Ja robím zo štyroch piškotov (2xbiely a 2x ružový).
Biely piškot si otočím vrchnou časťou na spodok, na dosku s papierom na pečenie. Natriem lekvárom, priložím naň ružový piškot. Ten namočím cca 3 dl sirupovej vody. Ďalší biely plát natriem lekvárom, prilepím na ružový a znova namočím 3dl sirupovej vody. Posledný nenamáčam, čiže lekvár, prilepím). Nakoniec dám navrch papier, dosku a poriadne zaťažím. Na druhý deň (alebo aspoň o 3-4hodiny), odťažím, odlepím papier a položím na to podnos na ktorom budem dávať tortu. Celé to otočím, odlepím papier a keď to idem poťahovať hmotou, tak potriem hrubšou vrstvou masla s cukrom. A vyzdobím. Ten spodný (po otočení teda vrchný) nikdy nenamáčam, lebo keď je otočený dole hlavou, tak nasiakne z ostatných piškotov. Tak isto nasiakne potom aj ten čo sa dával posledný, lebo ten zase navlhne keď bude torta otočená.
Sirup robím z vody, cukru, sirupu pomarančového, a rumu. Pomer neviem presný, lebo to robievam už od oka. Ale cca 4dcl vody, 1dcl sirupu, 1-1,5dcl rumu a 200g cukru. ak chcem mať kyslejší, tak pridám citrodeko. Rum pridávam do letného.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zákazníčka chce punčovú tortu v tvare obdlžník a ja neviem ako presne ju urobiť, aby nebola suchá, ale ani veľmi mokrá. Ak ste už robili pre zákazníka punčovú tortu prosím poradte mi ako ju robíte a aj sirup....veľmi pekne Vám ďakujem