reklama

Ako spravne piect korpus


reklama

Ahoj priatelia, mam problem s upecenim korpusu, neviem na aku teplotu a ako dlho ho piect, mavam ho zvrchu tmavy a z vnutra surovy (170 C, 30 min.). A to bol maly zo 6tich vajec. Potrebujem upiect z 12tich srdce a uz vopred mam obavu ako to dopadne. Ked som skusala na nizsej teplote cca 150 C, tak bol v rure viac ako hodinu a mal potom uz hrubu korku. Som zufala, mam elektricku ruru bez ventilatora Mora. Dakujem za odpovede.

Pozrite si aj


reklama


reklama

salenka, So, 12. 02. 2011 - 11:55

ja mam tiez staru ruru mora a peciem na 150 asi 50 min. az hodinu skusim tak ze pichnem do stredu spajdlu a po po sekunde vytiahnem ak je nie nalepene na nej cesto je korpus hotovy a peciem aj zo 16 vajec co prekrajujem na tri platy ale pri peceni zvrchu zakryjem alobalom ked je uz zdvihnuty asi po 20 minutach aby mi zvrchu neobhorel a peciem nadstavovany piskot najdes ho v receptoch Bozkávam Bozkávam Bozkávam

Faolan, So, 12. 02. 2011 - 11:57

ahoj,ja zvyknem piect prvych 5 minut na 200 a potom stisujem na 180 asi 30 minut,len ja mam ventilator ale aj ked som mala staru ruru tak som tak robila,len piekla okolo 40 minut.Ak mas zvrchu ako keby upeceny,zakry to alobalom po dobu pecenia a malo by to byt dobre.Teda ja som schopna naozaj pokazit aj to co sa neda (ako pre koho Mrkám ) ale toto mi vzdy vyslo. Tak vela stastia a drzim palce nech sa podari
Slnko

Zuzanka, So, 12. 02. 2011 - 12:47

Ja pečiem radšej z menej vajec a viac plátov, napr. srdce upečiem 2x zo 4 vajec a prekrojím na polovicu (mám tak 4 pláty a dám 3 x plnku), konečná výška torty po naplnení je asi 10 cm, cesto nie je také suché, lebo sa pečie asi len 20 minút. Robím nadstavované piškótové cestá, takto si urobím podľa zákazky 1 biele a 1 tmavé, pri plnení ich striedam, na reze je to potom pekné. Kvietok

JANAAB, So, 12. 02. 2011 - 13:44

on sa ti môže piecť rovnako aj so 6 aj z 12 vajíčok, dôležita je vyška aku vytvorí keď ho vleješ do formy, čím je cesto vyššie vo forme, tým dlhšie ho treba piesť, ja velke torty pečiem aj hodinu a pol a vyschnutá nie je, lepšia je niššia teplota a regulujem si poľa toho ako to v rúre vyzerá, keď sa vršok pripeká a vidím že tortička sa trasie lebo je v nútri úplne surová, znížim teplotu a aj vyvetrám až sa nespáli, keď sa ti zrobí kôrka, teplú prikry utierkou a nechaj do druhého dňa, rúčím ti za to že kôrky už nebude a bude mäkká všade rovnáko, chce to len prax Áno Áno

stankad, So, 12. 02. 2011 - 14:25

Ja tiež radšej pečiem po jednom pláte. Pečiem tak ako píšeš - 170C asi 30 min., po 15 min. otočím plech a prikryjem papierom na peč., aby korpus nezhorel. Ale keď je velký odber elektriny, musím aj dlhšie piecť. Skús o trošku stiahnuť teplotu (tak medzi 150 a 170C) a trošku dlhšie piecť. KAždá rúra je iná a treba nájsť ten správny grif na tú svoju. Úsmev A ešte ma napadlo, mne vadilo aj vela práš. do pečiva v korpuse. Velmi narástol a neprepiekol sa tak dobre. Ked som ubrala, už bolo všetko OK. Slnko

ahoj,korpusy peciem tak 50minut az 1hodinu,na 150stupnoch,v pohode sa upecie aj z 12vajec, korka je tvrda po upeceni,minule som piekla den dopredu korpusy tiez boli jak skala Chichocem sa,ale cez noc boli v sacku no a na druhy den mekkulinke.Takze držim prsty nech sa dari Áno

