Vyskúšala som dnes nový zákusok podľa časopisu Dobré jedlo - je ozaj výborný
recept:
4 vajcia,
7 PL uvarenej silnej čiernej kávy
200 gr práškový cukor
100 gr mleté orechy
1/2 bal. prdopeč
200 gr hrubá múka
Plnka: 250 ml mlieko
1 sáčok Zlatý klas
1 vanilínový cukor
250 gr maslo
150 gr práškový cukor
1 žĺtok
rum
Čokoládová poleva
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridávame vychladnutú studenú kávu. Vmiešame pomleté orechy, preosiatu múku s prdopeč a nakoniec tuhý sneh z bielkov. pečieme na plechu, vystlanom papierom - necháme vychladnúť.
Plnka: Mlieko s vanilkovým cukrom dáme zovrieť, pridáme Zlatý klas rozmiešaný v troške mlieka - uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a žĺtkom. Pridáme vychladnutú uvarenú kašu, nakoniec 2-3 PL rum, dobre vyšľaháme. Plnku navrstvíme na upečené cesto, necháme zatuhnúť, polejeme čokoládovou polevou, vyzdobíme si ako chceme a papáme - dala som si 4 kúsky - fajné boli

Komentáre
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerajú super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja už ho roky robím a stále chutí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super..vypadaju..
