čo s punčovinou- odrezkami?
Pozrite si aj
Urob si 2 svetlé piškótové pláty nachystaj punčovinu. Potri jeden plát džemom podľa chuti, rovnomerne nanes punčovinu a daj druhý plát taktiež potretý džemom. Polej čokoládou a máš rezy
Druhá možnosť: Jeden svetlý plát potrieť zo spodnej strany čokoládou, vrchnú natrieť džemom a pritlačiť druhý plát, naniesť na povrch punčovinou, dozdobiť čoko krémom a džemom a máš balkánsky rez.
Tretia možnosť: Punčovinu trošku zriediť, nastriekať do košíčkov a poliať čokoládou a ozdobiť
Dúfam, že som aspoň trošku pomohla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mne raz syn,keď bol malý rozmrvil korpus určený na tortu do misky , tak som upiekla svetlú piškótu, natrela ju džemom a ten rozmrvený korpus som zmiešala s konzervou ananásu aj so šťavou, rumom, mletými orechmi, troškou kakaa a krému - množstvo - od oka. Vrch som poliala čokoládovou polevou. Vznikol celkom dobrý zákusok.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robim zo zvyskov -odrezkov vacsinou gulicky...dovnutra davam visne macanev alkohole - rum vodka, kedze ine okrem tohot paleneho sa u nas nikto nenapije... ,tak mam visne "opite" na cely rok.......visnu zabalim do puncoviny,zabalim v kokose dam do kosicka a hotovo,uz som naucial na en vsetky susedy a este sa ich neprejedli.......odrzky si zalejem trochou uvarenej kavy a ak treba aj rumom, podla toho ake su mokre , ci suche......este som robila ja tak ze bledy plat, potret dzemom, nato puncovina, a na to robim polevu z cery a cukru a suseneho mlika. potom nakrajam na kockym jeden roh do cokolady namocit...je to taka ina varianta "domina"
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
http://tortyodmamy.sme.sk/zvieratka-z-puncoviny
-odrezky roztlačím a robím rôzne zvieratká
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tonka, to nemá chybu.
U nás veru odrezky vždy zmiznú, zjedia sa, takže mi neostávajú a nemám problém čo s nimi. Na takéto niečo by som si veru musela upiecť plát cesta.
Ale vyzerá to parádne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tonka perfektnééééé, super typ, ďakujem!!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
robievam aj také hybridné kávové zrná - pridám viac kakaa, zrnkovú kávu a keď sa mi chce obalím do mliečneho marcipánu a potom do čokolády, niekedy len tak, alebo ako guľky obaľujem v kokose, kakaom - horkým, opraženými orieškami, čokoládovými šupinami, alebo oblejem čokoládou raz horkou, raz bielou, prípadne aj popíšem pásikmi....alebo tzv. svieženky...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Sigeka, aj ja tak robievam a je to fajnové.....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super typy aj ja si vždy lámem hlavu čo s punčovinou lebo guliek sme sa už prejedli
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
má niekto overéný typ čo s odrezkami z torty, resp. punčovinou. robievame gulky, tie sú fajn , ale chcela by som vedieť či sa to dá využiť ešte na neaký koláč , ked už to nepotrebujem do torty. dakujem