstné ruky, síce sa mi to vôbec nelepí, ale neviem či to má také byť, neviem si to predstaviť na torte, ako s toho tečie len olej, som nešťastná.... ani MMF čo som skúšala sa mi nepodaril, skončil v koši, ani toto....

Pozrite si aj


reklama


reklama

asi ti moc nepomôžem, ale mne sa to stalo s bielou čokoládou (tie dukátiky) a trošku som to prikladala k papierovým obrúskom, nech mi to vypije.ale aj tak sa mi s tym robilo trošku horšie než ked som skúšala z čokolády tmavej (Lidl)bola taká moc mäkka.ale ružičky som urobila.a z tmavej čoko bolo super a robila som tento pomer ale kukuričný sirup Torta , tiež len pol dávky.

Janais, Ut, 08. 03. 2011 - 14:55

Ja som robila na 100 g varovej čokolády 2 PL kukuričného sirupu a hneď sa mi čokohmota vydarila. Neviem aký je rozdiel medzi pšeničným a kukuričným sirupom možno tým. A keď si si to potom dala do mikroténového sáčku, miesila si to občas v rukách, kým to vychladlo? S touto hmotou sa celkovo nemodeluje práve najlepšie, lebo čoko sa topí ale na potiahnutie a chuť je super. Skús ju dať úplne stuhnúť do chladničky, potom vyber kým povolí a skús potom modelovať. Možno jej oddych pomôže. Nevzdávaj to :)

Čokohmotu si urobila dobre,ale je dobre nechať ju vyzrieť do druhého dňa.Pozor s nahrievaním,stačí 5 sek v mikrovlnke,inak znovu bude púšťať tuk, stačí ju nechať trochu vychladnúť a už to ide.Najlepšie je zohrievať ju v rukách.V prípade že sa drobí treba pridať lyžičku pšen.sirupu,premiesiť a hotovo.Nech sa darí.

HelkaT, Ut, 08. 03. 2011 - 15:16

musíš to nechať do druhého dňa postáť a potom premiesiť len skúšaj neboj raz sa podarí

kora3d, Ut, 08. 03. 2011 - 18:01

ja by som sa chcela opýtať,či do tek čokolády môžem pridať škorobový sirup,aký je v tom rozdiel?

nedávno som robila takúto hmotu. Nerobím torty tak často. No hmota sa mi vydarila na prvý raz. Ju miešala dosť často kým mi chladla. Aj tak mi púšťala olej. No keď som ju dala nachvíľu do chladničky tak to prestalo. Na poťahovanie je super, ale modelovanie je fakt mäkká. No nejak ju už miniem mám ju v chladničke.
Robila som z celého pol kg čokolády.

ničím, valkam medzi foliou, ale nerobila som to ešte vo velkom, iba na ružičky

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama