reklama

ako spojiť dva marcipány


reklama

Zdravím všetky cukráročky a samozrejme aj cukrárov....obraciam sa na Vás s prosbou - mám robiť väčšiu tortičku v tvare štvorca, má to byť logo Poštovej banky... no a ja celý deň premýšľam nad tým, ako spojiť v strede tie dva marcipány ( modrý a žltý ), aby to bolo pekné rovné...
Ak máte niekto s tým skúsenosti, prípadne nejaký nápad, budem Vám vdačná za každú radu...
Dakujem všetkým veľmi pekne....
...chcela som vložiť aj obrázok, ale nejako sa mi nedarí....

Pozrite si aj


reklama


reklama

ja by som to potiahla celé zo žltým a na to dala ešte tenký modrý,alebo si ich skus na doske zlepiť a potom prejsť s valčekom

ja by som radila potiahnuť celu tortu trebars bielou a potom na vrch vymerať logo..., ja ked robím taketo ,tak deň dva dopredu si pripravím logo , špecialkou ,ta nestvrdne na kameň ale je stale trochu pružná,vyvaľkaj tenučko, nechaj trochu obschnuť,vymeraj,potom orež podla pravítka, najlepšie radielkom na pizzu a na nejakej rovnej tacke -spoj,nemusiš zliepať ,zlepíš na torte, nechaj do rana, nech sa podarí Úsmev

jajce (bez overenia), Pi, 29. 11. 2013 - 09:37

ja som robila už 2x tortičku s logom poštová banka.... prvá bola klasika a tá druhá bola svadobná - pre pracovníka poštovej banky...

tú prvú som si celú potiahla bledšou žltou poťahovkou a potom len na vrch som robila logo, vyrazela obdlžnika a spojila....

ale aj keby si chcela celú tortu potiahnuť pol žltou a pol modrou, tak to ide ľahko..... na tortičku do stredu som si nožíkom označila pásik - akože stred..... vyfaľkala žltú, na jednej strane som to rovno zarovnala a tou zarovnanou som to priložila na tortu presne na tú vyznačenú čiaru.... a takto postupovať aj pri modrej poťahovke...... krásne sa ti spoja......

takto robila aj kráľovskú korunu alebo zástavu jamajku - pozri obrázky.... pri jamajke to budeš krásne vidieť, že je to len priložené....

Ahoj... ja som robila okruhlu, pol na pol cervena s modrou... FC Barcelona - nemam ju tu lebomam prilis velku foto a neda sa mi to vlozit, ale tu je link, dufam, ze ti to otvori :) https://www.facebook.com/photo.php?fbid=592461857455113&set=a.592461694…
Robila som tak, ze som si na okremovanu tortu naniesla na tenucko vyvalkanu bielu hmotu, po krajoch vyvalkana uplne do stratena, aby potom neboli hrbolce na vrchnom potahu... takze, pasik tenuckej hmoty asi 5cm sirokej od okraja po okraj torty, premerala som si presny stred, naznacila ciaru, aby som vedela ako prilozit vrchny potah... potahovku som si vyvalkala ny 4mm a zarovnala pravitkom, uplne rovnucku hranu, trosku som to nechala zaschnut, aby sa nenatiahla pri potahovani ale zase nie velmi, aby ti nepraskala - ja pouzivam PDT special - a preniesla na tortu... ale predtym som si lahucko navlhcila ten biely potah, aby sa mi vrchny potah na to pekne prilepil... no a postup s druhou farbou potahovky rovnaky... natesno prilozit hrany potahoviek, nezabudnut predtym navlhcit spodny potah... slo to naozaj velmi lahko a rychlo a to som sa predtym dostbala, ze ako to dopadne Mrkám ten biely potah som tam dala koli tomu,lebo som sa bala, ze sa mi hmota na kreme zosmykne a v stredemi ostane spara... takto mi to pekne prilepilo a nic sa nezosmyklo Áno nech sa podari Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

nmiriam, Pi, 29. 11. 2013 - 19:03

...žienky, dakujem veľmi pekne za rady, určite si z toho niečo vyberiem a pevne verím, že sa to podarí....
ešte raz veľká vdaka...

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama