biely krém na tortu
Pozrite si aj
ja V§bec nepoužívam rôzne krémy z cery a podobne, ja napr. keď robím pudingový, tak dlho šľahám čisté maslo s cukrom , cukoro musí byť úplne rozpustený, potom si prešľahám čistý puding a nakoniec ho zašľahávam do masla, krém mám potom čistý biely . Dúfam, že som pomohla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
práškovú rastlinnú šľahačku vyskúšaj. http://www.tortyodmamy.sk/svadobne/slahackova sprav si ju hustejšiu, daj si menej mlieka. a výborne chytá farbu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím vajíčkový: na 1 vajce idú 2 PL cukru... na tortu s priemerom 26cm dávam na naplnenie aj navrch z cca 4-5 vajec...
Vajíčka s cukrom nad parou vyšľahať (ja dávam kovovú misku na hrniec s vodou) kým to nezhustne- za metličkami musia ostávať "stopy" po miešaní, vtedy je OK. Pozor, aby sa nezačal po bokoch pripaľovať- z toho sú potom hrudky. Po vychladnutí pridať celý margarín a 125g masla.
Keď chceš biely krém, nedaj domáce vajíčka (sú moc žlté) a margarín tiež vyber bledší. Ja dávam Heru, ale svetlejší je napr. taky lacný z Lidl-u.
A na dobielenie sa môže použiť beloba- dostať kúpiť v cukrárskych potrebách.
Ja som ho použila na svadobnú tortu: http://www.tortyodmamy.sk/svadobne/svadobna-kremovo-marcipanova.
Keďže ozdoby boli z marcipánu, čo tiež nie je úplne biely, nevadil mi mierne béžový nádych krému. Ale s tou belobou a kupovanými vajíčkami to bude istotne belšie a krém je výborný aj na zdobenie. Hádam som pomohla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Biely krém je aj ked sa v mlieku uvari gustin... normalne ako krem, je krasny biely a je aj chutny
na 1l mlieka, 1/2 kg kr. cukor, 1 balik gustin,solamyl, 2,5kg maslo a palmarin napolovicu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, tu je biely z bielkov, šľahaných nad parou a masla, skús kuknúť:
http://www.peceni.info/bily-krem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vdaka všetkým šlahačkový ma napadol ale kedže by mali byť po torte ornamenty takto asi s ním nepôjde skúrim asi ten z bielkov alebo z gustinu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
neviem aké ornamenty, ale aj so šľahačkou sa dá robiť. http://tortyodmamy.sk/svadobne/jesenna-0 ja by som len na budúce použila tenšiu špičku, a stráááášne sa mi triasli paprče.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja slaham bielky s cukrom nad parou a potom opatrne primiesam k maslu.Na jedno maslo davam 4 bielky a asi 230-250 g krystaloveho cukru+vanilka.Maslo vyslaham do hladka a pocastiach pridavam bielkovy sneh.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím tento, je krásne biely, vhodný ako plnka aj na zdobenie
Bielkový krém od Rybičkinej mamky
Ingrediencie
4 bielky
180 g kr. cukru
500 g masla
100 g práš. cukru
Inštrukcie
Do menšieho hrnca dáme bielky a krupicový cukor. Hrniec vložíme do väčšieho hrnca s vodou a dáme variť. Ihneď začneme šľahať. Voda by sa mala začať variť za 10 minút, celú dobu šľaháme. Keď voda začne vrieť šľaháme ešte 15-30 sekúnd, ne viac ako minútu ( bielky by sa zrazili). Vypneme plameň, necháme nádobu vo vode a ešte šľaháme 2-3 minúty. Potom hrniec vyberieme, ešte chvíľu miešame, prikryjeme utierkou ( aby povrch neosychal) a necháme vychladnúť.
Potom zašľaháme do masla vyšľahaného s práškovým cukrom.
Krém je veľmi trvanlivý, jemný a skutočne biely.
Ideálny krém na zdobenie, alebo vďaka trvanlivosti, na plnenie vianočného pečiva.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja vyskúšam díki...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ešte raz vdaka hned je mi lepšie ked už viem čo a ako robiť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nech hladám ako hladám potrebovala by som nejaký krém biely na potretie torty lebo nechcú poťahovanú ale neviem aký počula som o bielkoch s cukrom a cerou ale nenašla som koľko čoho chcela som aj vidieť nejaké také tortičky ale ani to som nenašla neviete o niečom?dakujem
