reklama

Bezlepková čokoláda


reklama

Ahojte, chcem Vás poprosiť o radu....Už asi 3 krát som robila tortu potiahnutú hmotou, vždy bezlepkovú....(keďže môj manžel je celiatik)....s pečením to je bez problémov, dokonca aj hmotu na poťahovanie mám vyriešenú (viem, že WI a PDT sú bezlepkové)....ale čo čokoláda? Keďže viem, že nie každému chutí na torte poťahovacia hmota, chcem prvýkrát skúsiť tortu obliať čokoládou....V Tescu aj v iných obchodoch si podľa zloženia viem zistiť, ktorá čokoláda na varenie je bezlepková....ale rada by som skúsila aj s inou (profesionálnejšou)čokoládou, alebo napr. čokoládové lupienky či dukáty, pozerám v e-shop na cukrárskych stránkach, ale keďže tam neuvádzajú zloženie, tak neviem ktorú....Prosím poraďte! Smútok Ak mi však stačí aj táto Tesco-vá čokoláda, tak je to ok.....len by som chcela dosiahnuť peknú tortu čokoládou obliatu, aby sa nelámala, bola lesklá a samozrejme aj chutila......Ďakujem veľmi pekne vopred! Zlomené srdce

Pozrite si aj


reklama


reklama

Kisko, Št, 14. 04. 2011 - 18:11

Aby sa nelámalaa bola lesklá urob takto: 80 ml sl. smotanu prevarit,naliat 100dkg cokoládu,trosku nechat,o pár minut dobre premiesat-a uz len cakat,aby mala vhodnu teplotu,naliat,mozes kludne vyhladzovat s nozom, a uz len do chladnicky.Trvá to pol hod. kym stvrdne,ale nboj sa,stvrdne a neláme sa Áno Áno Áno

v poslednom časopise "tortyodmamy" som sa dočítala, že smotanu v žiadnom prípade nevariť...len nechať zohriať na cca 90°C a potom do takejto horúcej vložiť čokoládu a dobre premiešať....recept tam bol na 250 g varovej čoko a 200 ml šľ.smotany.....ja dávam tú 52% z LIDL a je to super....nech sa darí... Kvietok Kvietok Kvietok

myslím, že toto množstvo je tak primerané na preliatie celej torty a tiež si myslím, že tá tvoja osvedčená bude OK....vyskúšaj a daj vedieť... Kvietok Kvietok Kvietok

Mirus, uz sme sa kdesi stretli pri diskusii, no aj ja mam problem, s cokoladou. Na vacsine tescovych, ci inych figarovskych,...je uvadzane ze je vyrabana v zavode, ktory spracovava cokoladu. Ja vzdy risknem, a robim z nej, avsak nemam 100 % ani 80% istotu, ze taku cokoladu mozeme jest my celiatici. Preto chcem sa opytat, ktora sa Vam osvedcila ako najbezpecnejsia pre celiatikou, (nemyslim teraz iba polevove)!!!Dakujem za pripadnu ochotu odpovedat!!!Pozdravuj muzicka celiatika Úsmev Zelam pekny vecer obom!!! Úsmev

Bea40, So, 25. 06. 2011 - 22:55

Majuška, ja používam iba čokoládu Callebaut - horkú, tá obsahuje iba kakao a kakaové maslo. Robím si z nej aj pralinky, keďže nemôžem mlieko, tak si miesto plnky dávam džem alebo pravý marcipán.
Na stránke od spoločnosti Nestlé, nájdeš, že môžeme používať pravú horkú čokoládu - je tam viacej výrobkov vhodných pre celiatikov.

atafa, So, 25. 06. 2011 - 23:03

Bea40,dakujem za skvelú pomoc a radu...krásny večer Tlieskam Tlieskam Tlieskam

Bea40, Ne, 26. 06. 2011 - 09:46

dievčatá, mám najnovšie doma čokoládu Ariba z Aditie - aj tá je bezlepková - horká - super sa s ňou robí - už mám narobené pralinky, náplň som dala pravý mandľový marcipán a sú mňam, tak nech sa Vám darí pri pečení Slnko

Beuska dakujem za skvely overeny typ!!!Si hrozne zlata!!! Ak by som este v niecom tapala,mozem sa ti ozvat? Nechcem byt ale otravna!!! Ale ta celiaticka dieta mi OBCAS ide proti srsti, pretoze neviem este vsetky jej zakutia. Snazim sa hladat, no dobre mi padne mat istotu!!! A tu mi predajcovia co chcu predat vylucne svoje a DRAHE vyrobky neposkytnu!!! Najma z toho som obcas nestastna, preto radsej hladam overene vyskusane veci, od takych uzasnych zienok ako si ty!!!Este raz VELKA VDAKA!

Bea40, Ne, 26. 06. 2011 - 21:37

Maji, kľudne napíš, ak potrebuješ poradiť a budem vedieť, tak pomôžem. Tých čokolád - Callebaut a Ariba - horké, sa nemusíš bať, predajca - pani Stroková, má na ne certifikát, že sú bezlepkové a bezmliečne. Maj sa pekne Slnko

Čaute... no bezlepkové... podľa EU... je povolené množstvo 20 mg glutenu na 1 kg daného výrobku (aspoň tak som to vyčítala na www.celiakia.sk)... preto aj pri niektorých výrobkoch je uvedené, že je vhodný pre celiatikov a v zložení za dočítaš, že obsah glutenu max. 20 mg/1kg (napr. pri mäsových)... takže tak je to aj so stopami glutenu alebo so závodom, ktorý spracúva obilniny... samozrejme, že oni musia dodržiavať nejake hygienicke normy a pri zmene produktu vyumývať linky... tak by to aspoň malo byť... ale či je, tak to neviem... Úsmev Ale ja keď niečo kupujem, tak tiež stále čítam zloženie,že čo obsahuje... ale bežne používam Milku, figaro, orion... a teraz mam kupenu aj tu 52 % z L.... Ďakujem za trpezlivosť... Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama