reklama

čo s punčovinou- odrezkami?

stanik , 01. 06. 2013 - 10:21

reklama

má niekto overéný typ čo s odrezkami z torty, resp. punčovinou. robievame gulky, tie sú fajn , ale chcela by som vedieť či sa to dá využiť ešte na neaký koláč , ked už to nepotrebujem do torty. dakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

Urob si 2 svetlé piškótové pláty nachystaj punčovinu. Potri jeden plát džemom podľa chuti, rovnomerne nanes punčovinu a daj druhý plát taktiež potretý džemom. Polej čokoládou a máš rezy Úsmev
Druhá možnosť: Jeden svetlý plát potrieť zo spodnej strany čokoládou, vrchnú natrieť džemom a pritlačiť druhý plát, naniesť na povrch punčovinou, dozdobiť čoko krémom a džemom a máš balkánsky rez.
Tretia možnosť: Punčovinu trošku zriediť, nastriekať do košíčkov a poliať čokoládou a ozdobiť Úsmev
Dúfam, že som aspoň trošku pomohla Úsmev

Mne raz syn,keď bol malý rozmrvil korpus určený na tortu do misky Chichocem sa , tak som upiekla svetlú piškótu, natrela ju džemom a ten rozmrvený korpus som zmiešala s konzervou ananásu aj so šťavou, rumom, mletými orechmi, troškou kakaa a krému - množstvo - od oka. Vrch som poliala čokoládovou polevou. Vznikol celkom dobrý zákusok.

ja robim zo zvyskov -odrezkov vacsinou gulicky...dovnutra davam visne macanev alkohole - rum vodka, kedze ine okrem tohot paleneho sa u nas nikto nenapije... Chichocem sa ,tak mam visne "opite" na cely rok.......visnu zabalim do puncoviny,zabalim v kokose dam do kosicka a hotovo,uz som naucial na en vsetky susedy a este sa ich neprejedli.......odrzky si zalejem trochou uvarenej kavy a ak treba aj rumom, podla toho ake su mokre , ci suche......este som robila ja tak ze bledy plat, potret dzemom, nato puncovina, a na to robim polevu z cery a cukru a suseneho mlika. potom nakrajam na kockym jeden roh do cokolady namocit...je to taka ina varianta "domina" Mrkám

Tonka, to nemá chybu.
U nás veru odrezky vždy zmiznú, zjedia sa, takže mi neostávajú a nemám problém čo s nimi. Na takéto niečo by som si veru musela upiecť plát cesta. Chichocem sa
Ale vyzerá to parádne Áno Áno

Sigetka, Ne, 02. 06. 2013 - 14:16

robievam aj také hybridné kávové zrná - pridám viac kakaa, zrnkovú kávu a keď sa mi chce obalím do mliečneho marcipánu a potom do čokolády, niekedy len tak, alebo ako guľky obaľujem v kokose, kakaom - horkým, opraženými orieškami, čokoládovými šupinami, alebo oblejem čokoládou raz horkou, raz bielou, prípadne aj popíšem pásikmi....alebo tzv. svieženky...

ajka120, Po, 03. 06. 2013 - 16:01

super typy aj ja si vždy lámem hlavu čo s punčovinou lebo guliek sme sa už prejedli Áno Áno

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama