reklama

ako robíte pre zákazníka punčovú tortu v tvare obdlžníka? poraďte mi prosím.

Jannka , 08. 03. 2013 - 14:41

reklama

zákazníčka chce punčovú tortu v tvare obdlžník a ja neviem ako presne ju urobiť, aby nebola suchá, ale ani veľmi mokrá. Ak ste už robili pre zákazníka punčovú tortu prosím poradte mi ako ju robíte a aj sirup....veľmi pekne Vám ďakujem Slnko


reklama


reklama

Ja robím zo štyroch piškotov (2xbiely a 2x ružový).
Biely piškot si otočím vrchnou časťou na spodok, na dosku s papierom na pečenie. Natriem lekvárom, priložím naň ružový piškot. Ten namočím cca 3 dl sirupovej vody. Ďalší biely plát natriem lekvárom, prilepím na ružový a znova namočím 3dl sirupovej vody. Posledný nenamáčam, čiže lekvár, prilepím). Nakoniec dám navrch papier, dosku a poriadne zaťažím. Na druhý deň (alebo aspoň o 3-4hodiny), odťažím, odlepím papier a položím na to podnos na ktorom budem dávať tortu. Celé to otočím, odlepím papier a keď to idem poťahovať hmotou, tak potriem hrubšou vrstvou masla s cukrom. A vyzdobím. Ten spodný (po otočení teda vrchný) nikdy nenamáčam, lebo keď je otočený dole hlavou, tak nasiakne z ostatných piškotov. Tak isto nasiakne potom aj ten čo sa dával posledný, lebo ten zase navlhne keď bude torta otočená.
Sirup robím z vody, cukru, sirupu pomarančového, a rumu. Pomer neviem presný, lebo to robievam už od oka. Ale cca 4dcl vody, 1dcl sirupu, 1-1,5dcl rumu a 200g cukru. ak chcem mať kyslejší, tak pridám citrodeko. Rum pridávam do letného.

5vajec, 20dkg cukru kr.-vyšľahať do peny, pridať 10PL mlieka a 1dcl oleja. potom vmiešať 25dkg múky hl. a s jedným kypriacim. Mrkám

zinka16, Pi, 08. 03. 2013 - 19:46

Ja robím v poslednom čase punčové dosť často a všetci sú nadmieru spokojní. Upečiem na tenkých plechoch 5 plátov, z toho 2 žlté a 3 ružové (pridám malinový alebo jahodový pudingový prášok). Potom vyrežem do požadovanej veľkosti (štvorce, obdĺžniky)- ružový plát natriem ríbezľovým lekvárom, žltý polejem marhuľovou "zmesou" (rozmixovaný 7 dl pohár marhúľ aj so šťavou s pridaným cca 1 dl rumu + punčová aróma a nič viac). Navlhčenou časťou dám žltý korpus na lekvárom natretý ružový. Takto postupujem striedavo ružový, žltý, ružový, žltý, ružový. Zaťažím, na noc dám do chladničky. Potom celý korpus otočím hore nohami, potriem maslovým krémom a poťahujem. Všetky tieto mám punčové a boli skvelé http://tortyodmamy.sme.sk/rozpravkove/hello-kitty-hlava-ii http://tortyodmamy.sme.sk/auticka-vlaciky/cars-87
a tu ju vidieť aj v reze (táto je nie 5 ale až 10 vrstvová) http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=49727&user=75844

zinka a ako dlho dopredu robíš tento korpus na tortu. Ja mám teraz tiež robiť punčovú, obdĺžnikovú a niekde tu som čítala, že nechajú postáť aj 4 dni, aby sa chute prepojili. A ten 7 dl pohár marhúľ použiješ na jeden plát, alebo ho rozdelíš na 2 pláty?

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama