ako mat krasnu rovnu potahovku
Pozrite si aj
zozen si zehlicku na marcipan, maju ju skoro v kazdom obchode s cukrarskymi pomockami, je to velka pomoc, rukami to tak dobre nikdy neuhladis. A podla mna ho mas az prilis natenko vyvalkany, urcite nevalkaj na tensie ako 3 mm nech sa dari.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
myslím, že si ho vyvaľkáš na tenko ja som mala tiež zo začiatku tento problém
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Máš to na tenko vyvaľkané, a poradim ti, ked primiesas do masla a cukru aj nejake odrezky(ja mam v mraznicke stale zasoby z toriet) a dobre to vymixujes mixerom a natries na tortu,vies urobit krasny hladky povrch
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a ja teda dávam chladiť len naplnenú tortu, maslom s cukrom ju potieram až po stuhnutí a poťahujem okamžite, ten krém je ešte mäkký a jemným tlakom na žehličku sa vyrovnajú nerovnosti, ale ked už to máš stuhnuté, už sa ti to tak pekne to maslo pod poťahom nepoddá...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj.ja síce nie som odborník-hoci som vyučená cukrárka,ale v jednom časopise o tortičkách som čítala,že keď chcem mať rovnú tortu mala by som ju natrieť krémom a "dohladiť" punčovinou.držím sa toho a ver,že to ide :) ale na tvojom obrázku je vidno,že si mala príliš tenkú poťahovku-aj mne sa to stalo,keď som prvý krát poťahovala MMF.vyvyľkaj si hmotu tak cca na 0,4-0,5 cm,potom ju môžeš "hladiť"žehličkou a malo by to byť OK. presne takéto chyby som robila aj ja,ale dievčence mi poradili. Držím palce,nech sa ďalšia tortička vydarí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
len potom nechapem....podla receptu by mal jeden balik cukrikov vystacit na celu tortu a aj ozdoby...ja som na toto pouzila jeden balik cukrikov a torta ma priemer len 18cm.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak by to malo byť, ale poťahovka musí byť vždy väčšia ako torta,inak ti tam ostanú nerovnosti.ja si vždy urobím viac hmoty,a keď mi zostane nič sa tomu nestane,jednosucho dáš nahriať a premiesiš. Nikde nie je napísané ,že vždy jeden balík musí stačiť na jednu tortu..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mozno zalezi aj na tom,aky velky balik a akych cukrikov,pokial mas JOJO cukriky,a strihas biele casti od ruzovych, tak tie biele samotne ti isto nevystacia na jednu tortu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pouzivam haribo dulcia...tie sa mi zdaju najlepsie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja s MMF nerobim takze porovnat to neviem,ale ked mas skusenost ze ti je to malo,tak si urob dvojnasobnu davku radsej a skladuj v chladnicke. Ja som s MMF robila asi tri krat a teda mala som to pekne na hrubsie vyvalkane a bolo to rovne aj naprike hrbolatej vrstve kremu pod potahovkou,dalo sa to uhladit zehlickou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som začínala tiež MMF a mne išlo pekne uhladiť aj bez žehličky ale teraz už používam kupované hmoty a taktiež žehličku-nie je to taký velký peniaz-a strašne ti to pomôže-ja som toto srdiečko poťahovala v začiatkoch pred rokom MMF je bez žehličky uhladené a robila som ho z jednej dávky a ešte mi aj ostalo a to má väčší priemer ako tvoja tortička tak potom nechápem- a dala si tam cca pol kg pr.cukru ako je v návode? mne to vždy vyšlo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
z jedného 175g balíka haribo dulcia ti musí vyjsť cca 600-650 g možno aj 700 g /záleží mnoho aj od toho kolko cukru ti cukríky príjmu, od ich expirácie atď./...takže od tohto sa musíš odraziť...počítať s menšou gramážou na jeden balík /ked ostatne, to nevadí, zjedia deti, alebo bude na budúce - ja zvyšky používam na postavičky a kvety/ a potom je tu na to jedna super tabuľka...ked si tortičku potrieš krémom, tak si ju zmeraj, a podla velkosti si namiešaj poťahovku ma gramy.
Spotreba hmoty
Predpokladaná spotreba na poťah torty, predpokladala sa hrúbka poťahu 4 mm:
guľatá forma-výška 10 cm- 15 cm priemer- 500g hmoty,
guľatá forma-výška 10 cm- 20 cm priemer- 700g hmoty,
guľatá forma-výška 10 cm- 25 cm priemer- 1000g hmoty,
guľatá forma-výška 10 cm- 30 cm priemer- 1400g hmoty,
guľatá forma-výška 7,5 cm- 15 cm priemer- 400g hmoty,
guľatá forma-výška 7,5 cm- 20 cm priemer- 600g hmoty,
guľatá forma-výška 7,5 cm- 25 cm priemer- 700g hmoty,
guľatá forma-výška 7,5 cm- 30 cm priemer- 1000g hmoty,
forma srdce-výška 10 cm- 15 cm priemer- 500g hmoty,
forma srdce-výška 10 cm- 20 cm priemer- 700g hmoty,
forma srdce-výška 10 cm- 25 cm priemer- 1000g hmoty,
forma srdce-výška 10 cm- 30 cm priemer- 1400g hmoty,
forma srdce-výška 7,5cm- 15 cm priemer- 400g hmoty,
forma srdce-výška 7,5cm- 20 cm priemer- 600g hmoty,
forma srdce-výška 7,5cm- 25 cm priemer- 700g hmoty,
forma srdce-výška 7,5cm- 30 cm priemer- 1000g hmoty,
štvoruholník- výška 10cm- 15cm priemer-700g hmoty,
štvoruholník- výška 10cm- 20cm priemer-1000g hmoty,
štvoruholník- výška 10cm- 25cm priemer-1400g hmoty,
štvoruholník- výška 10cm- 30cm priemer-2000g hmoty,
štvoruholník- výška 7,5 cm- 15cm priemer-600g hmoty,
štvoruholník- výška 7,5 cm- 20cm priemer-900g hmoty,
štvoruholník- výška 7,5 cm- 25cm priemer-1300g hmoty,
štvoruholník- výška 7,5 cm- 30cm priemer-1800g hmoty
nabudúce sa určite vydarí....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievcata, dakujem Vam...podla toho co hovorite, tak to mam naozaj natenucko vyvalkane...je som to mala mozno hrube nejake 2mm...mozno ani tolko nie...tak uz budem vediet, ze to musim robit hrubsie...naozaj dakujem, dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte, chcela by som sa spytat, ako mat krasnu rovnu potahovku...robila som potah z MMF. Tortu som natrela maslom s cukrom a troskou uvarenej kase zo Zlateho klasu...ked na to natahujem na druhy den potah, nemam ho pekny rovny. Neviem, ci ho vyvalkam tak strasne natenko alebo mam ten krem natrety na krivo. Davam si zalezat aby som to ponatierala co najrovnejsie...ale vysledok po natiahnuti potahovky je takyto......prosim poradte ako mat krasnu hladku tortu...dakujem