ja peciem vacsinou z 8+- vajec podla toho aku tortu mam robit..a peciem pri 200C ked mi piskota chyti korku tak ju prikryjem papierom na pecenie..je lacnejsi ako alobal a korpus nieje vobec prihoreny..a to peciem po celu dobu na 200C...a ked ju kontrolujem staci ju len skusit potlacit celou dlanou..ak sa piskota vrati ako spongia a je tak trosku tuha je upecena a ked sa trasie..no treba este piect Hambím sa Hambím sa Hambím sa korku mam vzdy makku a mozem s korpusom pracovat hned po vychladnuti..aj ked je lespie ked odstane do druheho dna..ale ked sa ponahlam..no...alebo ak si nechavate korpus este na plechu staci ho nechat vychladnut a po vychladnuti otocit do druheho dna hore dnom..krasne zmakne a nevysusi sa...hadam som pomohla Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

velmi pekne dakujem za rady,vyskusam prikryt , to som doteraz nerobila, mozno aj toho prasku do peciva davam viac, to tiez skusim, uz v stredu budem piest to srdce, dam potom vediet ako to dopadlo Hambím sa Zlomené srdce

tak som ho prikryla, ale piekol sa potom az 1hod a pol, lebo bol stale surovy a na vrchu uz sa trochu pripekal, ale nebolo to az take hrozne, dalo sa to zrezat, 150 C bude malo

DĚVČATA ČÍM TO JE,ŽE KDYŽ DÁM PÉCT KORPUS TAK VYSKOČÍ PO STRANÁCH O HODNĚ MÉNĚ NEŽ V PROSTŘEDKU.uŽ JSEM ZOUŠELA RŮZNÉ TEPLOTY,ALE ROVNÝ HO NEMÁM VŽDY TY KRAJE JSOU NIZKÉ O PROTI STŘEDU.DĚKUJI ZA RADU.

JANAAB, Ne, 20. 02. 2011 - 16:54

formu vysypávaš, alebo dávaš papier? keď dáš papier na pečenie na spodok nemalo by ti to zrobiť taký extrém, po upečení otoč tortu na nafúknutú časť a vyrovná sa Áno

aramana, Ne, 20. 02. 2011 - 16:57

Keď to tam vyleješ, roztri ku krajom.Boky nesmieš naolejovať a ono sa to pri nafúknutí prichytí o boky a ostane vysoké.

Děvčata,děkuji moc za rady.Vymazávám i boky a i když to obrátím tak se to úplně nesrovná.Zkusím vaše rady. Objímam Objímam Objímam

Ahojte sikulky ja robim presne ako aramana,,nenamastim boky,ale na spodok nedavam papier,ale namastim a posypem mukou alebo prezlami,nech sa dari.pa pier na pecenie davam,len pod rezy,alebo pod rafiky.

Dievcata, ja tiez mavam korpus ako krtkov kopcek. Nepomahaju ziadne caary maaary. Musim ho zrezavat, nepomaha ani, ze ho otocim po upeceni. Takze radite, ze sa nemaju namazat boky formy? A neprichyti sa?

Evita83, Pi, 30. 11. 2012 - 09:53

Chichocem sa ano prichyti sa, ved o to ide... ked vymastis aj boky, cesto sa pri peceni odlepi a vybehne este viac v strede. A tym ze sa scvrkne, mas aj mensi priemer. Prilepene boky opatrne uvolni nozom, no problem. Mrkám
Zalezi aj od receptu, rury, PDP... ja cesto rozotriem trosicku viac ku krajom a ono sa pri peceni akurat vyrovna. Vacsinou pomaha aj to otocenie po upeceni, ale ked aj nieco zrezavas, mozes to potom rozdrobit do masloveho kremu pod potah, na vyrovnanie nerovnosti.. tak vyuzijes vsetko. Áno Kvietok

Dakujem ti velmi pekne za radu, uz som to konecne pochopila Mrkám, ako to funguje. Takze odteraz kraje nemastim Pohoda . Tak verim, ze konecne budem mat rovny korpus a nie krtkov kopcek. Tlieskam

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama