reklama

ako krajat vystuzenu poschodovu t.

zuzuz1 , 10. 01. 2013 - 09:19

reklama

mozno hlupa otazka ale prvykrat idem robit svadobnu tortu pre moju velmi blizku osobku... vela som si rpecitala o vystuzovani tort a relativne viem ako na to...ale nikde som sa nedocitala, ako taku tortu krajat...mienim ju vystuzit slamkami a spajglami a mala by byt 3-4 posch. mam tie slamky povyberat pred krajanim alebo sa daju nejako rozumne obist???

a este jedna otzaocka: ako vysoke (po naplneni) je dobre mat jednotlive posch. aby to vyzeralo aj sa krajalo dobre?? teda 20cm pochodie je podla mna dost velke aj na vzhlad aj na krajanie... torta ma mat celkovo okolo 50 cm... este neviem ci bude mat 3 al.4 posch. poradite mi?? dkaujeeeemmmm Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

Pozrite si aj


reklama


reklama

Ahoj,ja mávam klasické poschodia minim.10 cm vysoké...prípadne je niektoré poschodie netypické,napr. dvojité-okolo 20 cm.Takže viem vopred pomerne presne určiť výšku celej torty.
A čo sa týka krájania...vždy upozorním kde a aké výztuhy sú a krájanie nie je žiadny problém...niektoré výztuhy sa dajú vybrať pred krájaním,ostatné sa samé pekne "ukážu" pri krájaní.Zatiaľ sa nik nesťažoval Úsmev Pri "dnešných" tortách a keď si aj zákazníci "vymýšľajú kadečo" treba jednoducho prijať aj výztuhy v torte.Snažím sa používať v torte čo najmenej "nejedlého" materiálu,ale keď to bez toho nejde,tak to nejde Chichocem sa
Nech sa tortička vydarí Kvietok

pokial su medzi poschodiami kartonove podlozky, treba rozkrajat horne poschodie, podlozku odlozit nabok a krajat dalsie poschodie, z ktoreho sa mozu slamky najprv vybrat, alebo pri krajani sa same objavia... a tak dalej :)

Kedze vystuzis a podlozis kazde poschodie podlozkou, krajat sa to bude dobre, vzdy pred krajanim treba vybrat vystuhy a je to ok... ako pise danielaTN, vzdy na to musis upozornit zakaznicku, kde presne co je, najlepsie je dat jej papierik s popisom Mrkám...
Ale kedze pises, ze budes pritomna na svadbe a aj krajat, nevidim v tom problem, sama vies, co kde bude ... drzim palce Úsmev

zuzuz1, Št, 10. 01. 2013 - 11:30

no ved to, ze tam budem... aby sa nestalo "fopa vo foaje" ze ja sama nebudem vediet ako na to... dakujem za rady...este by som ohladom tej vysky poschhodi potrebovala poradit,,,, Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk

Mne osobne sa pacia vyssie poschodia na svadobnych ako klasickych 10-12cm, mozes urobit do 1 poschodia az 5 platov a 4krat plnenie, neviem co si oni zelaju...
Zasa na druhej strane, urcite sa lepsie kraja a porcuje nizsia torta a ak bude na stole dlho stat a nedaju ju zachladit pred krajanim, o to horsie, bude maksia... tak neviem, ci som Ti teda poradila Chichocem sa...

zuzuz1, Št, 10. 01. 2013 - 16:40

no cookerka, to nie je ze co si oni zelaju... ona chce mat pompeznu tortu a to je asi tak vsetko co mi povedala...tym ze sme kamaratky tak fungujeme systemom: ty vies najlepsie co sa ako robi a co ako bude vyzerat, nechavam to v tvojich rukach Hambím sa

Hmm, to je mozne, len aby sa Ti nestalo, ze bude nespokojna, vzdy je dobre aspon aku-taku predstavu si ujasnit, aby ste sa vyhli obojstrannemu sklamaniu Úsmev ...drzim palce

Ja používam v takom prípade ružové alebo iné kontrastné farby slamky, rozkrájaš vrch, zoberieš podložku a už vidím slamky. Tie vyberiem a smelo krájam ďalej. Takto postupujem až dole. Zlomené srdce

ahojte ..... ja dávam do 3poschodiek jednu klasickú umelohmotnú výstuž do stredu a nie je žiadny problém. klienti ju vidia, nemusia hľdať a tŕpnuť, kde je aká slamka, špajdla alebo tvrdá špagetka :D a aj s prepravou je to naozaj OK. pokiaľ sú poschodia vyššie, je lepšie ich oddeliť, ako píšu baby...veľa zdaru prajem :)

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama