Jarná súťaž

reklama

biely krém na tortu


reklama

nech hladám ako hladám potrebovala by som nejaký krém biely na potretie torty lebo nechcú poťahovanú ale neviem aký počula som o bielkoch s cukrom a cerou ale nenašla som koľko čoho chcela som aj vidieť nejaké také tortičky ale ani to som nenašla neviete o niečom?dakujem Slnko Slnko Torta Torta

Pozrite si aj


reklama


reklama

ela1, So, 16. 10. 2010 - 09:02

ja V§bec nepoužívam rôzne krémy z cery a podobne, ja napr. keď robím pudingový, tak dlho šľahám čisté maslo s cukrom , cukoro musí byť úplne rozpustený, potom si prešľahám čistý puding a nakoniec ho zašľahávam do masla, krém mám potom čistý biely . Dúfam, že som pomohla. Slnko

Ja robím vajíčkový: na 1 vajce idú 2 PL cukru... na tortu s priemerom 26cm dávam na naplnenie aj navrch z cca 4-5 vajec...
Vajíčka s cukrom nad parou vyšľahať (ja dávam kovovú misku na hrniec s vodou) kým to nezhustne- za metličkami musia ostávať "stopy" po miešaní, vtedy je OK. Pozor, aby sa nezačal po bokoch pripaľovať- z toho sú potom hrudky. Po vychladnutí pridať celý margarín a 125g masla.
Keď chceš biely krém, nedaj domáce vajíčka (sú moc žlté) a margarín tiež vyber bledší. Ja dávam Heru, ale svetlejší je napr. taky lacný z Lidl-u.
A na dobielenie sa môže použiť beloba- dostať kúpiť v cukrárskych potrebách.

Ja som ho použila na svadobnú tortu: http://www.tortyodmamy.sk/svadobne/svadobna-kremovo-marcipanova.
Keďže ozdoby boli z marcipánu, čo tiež nie je úplne biely, nevadil mi mierne béžový nádych krému. Ale s tou belobou a kupovanými vajíčkami to bude istotne belšie a krém je výborný aj na zdobenie. Hádam som pomohla. Úsmev

Bejč, So, 16. 10. 2010 - 10:38

Biely krém je aj ked sa v mlieku uvari gustin... normalne ako krem, je krasny biely a je aj chutny
na 1l mlieka, 1/2 kg kr. cukor, 1 balik gustin,solamyl, 2,5kg maslo a palmarin napolovicu

vdaka všetkým šlahačkový ma napadol ale kedže by mali byť po torte ornamenty takto asi s ním nepôjde skúrim asi ten z bielkov alebo z gustinu

doddy, So, 16. 10. 2010 - 13:05

Ja slaham bielky s cukrom nad parou a potom opatrne primiesam k maslu.Na jedno maslo davam 4 bielky a asi 230-250 g krystaloveho cukru+vanilka.Maslo vyslaham do hladka a pocastiach pridavam bielkovy sneh.

Zlata09, So, 16. 10. 2010 - 16:15

Ja robím tento, je krásne biely, vhodný ako plnka aj na zdobenie
Bielkový krém od Rybičkinej mamky
Ingrediencie
4 bielky
180 g kr. cukru
500 g masla
100 g práš. cukru
Inštrukcie
Do menšieho hrnca dáme bielky a krupicový cukor. Hrniec vložíme do väčšieho hrnca s vodou a dáme variť. Ihneď začneme šľahať. Voda by sa mala začať variť za 10 minút, celú dobu šľaháme. Keď voda začne vrieť šľaháme ešte 15-30 sekúnd, ne viac ako minútu ( bielky by sa zrazili). Vypneme plameň, necháme nádobu vo vode a ešte šľaháme 2-3 minúty. Potom hrniec vyberieme, ešte chvíľu miešame, prikryjeme utierkou ( aby povrch neosychal) a necháme vychladnúť.
Potom zašľaháme do masla vyšľahaného s práškovým cukrom.
Krém je veľmi trvanlivý, jemný a skutočne biely.

Ideálny krém na zdobenie, alebo vďaka trvanlivosti, na plnenie vianočného pečiva.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama