reklama

Gaštanová roláda

Pridal/a Patrik Cibula dňa 02. 12. 2010 - 07:04

Cesto :
6 vajec
6 lyžíc kryštálového cukru
6 lyžíc polohrubej múky
2 lyžičky prášku do pečiva

Plnka :
200 g gaštanového pyré
200 ml smotany na šľahanie
1 stužovač šľahačky
pikantná marmeláda

Postup :
V miske vyšľaháme z bielok tuhý sneh. Postupne vmiešame cukor, žĺtka a nakoniec jemne múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov do ružova. Po upečení cesto preložíme na čistú utierku a papier opatrne stiahneme. Spolu s utierkou zrolujeme a necháme vychladnúť.

Smotanu spolu so stužovačom vymiešame do tuha, pričom postupne od začiatku vmiešavame pyré. Vychladnutú roládu potrieme marmeládou a gaštanovou šľahačkou. Zrolujeme a natrieme celu roladu tmavou čokoladou . Podľa vkusu ozdobíme. Necháme v chalde stuhnúť.

Gaštanová roláda, torta, Zákusky, Patrik Cibula, 1

reklama

reklama

reklama

Komentáre


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama